Een dagje lente gevoel !

Gisteren was het zonnig en  aangenaam buiten . Ik heb de tuin wat verder heb opgeruimd. Het gaat met stukken en brokken omdat het meestal toch wat koud blijft om lang bezig te zijn. Of ben ik zo kouwelijk?  Maar ik zie het toch vooruitgaan. Ik ben verleden jaar begonnen met hoekjes en perkjes in de tuin vol te strooien met boomschors. Zo bespaar ik me de hele zomer onkruid wieden. Dat heb ik gisteren bij andere perkjes ook gedaan en bij de oudere wat bijgevuld. Het ziet er zo fris en opgeknapt uit.
Kon het nu nog wat droog blijven want achter in de tuin is het nog altijd wat drassig , dan kan het gras afgereden worden en dat zou fijn zijn moest het deze week nog kunnen. Alleen heb ik de  grasmachine nog niet terug van zijn onderhoudsbeurt.
De lente zet zich ,weer of geen weer, traagjes in gang : de kerselaars en de magnolia tonen al kleur! En als je goed kijkt naar de treurwilg dan zie je al een groene schijn. Groen zijn ook de paadjes ,maar dat pak ik later aan met de drukspuit.
De narcissen hebben afgezien van de tweede vorstprik en ze gaan niet allemaal nog bloeien. Eén tulp staat te pronken de andere komen nog ver achter! Ook de crocusjes laten het grotendeels afweten. Ze bloeiden toen de vorst nog eens toesloeg.
Was het gisteren een zonnige en aangename dag ,vandaag was dat heel wat minder. Ik was op stap met een vriendin. Maar dat toon ik morgen. Eerst nog een beetje genieten van deze lente foto’s!!

17 gedachtes over “Een dagje lente gevoel !

 1. De lente laten zeker wachten. Alles is traag gaan groeien. Je tuin ziet prachtig uit Magda. Het begint overal weer te groeien. Toch wil ik jou fijne paasweekend wensen. Het is niet passelijk omdat net Flappie in moesten inslapen. Sterkte voor jou.

 2. Het is onmiskenbaar dat er dit jaar wat vertraging op de lente zit, maar wat niet is, kan komen. Het mag van mij zo onderhand wel een beetje warmer worden.

 3. Goh.. wij hadden een héél mooi weekend.. op beide dagen volop de zon erbij. En gelukkig maar want ik was gisteren toch een behoorlijk tijdje buiten.
  De krokussen hier staan onverminderd door te bloeien trouwens.. hebben geen last gehad van die koude-aanval vorige week. En ik zie overal ook nog volop narcissen bloeien.. maar misschien dat de zeewind minder goed is voor die bloemen?
  Voor tulpen is het sowieso nog erg vroeg!
  Groetjess!

  • Ik denk dat de felle zeewind samen met de vorst de bloeiende plantjes geen deugd hebben gedaan. Zelfs de rozenstruiken die beschermd staan langs de gevel hebben verdorde bladeren. Veel narcissen moeten nog beginnen bloeien dus die hebben de koude aanval overleefd !

 4. een trage start voor de lente Magda

  je zou er bij vergeten dat het volgende week al Pasen is…

  gisteren was het wel wat minder, maar in Oostende was er wel veel volk

  prettige dag

  • In Knokke was er ook veel beweging maar de auto’s verlieten toch al vroeg de badstad! Het was ook koud en zeker op de zeedijk. Er is ook nog weinig te doen nu het zo koud blijft en inderdaad je zou vergeten dat de Paasvakantie bijna voor de deur staat..

 5. Ik ben bijna rond in de tuin Hen al wilde zomerbloemen gezaaid zodat de bijen en vlinders een etraatje hebben in de zomer.Ik koop en wilde mengeling en dan is hetvoor mij ook eer verrassin g wat er groeie.Mooie tuin heb je Magda. gaat

Geef een reactie