De eerste dag in Wenen

Ach, ik schreef als titel in het vorig logje :Kerstmarkten in Wenen. Maar die eerste dag waren we daar nog niet echt aan toe.  We zochten in de buurt van het hotel iets waar we wat konden eten. Zo doen we het iedere reis: ’s middag geen uitgebreid maal , in de namiddag een koffiebreak en dan ’s avonds wat uitgebreider en blijven we ook gezellig langer aan tafel.

In de omgeving van het hotel vonden we een leuke zaak waar je broodjes kon eten of iets warms. Héél gezellig ingericht met grote ramen en meubeltjes die wat deden denken aan Ikeameubels. Erg vriendelijk personeel en als je een camera bovenhaalt onmiddellijk in actie om voor jou een groepsfoto te maken!
Eentje koos voor een laat ontbijt, een ander voor  eggs benedict( een Engelse muffin, ham, gepocheerde eieren en hollandaise saus)en nog een ander een broodje met gebakken ham en een spiegelei.

Daarna trokken we verder de stad in. Niet alleen het station is imposant maar de andere gebouwen errond eveneens.

Maar we kwamen ook kleine bloemenstalletjes tegen, een winkel die wat aan Gaudi deed denken  en een mooie koperen fontein met drinkbaar water.

Toen kwamen we aan een brug  waarop er aan weerszijden een wit beeld  ( een hoofd) stond.  Onder de brug stroomt de rivier Wien. Binnen het stadsgebied van Wenen loopt deze rivier bijna geheel door een betonnen rivierbed om dan uit te monden in het Donaukanaal( een zijarm van de Donau).

Het Stadtpark is  populair vanwege de vele beelden van kunstenaars – vooral muzikanten – die over het park verspreid staan. Je vindt standbeelden en borstbeelden van componisten zoals Franz Schubert en Anton Brückner, Franz Lehar maar veruit het meest bekende is het Johann Strauss monument, dat in 1921 gemaakt werd door de Oostenrijkse beeldhouwer Edmund Hellmer. Het monument toont een verguld standbeeld van Johann Strauss II, de koning van de wals, met achter hem een stenen boog versierd met Najaden.

Toen werd het te duister om in het park nog andere beelden te fotograferen en maakten we kennis met de kerstverlichting die je in het hart van Wenen overal aantreft!

Morgen meer …

 

14 gedachtes over “De eerste dag in Wenen

  1. Wenen ziet mij er heel modern uit, maar de Oostenrijkers weten er wel de sfeer in te brengen… 🙂
    Weer een mooi verslag heb je hier geplaatst!
    Fijne zondagsgroetjes, Heidi

  2. ziet er allemaal lekker en verzorgd uit in die eettent.
    ik ben er nog nooit geweest, maar krijg stilletjes de indruk dat die stad mij wel zou kunnen boeien.

  3. Oooh.. ik snap het al.. dit heb je allemaal gepost toen ik ziek was.. ik had nog wat in te halen! 🙂
    Heel bekende beelden allemaal.. bij het Straussbeeld poseerden we ooit allemaal voor een foto hehe.. en er staat daar ook een webcam op gericht.. dus kon je daar zwaaien naar het thuisfront! 🙂
    Groetjesss!

Geef een reactie