Còrdoba

Die ene dag in Còrdoba  hebben we veel prachtige historische monumenten gezien. Maar de stad heeft ook een bruisend hart met mooie winkelstraten en prachtige gebouwen. Het was die dag erg warm en af en toe zochten we de schaduw op en dronken we iets koels. Neen geen alcohol maar koele glazen vol ijs met frisdrank.
We zagen hier en daar fonteintjes waar je drinkbaar water kon nemen. Het kleintje wist maar al te goed hoe het water als een bronnetje kon spuiten. Hij hield  zijn “tutter ” tegen het water en wilde per sé dat ik ook eens mijn voet op het pedaaltje zette.
Vlakbij dit fonteintje was een omheining waar je een mooi overzicht had op het lager gelegen park. Aan de voet van de omheining waren slotjes bevestigd. In andere steden zoals Keulen en Düsseldorf hebben we dit fenomeen ook al gezien, daar zag je de omheining bijna niet meer.
Vlak naast de rijweg was een fietspad omzoomd met kleurrijke halve bollen. Je kon er niet naast kijken!

In de stad zagen we veel prachtige gebouwen , grote pleinen en mooie winkels.

Onvermijdelijk zijn ook de winkels waar ze waaiers verkochten. Deze waren allemaal aan de dure kant . Ook winkels met mooi kantwerk en een overvloed aan halskettingen en armbanden.

Op de terugweg naar  het station wandelden we door een park waar op  een eiland een heel groot hok stond onder  palmbomen waar eenden en duiven en andere vogels hun stek hadden. De mensen konden er niet bij . De beestjes waren wel zo slim om buiten “hun domein” aan eten te geraken!

Enigszins verwaarloosd maar deze banken met de azulejos doen  denken aan de banken van Gaudi

Achter die lange cypres  zie je het station van Còrdoba. In een grote vijver vlak vòòr het station speelde een hond in het water en zijn baasje liet hem allerlei truukjes doen. Ik had ook in het water willen springen want het was nog steeds erg warm!

Dit is het einde van het Sevilla-Còrdoba verhaal. Een onvergetelijke reis
ps: een paar foto’s uit deze reeks komen uit Sevilla. Ik heb me vergist van stad.

15 gedachtes over “Còrdoba

 1. Als je nog nooit de plaatsen hebt bezocht, dan weet je ook niet welke foto’s tot Sevilla of welke tot Cordoba behoren!? Voor mij maakt het niet veel uit. De gebouwen/ architectuur is het meeste wat me aanspreekt in grote steden zoals deze! Maar ik kan me enigszins wel voorstellen dat je er fantastisch reis/vakantie aan heb gehad!
  Fijne groetjes, Heidi

 2. Mooie reportage!!
  Enkele foto’s zijn volgens mij niet van Cordoba, maar wel van Sevilla oa deze van die van het stadhuis ,van die twee ouderwetse winkels .Volgens mij zijn ze in de straat Sierpes in Sevilla genomen als ik mij niet vergis???

 3. je hebt er een mooi en interessant verslag van gemaakt.Magda

  en daar kruipt ontetwijfeld heel wat tijnd in

  bedankt om het te delen

  op naar de volgende uitstap..

 4. We zijn ook een weekje in Andalusië geweest, en hebben de belangrijkste steden bezocht, behalve één: Cordoba. Ik heb daar spijt van en had dit misschien wel beter bezocht in plaats van Ronda of zo.
  Dank zij deze reeks heb ik er toch een mooi verslag van gezien.

  • Wij waren er met de trein vanuit Sevilla naar toe gereisd. Het was die dag snikheet maar toch hebben we ons best gedaan om veel te zien. Ik ben er zeker van dat er nog veel meer was maar we waren toch tevreden van onze dag.

Geef een reactie