Het Prater in Wenen

Het Wiener Prater is een gigantisch amusementspark tussen de Donau en het Donaukanaal, ten oosten van de binnenstad. Je kunt het park gratis binnen, maar voor elke attractie moet worden betaald. In het park is er een enorm aanbod van vermaaksgelegenheden: speelhallen, achtbanen, draaimolens, restaurants, bars, sportfaciliteiten (o.m. een zwembad, een paardenrenbaan en een golfbaan), een planetarium en een klein museum gewijd aan de historie van het Prater en ook een Madame Tussaud.
De bekendste en populairste attractie is het reuzenrad. Dat werd aan het einde van de 19e eeuw gebouwd . (Het rad speelde een centrale rol in de film ‘The Third Man’ uit 1949).
Vanuit het 65 meter hoge rad heb je een mooi uitzicht over Wenen. Maar toen wij in het rad zaten was het te wazig om ver te kunnen zien.
Zo’n gondel kan je huren voor een receptie of een dineetje. Maar dan zal je toch wel meerdere rondjes moeten meedraaien ,want één ritje duurt een kwartier! 🙂
Tijdens de wintermaanden zijn veel attracties gesloten . Dat hebben we ondervonden en we hebben niet eens de moeite genomen om het attractie park door te wandelen tot het einde. Ten eerste was het die dag erg koud en de avond viel vlug in. Wat loop je dan te doen in een park waar er geen mensen lopen en de attracties dicht zijn!
In elk geval hebben we genoten van een “toertje” op het reuzenrad . Daarna zijn we ons gaan opwarmen in een leuke Italiaanse tearoom -restaurant waar gezelligheid  troef was en het personeel je vrolijk bediende. We zijn er meerdere keren naar toe geweest om een kopje koffie en hebben er zelfs eens een middag wat kleins gegeten.  Dat was toch de bedoeling  maar als je een slaatje bestelt met vlees /geitenkaas of pasta en de porties blijken dan zo groot dat het een  volle maaltijd kan genoemd worden. Aan de prijs kon je dat niet vermoeden. Zijn het in Wenen dan allemaal zo’n grote eters!?

Onthou dit adres  moest je ooit in het centrum van Wenen iets kleins, groots, zoet (taarten!!)of koud( zoveel ijs dat het moeilijk kiezen is!!)wilt eten (klik) Er wordt lovend over gesproken. Je wordt er bediend met een glimlach, hahaha! ( hij trok eerst een selfie en dan de zes dametjes).

 

18 gedachtes over “Het Prater in Wenen

 1. Het park zal in de zomer wel veel mensen en toeristen lokken. Wat het reuzenrad betreft, het zijn precies container die daar aan het rad hangen, maar je bent wel van weer en wind beschermd en ook wat voor de koude. Maar ik weet niet of ik in zo’n rad zou gaan? Ik zie wel maar drie van de zes dames op de foto staan!En de porties zijn inderdaad wel groot, voor mij zou dit ook een volledige maaltijd kunnen zijn.
  Fijne avondgroetjes, Heidi

  • Neen neen we waren er alle zes . Maar de cabine liet niet toe om alle zes op de foto te krijgen. Er waren ook nog andere mensen in de cabine.
   Het hele park ziet er verouderd uit en een beetje troosteloos ook. Tja het was ook winter en dan is er ook weinig groen. Ik denk dat het rad nog de meeste aantrekkingskracht heeft. Want ze staan echt in de rij aan te schuiven om een rit te maken. Je krijgt ook en mooi zicht van Wenen en het duurt toch al vlug een goeie 20 minuten eer je weer kan uitstappen.

 2. Doordat de zon scheen was de rit met het reuzenrad een leuke ervaring. Hoewel ik al tweemaal in Wenen was geweest, had ik deze attractie nog niet bezocht

  • Merel overal waren de bordjes flink gevuld als je ergens ging eten. Die salade met geitenkaas was zo overvloedig gevuld met fruit en spekjes en twee grote kazen dat ik een deel van de zoveel soorten salade heb laten liggen, hoe lekker het ook allemaal was:-)

 3. Ja, het Prater moet je wel gezien hebben als je in Wenen bent.. maar eerlijk gezegd was er in de zomer zelfs ook veel dicht en waren er maar heel weinig bezoekers.. beetje vergane glorie als je het mij vraagt hoor.
  Had je schrik dat ie er met je smartphone vandoor zou gaan.. je kijkt zo wantrouwend! 🙂
  Groetjesss!

  • Ik treed je bij als je spreekt van vergane glorie. Het is wel leuk om in die gondels de lucht in te gaan en over de stad te kunnen kijken( als het helder weer is tenminste).
   De foto waar wij op staan is gemaakt bij ons eerste bezoek en toen waren we doodop en helemaal verkleumd ,dus moesten we wel eerst wat bekomen om weer te kunnen lachen 🙂 . Eén van ons trok toen die foto hoor!

Geef een reactie