In de tuin

 

Ik heb deze week zo nu en dan wat in de tuin gewerkt. Niet teveel in een keer. Een beetje dorre takken van vaste planten afknippen. Houtschors samen vegen en terug in de perken gooien. De vogels vinden het  nl. leuk om die uit de border te gooien. De laatste prei uitgetrokken en de rest van de rode bietjes.Kalk gestrooid in de groentetuin en gezien er nog regen voorspeld wordt zal het al gesmolten zijn wanneer ik echt in de tuin begin te werken.
Veel kan er verder nog niet gedaan worden. Het moet flink geregend hebben afgelopen nacht want het waterpeil in het zwembad staat verraderlijk hoog en deze morgen zag ik  serieuze plassen in het gras en onder de omheining zag ik ook veel water in buurman zijn tuin. Als het weer zacht blijft en vooral droog dan zal het hoogtijd zijn om te verticuteren. Ik heb nog nooit zoveel mos in de tuin gehad als dit jaar. Zelfs in de bloemenborder zijn er grote plakken mos te zien.

De planten trekken zich van het weer niet veel aan. Al is er hier en daar schade te bespeuren van de vorst die we kregen en zijn de sneeuwklokjes helemaal uitgebloeid, de lente laat zich al zien. De knoppen van de forsythia en van de kerselaar en de magnolia staan al klaar. De jonge aardbei plantjes hebben de winter overleefd . Alleen vrees ik voor de pelargoniums in de bloembakken. Die stonden op het punt al te bloeien en ik was op het ogenblik dat de vriesnachten er aankwamen niet fit genoeg om die in de garage te zetten.

16 gedachtes over “In de tuin

 1. De natuur gedraagt zich naar het weer zoals de natuur dat moet doen.. natuurlijk! 🙂
  Ik zag ook dat de tête-a-tête narcisjes in onze tuin al bloeiden.. maar voor de rest nog niet veel hoor.
  Ik wil de tuin weer eens in hehe.. maar ik was een tijdje geleden al eens zo actief geweest daar, dus echt nódig is het nog niet
  Groetjesss!

 2. een pril begin van de lente Magda

  veel kan er in de tuin nog niet gedaan worden

  in de nacht van zaterdag op zondag hadden we hier een onweer met wateroverlast als gevolg..

  prettige dag

  • Hier was er geen onweer maar het had die nacht wel fel geregend en in feite is het nu twee dagen later nog altijd zompig in de tuin en kan je er niks in doen. En de dagen die komen wordt er nog eens nachtvorst voorspeld. Maar ik heb toch al een beetje kunnen “kuisen” in de tuin.

 3. Wat leuk dat je in tuin gaan groeien. Viooltjes komen weer op. Alleen gras is wel beetje doodgegaan. Misschien moet iets erop strooien van gras groeien. Ik weet niet hoe dit heet? Och je aardbeienplant heeft bij wel overleeft. Het was vorst geweest. Mazzel. Fijne week.

  • Ach F&E zodra de tuin wat is opgedroogd ,ga ik dat mos wel te lijf gaan met zo’n machine. En daarna wordt het gras goed bemest. Maar nu is de tuin zompig en valt er niets te doen. Maar de plantjes beginnen in de hele tuin toch teken van leven te geven. Die aardbeiplantjes had ik afgetrokken van de moederplant en in potten gezet tegenaan het tuinhuis. Blijkbaar hebben ze de winter goed doorstaan en straks ga ik die uitplanten!

Geef een reactie