Lichtstraat en Kerstdorp in Oostende

Om nog wat in de kerstsfeer te blijven : zaterdag was ik in Oostende om de lichtstraat te bewonderen en het kerstdorp in het Leopoldpark te bezoeken. De lichtstraat is  een lange lichttunnel die om het uur een vijftal minuten omslaat in een licht en muziekshow. Een mooi spektakel dat enorm veel volk lokt.

Het Kerstdorp gaat voor de eerste maal door in het Leopoldpark en is zo te zien een schot in de roos als je ziet hoeveel mensen er zaterdag rondliepen. Een groot aantal chalets staan er in het park opgesteld en de vijver is omgevormd tot een schaatspiste.
Het was er zo ontzettend druk dat mijn vriendin en ik na een tijdje verkozen om rechtsomkeer te maken. Je werd door de mensen als het ware gedragen. De sfeer was opperbest, niemand die klaagde ,maar tè is werkelijk tè. Ik ga liever eens terug als het niet zo druk is.

Op het wapenplein staat een houten chalet  en daar ontvangt de Kerstman ouders en kinderen. Ze stonden in de rij aan te schuiven om bij de Kerstman op bezoek te gaan. Op het plein was er nu en dan een spektakel te zien : zoals jongens die hun kunstjes toonden en steltlopers. De lichtslingers in de grote kerstbomen op het wapenplein veranderden telkens van kleur wat een mooie effect gaf.

De Christmas Carol Singers maakten de Kerstsfeer nog mooier met hun werkelijk prachtig gezongen liedjes. Ik heb er een kerstkaart van gemaakt die ik gisteren plaatste  😉

Op de laatste foto staan de mensen te kijken naar de lichtshow. Wij wachtten op de tram om huiswaarts te rijden. Neen niet met het verlichte trammetje. Die deed enkel plezierritjes. Maar de tram liet ons wat in de steek en toen die met enorm veel vertraging op het Marie Josée plein toekwam was het een overrompeling om in de tram te geraken. Tot overmaat van ramp moesten we er allemaal weer uit aan de volgende halte ( het station van Oostende ) want de remmen van de tram werkten niet goed en dat was de reden van de enorme vertraging. Daar moesten we allemaal overstappen op een andere tram die een heel eind op kousenvoeten reed. Wellicht een kwestie van veiligheid door de grote vertraging voor de tegenligger. Uiteindelijk geraakten we op de eindbestemming na een rit van meer dan anderhalf uur ( de gewone rit duurt amper één uur).
Ach de mooie namiddag konden ze ons niet meer afnemen. Enne …veiligheid boven alles ,denk ik dan!

15 gedachtes over “Lichtstraat en Kerstdorp in Oostende

 1. Er is altijd wel iets te doen in Oostende, het is een levendige badstad. En wat de kerstsfeer betreft, is het inderdaad ditmaal anders dan andere jaren. Blijkbaar iets wat we gemist hebben! Maar als het een succes was, dan zullen ze het wellicht volgend jaar opnieuw zo doen, dan hopen dat we er wel eens naartoe kunnen gaan (hoewel ik ook niet zo van die enorme drukte hou). Je hebt er sfeervolle beelden van geschoten!
  Fijne avondgroetjes, Heidi

 2. bij het kerstdorp zijn we niet geraakt
  de vrijdag voor kerst was ik er met een vriendin, om in de straten te ‘tjoolen’ 🙂 en kerstsfeer te snuiven maar er viel toen bitter weinig te snuiven
  t ziet er prachtig uit zo

   • Dat gaan we doen. Hopelijk is het ergens volgende week een dag wat fatsoenlijk weer!!!
    Jij hebt altijd van die super tips. De beeldententoonstelling in Lissewege had ik ook van jou. Die doen we volgend jaar zeker weer!

 3. vandaag ook kerstsfeer in Oostende opgesnoven. De lichtshow viel een beetje tegen vond ik. Was in de kranten aangekondigd als een show van een kwartier ,maar duurde nauwelijks 5 minuten Er was veel volk, maar het was te doen. Het Wapenplein toonde een beetje leeg aan nu er geen kerstmarkt was. Heb er toch van genoten en dan een frisse neus opgehaald op de dijk,waar rond 4 uur de zon doorbrak

  • Ik heb gelezen dat er elk uur omstreeks kwart voor het uur een 6 min durende lichtshow was. Dus verkeerde informatie in bepaalde kranten of andere media.
   Toen wij op het wapenplein waren was er héél veel volk: ouders met kinderen die de Kerstman wilden goedendag zeggen en attracties zoals steltlopers en streetdansers. Dit trok ook veel kijkers. Ik denk dat de handelaars rond dit plein van de drukte wel een graantje meepikten want wij moesten zoeken om ergens een vrij tafeltje te vinden.
   In het Kerstdorp was het zo druk dat wij er weg zijn gegaan. Die locatie is echt een schot in de roos!

Geef een reactie