Paasvakantie

Het is Paasvakantie en deze morgen kwam Sébastien een paar dagen naar oma. Ik zei al lachend ” och maar een paar dagen?” .Waarop hij replikeerde ” volgende week is het ook nog vakantie oma “. Wat we zouden doen vandaag? Ik vroeg of hij me wilde helpen de grasmachine ophalen die voor nazicht weg was en of hij ook wilde helpen met nog een paar zakken boomschors. Géén probleem . Toen we terugkeerden werd de grasmachine uitgeprobeerd want meestal krijg ik die na een nazicht moeilijk in gang. Dat bleek geen probleem deze keer en …Sébastien reed het gras rondom af. Ik  was al blij dat het grasveld er nu wat netjes bijlag maar dan begon hij te verticuteren. Ik heb hem niet tegengehouden 🙂 . In feite is de bodem nog wat te vochtig maar er is zoveel mos dat er nu toch al een groot deel weg is en als de bodem wat droger is zal het in elk geval niet meer zo’n karwei zijn. De voor-en zijkant hebben nu al een beurt gehad.
De aarde van de bloembakken waarin de pelargonium bij de tweede vrieskou allemaal bevroren geraakten ( ik was toen te ziek om de bakken nog binnen te zetten) heeft hij onder de laurierhaag uitgestrooid en toen heb ik hem nog een perkje laten opkuisen en heeft hij bijenvriendelijke bloemen gezaaid en  bedekt met wat bloemaarde en boomschors. Want in feite is het nog wat vroeg om zomerbloemen te zaaien maar onder het dunne laagje aarde en wat boomschors erop zullen die bij eventuele nachtvorst geen schade lijden.
Tegen het einde van de week worden er ook zomerse temperaturen verwacht. Dan zal de magnolia zeker volop bloeien en ook de aubrieta .
Morgen wil hij de groentetuin spitten en de aardbeiplantjes die ik bij het einde van vorige zomer geplant heb in bloempotten in de volle grond planten! De uitjes en sjalotten die we meegebracht hebben  gaan dan ook de grond in. Misschien wordt er nog wat groenten gezaaid. Maar dat zal wel van het weer afhangen.  Omstreeks 16 uur is het hier beginnen water gieten en voor morgen wordt er nog regen voorspeld.
Zo is er onverwachts lenteschoonmaak gehouden in de tuin en daar ben ik echt niet rouwig om want zoveel werk op één namiddag zou ik niet kunnen halen. Mijn werkritme is nog niet optimaal! Ik stelde voor om een ijsje te halen bij ons favoriete ijssalon maar de felle regen was spelbreker , morgen komt ook nog 🙂

16 gedachtes over “Paasvakantie

  • Het hoort bij vakantie bij oma en alle kleinkinderen vinden dat héél normaal. Ook mijn eigen drie kinderen hebben altijd geholpen. Opa( mijn man) was door zijn werk tijdens de zomermaanden weinig thuis . Het is allemaal hoe je het aanbrengt en als je daarna iets doet wat zij graag willen bv naar de Mcdonald gaan eten ( waar ik enkel een slaatje at . Blèkes die hamburgers ) dan doen ze het nog eens zo graag. Nu is het een ijsje van de Post! hahaha!

 1. Het is een volmaakte tuinman, jouw kleinzoon. Mijn werkritme is ook al lang niet meer optimaal, maar ik heb helaas niet zo’n kleinzoon. Als jij die van u eens naar hier zou sturen ? 😉

  • Hij doet het graag en heeft thuis ook een groentetuin. De kleinkinderen zijn opgegroeid met een oma die regelmatig in een grote groentetuin (een eind verder van de woning) bezig was. Nu heb ik naast het huis een kleiner tuintje en elk jaar is er wel één van de kleinzoons die de tuin na de winter klaar legt voor me. Dat moet ik niet eens vragen. Ze hebben de tuinmicrobe ook te pakken en oma toont hen hoe ze het moeten doen en dan laat ik ze maar begaan.
   Als hij je geholpen heeft ,ga je dan achteraf ook een ijsje halen bij De Post ( het beste ijs van Knokke )? hahaha!

 2. Echt super lieve kleinzoon heb je. Goed hulp voor jou in de tuin. Wat heb je grote tuin Magda. Logisch dat veel werk aan hebt. Het is mooie tuin Magda. Heerlijk!! Je tuin word weer mooi gedaan door de kleinzoon.
  Fijne avond.

  • De tuin is niet zo erg groot hoor,maar na de winter is er altijd wel wat werk aan en kan ik best wat hulp gebruiken. Sėbastien heeft altijd graag meegewerkt in de tuin en als je hem wat vrij laat doet hij het echt goed

  • Het is echt een lieve jongen ,ook zijn oudere broer. Beide jongens komen nog regelmatig op vakantie al zou jeverwachten dat ze op hun leeftijd (15 en 19 jaar ) liever met hun vriendjes op zouden trekken.

  • De drie kleinzoons hebben altijd graag meegeholpen in de tuin.Ik heb ze ook altijd redelijk vrij gelaten en maak zo weinig mogelijk opmerkingen .Zo hebben ze van kleinsaf het gevoel gekregen dat ze een grote hulp waren voor oma. Zeker toen ze hielpen in de groentetuin . De beloning kwam dan achteraf als opa en oma ze meenamen op reis. Nu moet ik het niet vragen , als ze op vakantie komen vinden ze het heel normaal dat er in de tuin geholpen wordt.

Geef een reactie