Hervallen…

 

Met goeie moed ging ik vorige zaterdag zelf mijn boodschappen doen. Na drie weken binnen zitten wilde ik wel eens zelf wat verse waren binnenslaan. Ik heb wel een grote diepvries vol voorraad  en de kinderen haalden wel het noodzakelijke aan.
Ik voelde me wel nog geen 100% maar ook niet meer ziek. Ik wilde nu toch zelf wat verse groenten en fruit kopen. Ik reed over de middag naar de nabij gelegen Colruyt en deed mijn boodschappen. Het is dan een kalm moment in de winkel. Toen ik in de koelcel fruit, groenten , vleeswaren, kaas en youghourt insloeg , kwam een kennis een praatje slaan. In die koelcel is het bepaald niet warm en ik voelde de airco zo op mijn hoofd. Ik zei het ook en we verplaatsten ons. Maar voor mij was het te laat. Toen ik thuiskwam begon ik over mijn hele lichaam te rillen en had ik zoals ze hier zeggen ” de koude koorts”. Ik probeerde me op te warmen met hete thee. Het enige wat ik kon doen was onder een deken kruipen in de zetel tot het beven wat overging. ’s Avonds ging het  beter en heb ik mijn boodschappen-  die ik in de auto had laten liggen-  opgeborgen . Ik at nog een kleinigheid  maar dat vloog er al vlug weer uit.
Twee dagen  weer ziek , maar anders dan de eerste keer. Meer een verkoudheid met hoofdpijn en een lopende neus . Een eenvoudige remedie als een pijnstiller met wat warme thee hielp al. Alleen krijg ik gewoon geen eten binnen, mijn maag keert zich om. Dus soep, soep en nog eens soep, of thee met beschuitjes. De vorige keer hielp er geen enkel pilletje of siroopje tot ik antibiotica gekregen heb. Nu helpt een gewone pijn stiller.Vandaag gaat het redelijk en hopelijk elke dag wat beter. Ik heb ook wat meer gegeten dan soep en thee…

Dus alles wat gepland was valt in duigen: geen laat nieuwjaarsbezoek aan nicht of tante,  bezoek die langs ging komen afgezegd, bowling vandaag afgezegd, wilde naar Gent voor het lichtspel dat mag ik vergeten , kunstroute in Oostende dat al uitgesteld was mag ik ook vergeten….

Ik ben lang niet de enige die hervalt in een lichtere vorm van “verkoudheid “: mijn poetshulp , mijn buurvrouw, de man van een vriendin … Nog niet helemaal hersteld hervallen ze… En dan spreken we nog niet eens van de griep!!
Het positieve aan dat ziek zijn van mij is dat  al de fotoalbums die ik wilde maken ondertussen gemaakt zijn!! Dus de cadeautjes die de jarigen binnenkort zullen krijgen , heb ik bijna allemaal in huis.( Vandaag nog eentje besteld. Grote actie bij Albelli)

22 gedachtes over “Hervallen…

 1. Ziek zijn is niet fijn, maar je hebt er het nuttige aan het ongemak weten te koppelen en dat is al iets!
  Ik heb een hekel aan die koelruimte in de Colruyt. Ik haast me er altijd door. En tegen airco kan ik al helemaal niet! Gelukkig zijn deze dagen van ziek zijn en hervallen achter de rug!
  Fijne groetjes, Heidi

  Like

 2. O’ zo erg! Je was nog niet eens helemaal hersteld en dan terug ziek.
  Gelukkig, dat thee een een pijnstiller nu wel effect heeft. En waarschijnlijk helpt rusten.. heel veel rusten ook.
  Spoedig herstel Magda!

  Like

  • Rondom mij hoor ik ” ik ben hervallen”. Maar nu helpen de gewone middeltjes en verder veel rusten. Ja inderdaad, na de middag duik ik voor een uurtje de zetel in. Gewoon doodmoe. Het weer zet er ook niet toe aan vlug beter te zijn. Vandaag ferme hagelbuien. Het leek op sneeuwregen.

   Geliked door 1 persoon

   • En vanaf nu zou het ook steeds kouder gaan worden. Dat wordt ook weer goed oppassen om niet ziek te worden.

    Like

 3. Het is echt erg dit jaar met de zieken, en de hervallen. Mijn zoon is ook al twee keer goed ziek geweest op drie weken tijd.
  Verzorg je goed en snel weer beter!

  Like

  • Ja ik hoor het ook van alle kanten dat je heel gemakkelijk en blijkbaar zonder aanwijsbare reden hervalt. In elk geval een ( ongevraagde) vermageringskuur. Vier kilo er al af. Geen eetlust wel drinklust en zo doe ik ongewild mee aan een maand tournée minerale :- )

   Like

 4. Och je bent weer ziek te worden. Koelcel moet dikke jas aan. Brrr… Dat is zeker niet best. Veel vitamientjes nemen. Ik hoor niks anders griep. Broer had de hele week al. Hoge koorts erbij. Nu gaat wat minder. Maar hij ging vandaag toch ziekenhuis toe voor echo doen. Het is belangrijk iets. Het moest. Moeder is ook erg ziek geworden ook griep te pakken. Het gaat weer lekker. Er zijn veel zieke mensen die griep hebben. Het is gemene griep deze reis. Wat jammer dat je afspraakjes af moeten zeggen. Eerst beter worden Magda. Je hebt maar druk mee met verjaardagen. Beterschap gewenst.♥ ❀❀❀

  Like

  • Suske het helpt niet met kniezen hé . Ik ben van aard positief ingesteld en ik ben best tevreden met de albums die ik klaargemaakt hebt. Ging het in stukjes omdat ik mijn aandacht nit de hele tijd op scherp kon zetten, ik geraakte er toch. Ik zeg dan bij mezelf ,was ik niet ziek geweest dan was ik niet zover geraakt, hahahah!

   Geliked door 1 persoon

 5. Wat erg, maar inderdaad, je hoort niks anders; onze oudste maakte net hetzelfde mee als jij!
  Verzorg jezelf goed en geef het wat tijd! liefs!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.