Lente in aantocht

Hoewel het er niet naar uitziet met dit stormachtige weer , dat hopelijk zijn hoogtepunt bereikt heeft, ziet het er toch naar uit dat de lente in aantocht is.
Toen ik  begin deze week ‘s morgens naar de brievenbus ging heb ik toch al enkele tekenen van de naderende lente  opgemerkt. Vlug een paar fotootjes genomen en dan vlug weer naar binnen. Onmiddellijk weer een hoestbui en geloof me dat doet overal pijn omdat ik al zoveel heb moeten hoesten.
Ik vergat dan die foto’s te posten  gewoon uit suffigheid, maar nu zijn we een paar dagen verder en de medicatie slaat aan. Ik heb tenminste al een keertje (bijna )een hele nacht kunnen slapen zonder hoestbuien. Jammer maar ik moest er deze morgen  voor mijn doen vroeg het bed uit omdat de poetshulp kwam. Ik had best nog een uurtje langer willen slapen.
Goed ingeduffeld was ik deze namiddag naar de kapper( 100 m hier vandaan) en wil je wel geloven dat ik er deugd van had ( de warmte van het water, de warmte van de droger… en daarenboven zie ik er zelfs wat opgeknapt uit met mijn verse geföhnde haren. Ik kan weer onder de mensen komen, al ga je me nog niet aantreffen op een fikse wandeling op de zeedijk! 🙂 En nu de eerste lente foto’s

Neen dat is niet de lente maar de dikke mist van verleden week!

De sneeuwklokjes zijn er al overal in de tuin. 

Ook de gewone helleborus  is er  al. En als deze struik zich lekker
voelt in je tuin dan vermeerdert die zich snel !

Ook de helleborus niger komt al piepen.
Hopelijk groeit die wat hoger dan vorig jaar.

De tulpen staan al flink hoog en ook de wilde hyacinten.
Verder ben ik nog niet op inspectietocht gegaan ,
zal wat wachten tot ik een stuk beter ben!

24 gedachtes over “Lente in aantocht

 1. Ondertussen naderen we al de zomers en la dit moois zal al weelderig in bloei en groei zijn, sommige hebben wellicht al hun beste tijd gehad, maar we hebben eindelijk weer eens een paar mooie dagen en daar moeten we met volle teugen van genieten als het enigszins kan 🙂 Sneeuwklokjes kunnen me altijd bekoren 🙂
  Warme zonnige groetjes, Heidi

 2. De tekenen van de naderende lente zijn duidelijk, alhoewel het de afgelopen week verdomd koud geweest is.
  Dinsdag moest ik stevig krabben aan de ruiten van mijn wagentje.

 3. De temperaturen zijn alleszins al boterzacht. Dat bewijzen deze mooie bloemen. Nu nog de zon erbij en de lente is er helemaal.
  Maar ik vrees dat ook de winter nog iets in petto heeft…

 4. Het is wel mooi dat al die plantjes aan de lente doen denken maar de winter is nog niet voorbij hoor. Alhoewel zo’n strenge winter als we vroeger hadden zal het wel niet meer worden.

  • Sneeuwklokjes trekken zich van de winterbuien niks aan . Ze zijn er gewoonweg! De helleborus daarentegen ziet wel en beetje af. Hopelijk groeit die Niger toch nog een beetje . Nu staan de bloemen nog dicht tegen de grond.

 5. lente zover zijn we toch nog niet Magda..

  na al die grijze dagen van december ik kijk nog uit naar een paar zonnige koude winterdagen,…

  een “kunstig” portret heeft Roy van je dochter gemaakt

  prettige dag

  • Ik was voor de eerste keer buiten vandaag en ik vond het erg koud,zelfs met een aarzelend zonnetje.Neen het is bijlage nog geen lente.
   Dat kunstig portret was een complete verrassing en het mooie is dat mijn dochter er nog goed herkenbaar op is.

 6. Ja, alles schiet ineens de grond weer uit hè.. maar lente is het nog láng niet hoor.

  Trouwens.. wat een prachtig portret schilderde Roy van jouw dochter hè.. wow!
  Groetjesss!

Geef een reactie