We stappen 2018 in!

Het oude jaar is uitgewuifd of moet ik schrijven ” opgegeten”. De laatste weken  volgden de feesten en eetfestijnen elkaar op :etentjes bij de senioren, bij vrienden , bij de kinderen , ten huize de kindertjes.
Oud en Nieuw heb ik doorgebracht in Waasmunster bij mijn allereerste stagiaire van op mijn voormalig werk. We zijn nadien altijd met elkaar in contact gebleven en zolang opa leefde bracht zij met haar gezin jààààren de Kerst  bij ons door . Nu is het omgekeerd . Ik ga met de trein naar hen toe. Met Oud en Nieuw was ik bij hen. Even wandelen in de bossen zat er dit jaar niet in : Nieuwjaarsdag goot het de hele dag! Ideaal weer om lang te tafelen, bij te praten, naar het Nieuwjaarsconcert te luisteren… Toen we in Wenen waren eind november hebben we vòòr dit prachtige gebouw gestaan op weg  naar de grootste kerstmarkt van Wenen. We waren te laat. Jammer.

Nu ben ik terug thuis en het dagelijkse leven kan beginnen. Dat is langer vol te houden dan al die feestjes…
Het is niet moeilijk om van al die lekkere bordjes die er de laatste weken op tafel kwamen  een collage te maken en eigenlijk kon ik nog een tweede collage maken. Maar ik hou het maar bij die ene. Je zou eens maagkrampen kunnen krijgen…
Ik ben voorlopig tevreden met een bord soep met een toostje en een glas water toe!

Mijn goede voornemen voor dit jaar is : jullie allemaal terug bezoeken op jullie blogs. Een dank je wel voor hen die  regelmatig langskwamen !
Het bleef een tijdje stil  en dat had zo zijn reden. Ik moest minder aan de pc zitten.  Bij de controle van mijn ogen afgelopen zomer bleek al dat de oogdruk te hoog was niettegenstaande de oogdruppels die ik al jaren moet gebruiken. Ik kreeg ook problemen met mijn bloeddruk en op den duur nog stekende de hoofdpijn als ik te lang op het beeldscherm keek. Gezien ik een avondmens ben  zat  ik ‘s avonds langer aan de pc dan eigenlijk goed was voor me en het bemoeilijkte ook het inslapen.
Ik had niet alleen mijn blog maar ook massa’s foto’s voor de twee verenigingen en van de reizen die moesten nagezien worden.
Ik heb het pc gebruik toen drastisch verminderd,  probeer met tussenpozen aan de pc te zitten en al eens een dagje over te slaan zelfs . Op die manier is alles weer goed gekomen en kan ik opnieuw aan blogrondes denken.

17 gedachtes over “We stappen 2018 in!

 1. Dat ziet er allemaal heerlijk uit. Maar ik ben toch ook blij dat al die feestfestijnen en etentjes voorbij zijn. “Trop, is te veel” zei een politicus ooit en daar heeft hij wel een punt aan 😉 Fijn te lezen dat het met je ogen weer beter gaat en hopelijk je gezondheid in het algemeen!
  Fijne groetjes, Heidi

 2. Ik heb een beetje hetzelfde probleem. Lang achter een pc zitten wordt steeds moeilijker.
  Maar ik ben blij te lezen dat je het nieuwe jaar goed hebt ingezet, Magda. En wat die blogrondes betreft : een beetje doseren kan nooit kwaad. Ik heb hier nog veel bij te lezen, maar ik zal het in stukjes moeten verdelen, denk ik.

  • Ik heb het drastisch gedaan Fluwijn. Alleen nog de blog en dan nog met tussenpozen en de reacties beantwoorden . Ook vroeger gaan slapen en minder lang op de pc. Nu probeer ik het te spreiden want ik deed het enkel ‘s avonds en de uren regen zich aan elkaar!

 3. ik zie mijn reactie weer niet komen ,dus weer maar eens proberen zonder skynetadres

  daar werd lekker veel gegeten
  verzorg je ogen maar goed, ze zijn belangrijk en ik kan het weten
  zelf kom ik ook minder op blogs , post ook niet meer om de andere dag. Gewoon gelijk het me uitkomt.
  er is zo veel, ik ga nog werken, sporten, ben terug meer aan het lezen …

 4. oooh wauw daar werd gesmikkeld
  doseren met de ogen hé, niet te lang op die pc staren
  blogrondes doe ik ook al een tijdje in stukken en brokken anders duurt het te lang

 5. Oef.. dat ziet er wel heel lekker, maar ook wel héél veel uit! Nu snap ik waarom jullie met Oudjaar geen oliebollen eten.. die kunnen er nóóit meer bij..! hahaha!
  Pas maar op met je ogen.. die zijn heel belangrijk.. véél belangrijker dan blogrondes.
  Groetjesss!

 6. Oei Magda, hier schrik toch van. Mijn oogdruk is ook veel te hoog en ik druppel ook al verschillende jaren maar mijn oogarts heeft nooit de link gelegd met veel aan de PC zitten. Ik zou het ook heel moeilijk vinden om eraf te blijven. Dat ding staat hier de hele dag open …

  • Ik heb de raad al gekregen van mijn vorige dokter ( die nu op pensioen is) om wat voorzichtiger te zijn met het pc scherm. Ik werkte toen nog en dagelijks moest ik verslagen maken op de pc! Ik moet nu leren wat te spreiden en niet enkel ‘s avonds aan de pc zitten. Bloeddruk heeft een invloed op de oogdruk beweert de oogarts. Het gaat nu al veel beter.

Geef een reactie