liefdesslotjes

Overal ter wereld  vind je aan bruggen en hekken liefdesslotjes.
Ook in Brugge heb ik op een redelijk afgelegen plekje,
waar je een mooi zicht hebt op de Rozenhoedkaai,
enkele speciale slotjes ontdekt.
Was het vandaag geen mooi weer dan was het toch een hartverwarmende dag
die ik met familie en een vriendin doorbracht in Brugge.
(morgen meer)

19 gedachtes over “liefdesslotjes

 1. Ik weet dat er in Brugge al verschillende keer slotjes verwijderd zijn. Ze verschenen trouwens aan zowat elke brug waar men dit kwijt kon. Ik heb ook al meerdere keer mogen getuige zijn van aanzoeken in Brugge. Wel leuk om te zien.
  mvg

 2. Het wordt algauw te gek hè.. er zijn er in Parijs ook al veel verwijderd, omdat de brughekjes zowat kapseisden onder het gewicht. In Keulen zag ik er ook heel veel.. er was zelfs een speciaal winkeltje met allerlei slotjes hehe. Hier op Rotterdam-Zuid fotografeerde ik al eens een speciale metalen liefdesstoel, waar ze aan gehangen mogen worden.
  Groetjesss!

  • In Parijs hebben ze nu op die brug waar de reling bijna bezweek , platen of planken bevestigd en die zijn nu met graffiti beschilderd. Mooi is anders! In Keulen heb ik die brug gezien die bedolven was met slotjes, toen we met de trein een dagje naar Dusseldorf reden. Ik vind het maar een dwaas gedoe en als eentje begint apen de anderen het na.

 3. Ik heb in Den Haag ook zo slotjes gezien. Maar het mag niet meer. Het is liefde slotjes. Echt leuk dit aan denkt. Dan vergeten nooit meer. Leuke foto’s. Ik hoop wel doet met reageren. Fijn weekend.

 4. in Brugge zijn ze ook al op enkele plekken afgehaald, omdat het gewicht van de slotjes te zwaar wordt en de bruggen hierdoor kunnen beschadigd worden oa aan de brug van het begijnhof.Voor wie een slotje wil hangen en denkt dat dit voor eeuwig is. Er zijn in Brugge goede slotenmakers om het slotje weer kunnen openmaken

  • Eigenlijk toch een dwaze gewoonte ,tenslotte raak je aan de eigendom van derden hiermee en met dikwijls schade voor gevolg. Gelukkig zijn er goede slotenmakers ,maar de gemeenschap mag helpen de kosten betalen.

  • Eenmaal begonnen doet iedereen dit na, zonder aan de eventuele gevolgen te denken. In Keulen heb ik een brug gezien waar het zo overvol hing met slotjes dat je de brug niet meer te voet over kon wandelen. Ze hadden die volledig afgesloten.

Geef een reactie