Klasreünie

De eerste zondag van maart , dus gisteren, was er voor de 59ste keer klasreünie. Altijd een blij weerzien. De hele klas is niet meer aanwezig.Sommigen zijn nooit af gekomen en anderen zijn helaas gestorven. Van de 15 studenten die in 1959 afstudeerden aan het Kon. Lyceum in Brugge zijn we met 9 die elk jaar nog samenkomen. Niet iedereen is aanwezig want er zijn altijd wel omstandigheden waarbij er iemand niet aanwezig kan zijn.
Dit jaar waren we met zijn zevenen. De samenkomst is in Brugge in een restaurant waar we al jaren bijeenkomen. We worden er héél goed ontvangen en het eten is er overheerlijk. Waarom zouden we veranderen. Niet iedereen woont in Brugge maar het is wel centraal gelegen voor iedereen.
Volgend jaar is het een jubileum editie en daar gaan we een groot feest van maken. Daar zal je zeker nog van horen 🙂

Bij het voorgerecht heb ik nog foto’s gemaakt van het bord gerookte zalm, de garnaalkroketten en de vissoep. Maar bij het hoofdgerecht waren we allemaal zo aan het babbelen dat ik enkel nog lege borden kon fotograferen !  Irish beef  en lamskroontje. Een dame blanche en een koffie ging er als dessert ook nog in.
Het eten mag dan erg lekker zijn ,maar de hoofdmoot is toch bijkletsen en plannen maken voor een volgende reis .
Hopelijk kunnen we dit nog véél jaren samendoen!

Zo zagen alle laatstejaars( alle afdelingen)van het Kon Lyceum anno 1959 eruit. Herken je me nog?

 

19 gedachtes over “Klasreünie

 1. […] we dat na al die jaren nog zouden vergeten. Verleden jaar heb ik door ziekte forfait moeten geven.( klik). De klassemonitrice van  zoveel jaren terug heeft er al 61 jaar voor gezorgd dat we elk jaar aan de […]

 2. Hahaha, ik had je direct herkend. Wat super!
  Blijven volhouden dit.

  Ik heb helemaal geen connectie meer met klassen, ik participeer ook niet aan reunies. Op school niveau worden die soms wel eens georganiseerd, maar ik heb daar nooit moeite voor gedaan.
  Ik ging immers niet graag naar school, eigenlijk wou ik gewoon zo snel mogelijk gaan werken. Uiteindelijk heb ik wel het verstand gehad om te studeren, maar ook daar kan ik niet zeggen dat ik de beste herinneringen overhoud aan mijn schooltijd. Het is maar hoe je het ervaart, natuurlijk.

  Maar ik vind dit supertof!

  • Vanaf de dag dat we het hoger middelbaar verlieten is er elk jaar op een vaste datum een bijeenkomst geweest. Ik heb ze niet allemaal meegemaakt omdat ik ook even in Brussel heb gewoond . Maar zodra ik terug aan de kust woonde heb ik ze praktisch allemaal meegemaakt. Op den duur kijk je daar echt naar uit. En uit die groep zijn de jaarlijkse citytrips ontstaan !

  • Juist. Indertijd gingen we eten in het restaurant van de ouders van de uitbaatster waar we nu gaan eten. Na een paar omzwervingen ,zijn we nu al jaren klant in het huidige restaurant dus bij de dochter van het eerste restaurant. En Brugge is centraal gelegen voor iedereen .en gemakkelijk bereikbaar.

  • De klassemonitrice van toen houdt de touwtjes strak in handen en stuurt ons elk jaar een uitnodiging zodat we het zeker niet vergeten. Het is hier al zo ingeburgerd dat de kinderen zeggen ” de eerste zondag van maart is vrouwtjes dag, dan moet je niks plannen met ma “

 3. heb enorm genoten van iedereen weer eens te zien;
  5 van ons gaan regelmatig op meerdaagse citytrips

 4. Dat zijn prettige bijeenkomsten hé. Wij doen dat ook nog geregeld met de klasgenoten met wie we in 1973 afstudeerden van het middelbaar. Wij waren met 17 maar er zijn er ook al twee van overleden.

