De Spaanse rijschool in Wenen

Wanneer je Wenen zegt dan denk je ook aan de Spaanse rijschool waar de witte lippizaners als het ware dansen. Wij zijn op een voormiddag naar de oefensessies gaan kijken. Het is niet te vergelijken natuurlijk met een galavoorstelling en daarom heb ik een filmpje opgezocht waar ruiters en paarden in groot ornaat zijn: (klik)en voor meer uitleg over de Spaanse rijschool (klik).
Toch is het indrukwekkend om in zo’n mooi kader de paarden te zien rijden en eenmaal heeft één paard die moeilijke sprong  nl de capriole gedaan. Dat moet een enorme kracht inspanning zijn voor het dier om met alle vier de poten van de grond te gaan!
Tijdens de oefensessie mocht er niet gefotografeerd worden. Ik heb enkel bij het binnenkomen van de paarden en bij het buitengaan, een paar foto’s genomen. Kwam op dat moment toch een dame van de rijschool om het hoekje met een vermanende vinger! Ik had juist anderen met grote camera’s stiekem foto’s zien maken en ik met mijn mobieltje werd betrapt 🙁 . Achteraf kwam ze nog eens lang en zei me ” van mij mag je foto’s nemen zoveel je wil maar het mag niet van onze baas omwille van de eventuele flash”. Ik heb dan  voor de kleinzoons een prachtig geïllustreerd boek gekocht bij haar.
De paarden verblijven in mooie stallingen vlakbij de barokke zaal waar de oefeningen en voorstellingen doorgaan  gelegen in de Hofburg , een paleis in Wenen. Over dat paleis heb ik nog.

 

Is de opleiding voor de paarden zwaar , het is eveneens zwaar voor de ruiters!

 

11 gedachtes over “De Spaanse rijschool in Wenen

  1. Waarvoor zo’n prestigieuze gebouwen al niet dienen! Maar het moet wel de moeite waard zijn om zo’n gala voorstelling eens bij te wonen! Leuk dat je zo’n oefen voorstelling hebt mogen/kunnen bijwonen. 🙂 De paarden zijn ook prachtig!
    Fijne groetjes, Heidi

  2. Och, dat vind ik altijd zo kinderachtig als je niet mag fotograferen.. ze kunnen toch ook gewoon zeggen dat je niet mag flitsen dan? En dan nog zo op je vingers getikt worden.. grr.
    Ik ben zelf nooit naar die Spaanse rijschool geweest.. het is wel een dingetje als je in Wenen bent, maar ik heb het sowieso niet zo op paarden hehe, dus het trekt me niet.
    Groetjesss!

Geef een reactie