Een korte wandeling in Nieuwvliet

Was het zaterdag een weertje dat je deed verlangen naar meer, dan was het zondag terug naar af!

Met mijn vriendin reden we kort na de middag eerst naar Oostburg(Nl). Op weg daar naartoe zagen we de nevel over de landerijen en geen zon  te bespeuren. Nadien reden we door naar het Museumcafé Koekoeksnest in Nieuwvliet (Nl ).We wilden er een koffietje drinken . Ik was er al eerder en deze zaak herbergt zoveel prullaria en ook mooie zaken  dat je niet weet waar eerst te kijken.(klik) (klik) De blikvanger is het mooie mortierorgel

Het  bezoek viel ons deze keer enorm tegen. Héél weinig verlichting in het café en de attracties waren allemaal niet in werking. Een dooie boel en dat op een zondag . Er kwamen nochtans geregeld nieuwe bezoekers binnen. We bleven er dan ook niet lang en reden door naar Nieuwvliet-Bad (nl).
We wilden de zee eens zien. We vonden aan de voet van de duinen nog een parkeerplaatsje en gingen de trap op . Eenmaal boven sneed de wind in je gezicht  en was het bitterkoud. We zijn we niet lang gebleven. Veel beweging was er daar niet te bespeuren  noch van wandelaars , noch van fietsers. We zijn dan ook maar vlug terug naar de auto gegaan en naar huis gereden. In elk geval hebben we allebei een flinke slok zeelucht binnengekregen!

Een monument ter nagedachtenis van de watersnoodramp van 1953
met de D van Deltawerken(gebouwd om herhaling te voorkomen).
Dit monument staat op de duinen in Nieuwvliet-bad.

17 gedachtes over “Een korte wandeling in Nieuwvliet

 1. Het was tegen gevallen met deze museum. Toch ziet wel veel ouderwets oud. Wat jammer. Maar aan de strand is zeker heerlijk om uit te waaien. Daar zie kleine vuurtoren. Het is niet zo groot. Monument van watersnoodramp is vreselijk geweest. Het was toen erg geweest. Deze monument staat bij de duinen. Is weer apart. 🙂

  • Ja normaal gezien kun je daar rustig rondwandelen en kijken naar al die prullaria. In alles zit er dan beweging. Nu was het enkel de bezoekers die bewogen 🙂
   An het was zo kou op het strand die dag! Je zag er bijna niemand wandelen

  • Nochtans is deze zaak bekend , wat er die dag aan de hand was weet ik niet maar het trok op niks. Andere keren was het er stemmig en af en toe speelde het mortierorgel en veel voorwerpen bewogen en plots kon een piano in zijn eentje een deuntje spelen…Neen het viel deze keer erg tegen.

 2. Koekoeken leggen altijd (brutaal) hun eieren in andermans nest.. ik denk dat je uit een koekoeksnest beter weg kunt blijven hehe. Nee.. jammer hè, zo’n speciaal adresje.. maar het moet wél gezellig blijven door wat vriendelijker personeel.. dat maakt of kraakt zo’n zaak. Een hele kale tent met hartstikke toffe mensen in de bediening kan dan leuker zijn.
  Groetjesss!

  • Normaal is het daar één en al ambiance en al die prullaria komt er tot leven. Je weet niet waar eerst te kijken. Maar deze keer was het een dooie boel en niks was verlicht! En op de koop toe geen al te vriendelijke bediening!

 3. de “koekoek” liet het wat afweten Magda…

  toch wat wagens aan die radarmast…

  maar het lentegevoel is soms wel ver te zoeken

  prettige dag

  • Dat was een tegenvaller van formaat deze keer. De vorige keren was er daar ambiance en was alles verlicht en zag je plots de accordeonist spelen en de luster met fluiten speelde dan ook een deuntje . Alles kwam om beurten tot leven. Nu één dooie boel!!
   Inderdaad stonden er op die parking redelijk wat auto’s ,maar waar de mensen waren vraag ik me af. Je zag praktisch niemand. Ik denk dat ze allemaal naar het strandpaviljoen waren om achter glas naar de zee te kijken! 🙂

  • Bedoel je in het Koekoeksnest? Daar was men wellicht met het verkeerde been uit bed gestapt. Het was zelfs zo erg dat de kelner 60 eurocent vroeg voor een beetje kokend water voor mijn koffie!!! Zo jaag je wel je klanten weg !
   Het was effenaf ijzig op de duinen en ik zag andere mensen ook weer vlug de duinhelling afdalen!

Geef een reactie