  • Ja die bijeenkomsten zijn altijd leuk en op den duur ken je elkaar ook erg goed. Normaal doen we in de voormiddag nog een wandeling in Brugge met onze gids( de dame met het rode jasje aan en op de oude foto geknield en met een froufrou). Maar dit jaar vonden we het te koud en ik was ook niet echt een kandidaat om twee uur in de kou te lopen en eentje was in feite nog wat ziekjes maar wilde er toch bij zijn. En nu op… naar het jubileum jaar!

 5. Tuurlijk.. zittend, tweede van links. 🙂
  Ik ga een paar anderen ook gokken.. de mevrouw die rechts van jou zit (op de foto van nú hè), ik denk dat die rechts boven jou staat. De mevrouw links staat volgens mij precies in het midden van de oude foto.

  Volgend jaar al de 60e keer.. wauw! Ik word volgend jaar 59, dus jullie komen al langer zo bij elkaar na jullie schoolexamen dan ik besta..! 🙂
  Groetjesss!

  • ‘t Is wel rechts voor mij als kijker gezien hè.. dus helemaal rechts op de nieuwe foto.

   Ik gok er nog een paar.. lijkt me wel leuk om eens te zien of het klopt. Ik denk dat de mevrouw in het rood het zittende meisje met de gestippelde rok is, en de mevrouw met de witte sjaal staat volgens mij tweede van links. De mevrouw die aan de andere kant naast jouw zit aan tafel is misschien wel het meisje dat rechtsvoor staat te lachen in de jurk met die rechthoekjes erop. De mevrouw met het donkere haar vind ik het moeilijkst.. ik gok het meisje dat naast jou zit aan het einde van de rij, met die opvallende rok.

   Nou.. hoeveel is de score? 🙂

   • De mevrouw in het rood is inderdaad het meisje met een froufrou en zittend in het midden van de oude foto. Zij is ook onze gids en zorgt voor de praktische kant van onze vijfdaagse reizen. Ja die witte sjaal is het meisje tweede van links.,Wow weeral juist. De mevrouw naast me is ook het meisje met de vlechten helemaal rechts op de oude foto. Zij is de vroegere klassemonitrice die ons elk jaar opnieuw een uitnodiging stuurt.( geen excuus om het te vergeten 😉 )
    De dame met het donkere haar (naast deze met het rode jasje) ,is terug te vinden op de oude foto bovenaan naast het meisje met de lange vlechten.In elk geval heb je goeie ogen om er zoveel goed te raden!! Op eentje na allemaal goed geraden!! Je mag een bank vooruit!!

   • Aaah.. en ik twijfelde nog tussen die ik uiteindelijk koos en wat achteraf de goede bleek te zijn..! Bijna goed dus hehe.. zo blijkt maar weer dat ogen, neuzen en haarinplant niet veel veranderen door de jaren heen. (en daarom had ik van de donkerharige moeten weten dat die fout was.. hele andere haarinplant!) 🙂

 6. Wat leuk dat jullie elkaar hebben gezien. Het was gezellige dagje geweest. Lekker elkaar kletsen. Volgende jaar word nog groter feest. Leuke foto’s. Eten ziet heel goed uit. Ik gok op tweede links onderaan. Moeilijk!!
  Fijne avond.

  • Je gok is juist! We zien er elk jaar naar uit om weer samen te komen en een gezellige middag te hebben. Nu kijken we al uit voor het jubileum jaar. De uitbater van het restaurant die ons onderhand al goed kent zal ons extra in de watten leggen en een foto in de streekkrant als apotheose ,zei hij!! 🙂 🙂

Geef een reactie