Internationale Vrouwendag

Vandaag 8 maart is het Internationale Vrouwendag.
Ik heb er al elk jaar over geschreven . De strijd is bijlange nog niet gestreden denk maar aan de kindhuwelijken, de genitale verminkingen, de loonkloof, nog teveel vrouwen zijn slachtoffer van sexueel geweld …( klik)( klik )
De strijd voor gelijke kansen voor vrouwen en mannen gaat nog door! Het is goed dat we er elk jaar worden aan herinnerd!

 

11 gedachtes over “Internationale Vrouwendag

 1. Inderdaad, de samenleving staat nog niet waar het hoort te staan.
  Er is nog veel werk aan de winkel.
  Zelfs bij jonge mensen wordt er nog te veel in clichés geredeneerd, ik verschiet daar van.
  De vrouwen mogen ik elk geval op mij rekenen, ik zal blijven helpen om alle vormen van ongelijkheid de wereld uit te helpen. En ik besef dat dit niet gemakkelijk is, ben er al vaak mee geconfronteerd.

  • Toen ik begon te werken heb ik echt moeten opboksen tegen de mannen op het werk. Ze vonden dat ik maar beter moeder aan de haard kon spelen! ‘t Is hen niet gelukt hahaha!
   Maar er is inderdaad nog altijd op verschillende vlakken geen gelijkheid.

 2. het begint al met de positie van de vrouw in de meeste godsdiensten

  in o.a Rome zullen ze daar wel niet wakker van liggen

  fijne avond Magda

Geef een reactie