Even de stilte opgezocht…

…na de drukte van het carnaval gebeuren en na een oliebollen namiddagje samen met de senioren . Sommigen hadden zich toen verkleed maar de meesten vonden het al gezellig om samen te zijn.

Met Sébastien ben ik  gaan wandelen. Het was niet zo koud zoals de dag ervoor ( toen hebben we spelletjes gespeeld) en hij mocht kiezen waar we naartoe gingen. Niet moeilijk te raden want hij vindt het altijd fijn om naar het houten pad te gaan, dat nu een naam heeft nl Wiedauwpad, om over het water te lopen.

Omdat we dan maar een km verwijderd zijn van de zee, zijn we ook even naar het strand geweest. Het was er niet druk en het was er ook koud. We bleven er niet lang en keerden via dezelfde weg terug. Gewoonlijk nemen we dan een andere ,veel langere weg, maar oma zag dat niet zitten. Mijn conditie is momenteel beneden alle peil en ik was allang blij toen ik de auto terugzag!  Maar de buitenlucht heeft toch deugd gedaan.

 De storm heeft hier blijkbaar ook grote kuis gehouden . Veel bomen lagen omver of waren reeds afgezaagd!

Het water had  niet zijn hoogste peil bereikt. 

Er was heel veel gesnoeid.

De spectaculaire krom gegroeide spar heeft een paar takken verloren!

Sébastien bij het binnen gaan  en oma bij het verlaten van het pad.

Vorig jaar was hier nog een driehoekig pleintje met banken en veel groen! Blijkbaar wordt er gezorgd dat bij eventuele wateroverlast het water kan opgevangen worden!


Weinig volk aan zee en dan waren het meestal nog baasjes die hun hond uitlieten. Nu mogen ze  nl. nog vrij rondlopen.

Langs het Wiedauwpad keerden we terug naar de auto

 

23 gedachtes over “Even de stilte opgezocht…

  • Gemakkelijk te vinden in een bocht van de Bronlaan en van daaruit kan je wandelen tot aan het de Haas van Flanagan. Maar het hoeft niet zo’n lange wandeling te zijn ,vanuit het wiedauwpad kan je ook afslaan naar de lekkerbek toe.

 1. hoe kun je dit pad bereiken. Zou dat deze zomer met mijn kleinkinderen als ze in Belgie zijn ook wel eens willen doen. Ziet er heel leuk uit

  • Je rijdt door de Zoutelaan tot het einde en dan linksaf in de Bronlaan. Je komt aan een splitsing met rechtsaf de weg naar het Zwin en links loopt de Bronlaan verder. Onmiddellijk zie je een bareel ( op de foto zit Sébastien erop . Je kunt daar parkeren . Op het einde van het Wiedauwpad kun je naar rechts wandelen door de Zwinbosjes tot de Haas van Flanagan. Links kom je op de Zwinlaan en vlakbij is dan de Lekkerbek. De kleinkinderen vinden dit pad altijd een mooie start van een wandeling. Succes!

 2. Ziet er uit als een heel mooie wandeling.
  Kan begrijpen dat je de “oude” nog niet bent, maar je kont toch buiten en genieten van de uitstapje.
  Blij dat je toch beter bent.

 3. Het hoeven niet altijd vele kilometers te zijn hè.. langzaam weer een beetje opbouwen.. een korte wandeling kan ook zo’n deugd doen! En heerlijk als dat dan al bij zee is!
  Groetjesss!

 4. Nu ik geen hond meer heb ga ik ook minder vaak wandelen , maar gisteren en vandaag toch met de buurvrouw en haar hondje een grote wandeling gemaakt. En mijn conditie is ook niet meer zo best .

Geef een reactie