Augustijnenkerk in Wenen

De Augustijnenkerk is een kerkgebouw  dat onderdeel is van het Hofburgcomplex. De kerk heeft een gotische inrichting welke stamt uit de veertiende eeuw , maar nog in een zeer goede staat, zeker als je de ouderdom van de kerk in acht neemt. Het interieur stamt uit de late 18e eeuw en is een vroeg voorbeeld van Neogotiek. De kerk is ook bekend om de missen van Schubert en Haydn, deze missen worden zondags gehouden.

De kerk heeft een loretokapel ( klik).In deze kapel worden de harten van 54 Habsburgse vorsten bewaard in zilveren urnen. De lichamen van de Habsburgers liggen in de Keizerlijke crypte en die bevindt zich in de kelder van de Kapucijnerkerk in de binnenstad van Wenen. Daar worden de overblijfselen van de familie Habsburg en Habsburg-Lotharingen van 1633 tot 1989 bewaard.

foto van internet: de Augustijnenkerk

indrukwekkende beeldengroep.

Er was een adventsmarkt in de kerk plaats had in een zijkapel en toen we er binnen stapten keken we allen verwonderd naar elkaar. Op en rond een mausoleum lagen allerlei adventskransen te koop. Er stonden kraampjes met drank en je kon er kaartjes kopen. Je kon er ook eventjes uitrusten. Wie daar begraven lag hebben we niet eens bekeken en zijn terug naar buiten gegaan. Alles kan tegenwoordig!

 

6 gedachtes over “Augustijnenkerk in Wenen

  1. Ja, tegenwoordig kan alles, zolang het maar geld in het laatje brengt! Kerken zijn meestal mooie en indrukwekkende architecturale gebouwen met veel roem, gemaakt op kosten van de burgers! Ik begrijp niet dat sommige mensen al hun geld en bezittingen zouden afgeven voor het geloof en de kerk buit dit uit! Althans dat was vroeger toch zo, nu zijn de mensen wat slimmer geworden en minder ‘goed’ gelovig!
    Fijne groetjes, Heidi

  2. Ik vraag mij af of die dode in dit graf al die commercie rond zijn graf wel zou kunnen apprecieren. Heb er wel vorig jaar mooie kerstkaartjes kunnen kopen….
    Heb genoten van je reportage

Geef een reactie