Sneeuw en zon

Met veel bombarie werden we in alle media verwittigd dat er sneeuw zou vallen. Zij die niet per sé de baan op moesten bleven beter thuis en anderen werd aangeraden om van thuis uit te werken… Op de luchthaven zowel in Nederland als België werden er al preventief vluchten geannuleerd.
Hier aan de kust is het beginnen sneeuwen rond 10 uur deze morgen en het bleef sneeuwen tot in de namiddag. Op straat bleef de sneeuw amper liggen ,wellicht was er ‘s nachts preventief gestrooid. Maar op de landerijen en in de tuin zag je het witter en witter worden. Mooi om te zien en alles ziet er dan ook zo rustig uit. Het was ook opmerkelijk kalm op de weg . Toen ik bij de Carrefour was om een paar boodschappen, leek de parking verlaten!  En dat voor een vrijdagnamiddag en bij de start van een weekje vakantie. Meestal is het dan drukker dan anders omdat de vakantiegasten hun voorraad binnenslaan. De lucht bleef de hele dag grijs en ik ben benieuwd of het deze nacht nog gaat sneeuwen.

Gisteren daarentegen was het de hele dag zonnig. Toen ik ‘s morgens de luiken opendeed en beneden de rolluiken optrok was de hemel al mooi blauw en scheen de zon uitbundig. Een kraai zat in de treurwilg te wachten op wat graan. Meestal zijn ze met zijn tweetjes en in de andere boom zaten de kleine vogeltjes en merels eveneens te wachten. Zij vlogen allemaal op wanneer ze het lawaai van de rolluiken hoorden. Elke morgen strooi ik wat graan in de tuin. En dan is het een gewriemel van jewelste. Het eerste vogeltje dat er vlug bij is is het roodborstje. Het leek een frisse lentedag te worden. In verschillende bloembakken zag ik al bloeiende geraniums. Ik had de bloembakken op de vensterbanken niet opgeruimd omdat alles nog zo groen stond en er overal bloemkoppen klaar stonden. Ik ben benieuwd of ze deze koude zullen overleven.
Alleen was ik verwonderd dat de twee poezen weigerden om naar buiten te gaan. Flappie kroop op de rugleuning van de zetel en genoot van het zonnetje, terwijl  Vlekje zich in het zonnetje koesterde in haar zetel. Voor Flappie vond ik het vreemd  want die blijft  nooit lang binnen. Het is en blijft een buitenpoes. Ze heeft het waarschijnlijk koud gehad en dacht nu blijf ik maar lekker in de warmte. Vandaag is ze naar buiten getrokken en ik zal haar wellicht pas morgenochtend terugzien. Het is kattenjacht!! Amaai die zijn er wel vroeg bij !! En wat een lawaai maken die.

En nu nog wat voortdoen met naaien aan nieuwe overgordijntjes voor de badkamer. Tijd voor vernieuwing. Ik voel de lente ook al kriebelen. 🙂

17 gedachtes over “Sneeuw en zon

 1. De zomer loopt al bijna op zijn einde en ik zit hier nog in de voorbije winter, moet kunnen… 😀 De winter heeft toch sfeervolle beelden, zeker als het gesneeuwd heeft en ook daarvan kan ik genieten… 🙂 Voederen mag eigenlijk het jaar door, maar tijdens de zomermaanden is het toch heel rustig in de tuin, dan zie je haast geen vogels meer op een enkele duiven na. Precies of alle vogels plots van de aardbol verdwenen zijn om in het najaar dan weer op te duiken.
  Fijne groetjes, Heidi

  • Ja elk jaargetijde heeft zijn charmes! De hele zomer waren er in de tuin merels ,mussen, vinkjes, een koppel tortelduifjes, eksters en natuurlijk meeuwen.Ik verstopte het eten onder de struiken anders is alles in ėėn keer weg.Leuk om te zien al die vogels

   • Dan krijg jij meer bezoekers in je tuin , dan er in mijn tuin komen. Ik heb al een hele tijd geen merels meer gezien en ook de andere kleine vogels blijven weg. Het zijn enkel nog de tortelduiven die om wat eten komen kijken en sporadisch een houtduif.

 2. haha, herinner mij die dag. Ik zat dan in mijn winkeltje en zag nauwelijks een kat. Terwijl het eigenlijk bij ons nauwelijks sneeuwde.

 3. Wat jij de kattenjacht noemt, heet in deze regio kattentijd. Het is me wat. Alsof er de hele nacht door baby’s liggen te krijsen. En ze weten niet van ophouden!

 4. Ik was nog gauw donderdagavond naar de supermarkt gereden, zodat ik zeker de volgende dag niet door de sneeuw’storm’ zou moeten. Hier begon het pas in de namiddag te sneeuwen en het bleef niet eens liggen 😉

 5. ‘t Heeft hier gisteren de hele dag gemotsneeuwd 🙂 hele kleine sneeuwvlokjes waarvan niks bleef liggen.
  Vanochtend regen en nu schijnt de zon.. zo dat was het weerbericht uit Rotterdam-Zuid hahahaa!
  Fijn weekend Magda!
  Groetjess!

  • De weerberichten de laatste dagen zijn echt om te lachen. Eerst voorspellen ze zoveel sneeuw dat een minister de mensen aanraadt om van thuis uit te werken als dat kan en als het niet nodig is helemaal niet weg te gaan. Er is sneeuw gevallen maar laat in de voormiddag en op sommige plaatsen het spreken niet waar! Het enige positieve was : geen files die dag 🙂 Vandaag wordt nog sneeuw voorspeld en ik sta deze morgen op en zie een mooie blauwe lucht en volop zon!!

 6. “Blijf thuis, of ga met het openbaar vervoer werken. Maar laat de auto zeker staan… luidde de waarschuwing.

  Terecht of niet, we kregen een dag zonder files..

  maar gisteren was het een prima dag

  en die poezen hebben geen hondenleven bij jou

  prettig weekend

Geef een reactie