Plaza del Toros

Plaza del Toros, voluit La Plaza de Toros de la Real Maestranza de Caballería de Sevilla (nl: plein van de stieren van het koninklijk arsenaal van de Sevillaanse cavalerie) .

Het  is de grootste en belangrijkste arena in Spanje waar stierengevechten worden georganiseerd. Deze arena speelt een belangrijke rol tijdens de Feria de Abril, een van de grootste stierenvechtenfestivals ter wereld die in de maand april wordt gehouden. Deze arena wordt ook” de kathedraal van het stierengevecht” genoemd.

De plaza de Toros geeft ook onderdak aan het museum van het stierenvechten en een zaal waarin schilderijen worden bewaard die gerelateerd zijn aan het stierenvechten. Het museum toont allerlei objecten die de geschiedenis en de evolutie van het stierenvechten in Spanje documenteert.
Vlak bij de arena is een kapel waar de stierenvechters bidden vooraleer ze de stier bekampen.
De arena biedt plaats aan 13 000 toeschouwers en werd gebouwd in de 18de-19de eeuw.  Alleen het museum is geopend voor het publiek .

Het museum bestond uit kleine lokalen en het was er veel te druk om goede foto’s te maken.

Na de korte rondleiding in de catacomben van de arena mochten we eindelijk de arena zelf zien

Dit is de overdekte loge van de prinsen en koningen gelegen rechtover de poort waar de stierenvechter in de arena komt

Deze foto is mislukt maar ik plaats die toch want dit is de kapel van de stierenvechter waar hij zich bezint vooraleer in de arena te stappen langs de poort op de foto erboven.

Een standbeeld op een pleintje bij de plaza del Toros van een befaamde stierenvechter.

Toen we buiten kwamen was het middag en  zagen we dat we vlakbij de Toro del Oro waren. Deze toren  dateert  van de 12 e eeuw en maakte deel uit van de Moorse stadswallen. De naam Oro kwam door de schepen uit de Amerikaanse koloniën die tijdens de bloeiperiode  van Andalusië hier hun vracht losten. Nu is het een Maritiem Museum.
We zijn dit niet gaan bezoeken ten eerste was het op dat ogenblik snikheet en we waren aan eten en drank toe 🙂 Wel een fotootje gemaakt.

 

 

 

23 gedachtes over “Plaza del Toros

 1. Je hebt er weer een mooie reportage van gemaakt met mooie foto’s! En hoewel de arena wel een mooi gebouw is, vind ik stierengevechten maar niks. Als grote dierenvriend kan ik het leed van de dieren (stieren) niet aanvaarden noch onder ogen zien!
  Fijne warme groetjes, Heidi

 2. Die toren vind ik wel heel mooi.
  En de arena mag er ook zijn, los van het feit dat stierengevechten natuurlijk verfoeilijk zijn.
  Maar goed, het maakt deel uit van de plaatselijke cultuur.

  • Ze laten uitschijnen dat er geen stierengevechten meer zijn, maar de info die je overal ziet hangen in de catacomben bewijzen wel het tegendeel. Niks voor mij. Er zouden wel andere manifestaties plaatshebben zoals concerten .

 3. Het is cultureel erfgoed, maar in deze tijd zie je er toch vooral dierenleed in hè. Maar die arena’s zijn natuurlijk wel heel mooi. Die in Rome, daar vochten ooit mensen tegen leeuwen in, maar dat mag toch ook niet meer hè..! 😉
  Groetjesss!

 4. Het leed dat deze stieren meemaken is onbeschrijfelijk. Ooit wilde ze het stierenvechten verbieden. Helaas niet gelukt. Ik heb er met mijn neus bovenop gezeten toen ik in 1975 in Spanje woonde. Ook het stierenrennen in Pamplona is heftig. Groet, Gemma

  • Er staat een verwittiging dat je geen stierengevecht moet bijwonen als je niet zeker bent om er tegen te kunnen. Dat wil wat zeggen hé! Mij zou je daar niet binnenkrijgen. Daar worden nu ook concerten gegeven beweren ze.

   • er worden daar inderdaad concerten gegeven en ook operavoorstellingen .het is indrukwekkend om een operavoorstelling in open lucht in zo een arena mee te maken!!

  • Ja deze arena lijkt me praktischer ,want daar heb je tenminste schaduw. In Sevilla was het zo warm dat we juist de tijd namen om foto’s te maken en weer te verdwijnen in de catacomben. De prijs wordt ook bepaald naargelang waar je zit ( zon of schaduw ). Er was een man bezig met ene grote hark om het hele plein mooi aan te vegen!! en dat in die hitte.
   O je kunt een foto bij plaatsen. Kan je mij niet zeggen hoe dat moet( tenminste als het niet te ingewikkeld is om uit te leggen). Misschien via een mailtje.

   • Da’s heel gemakkelijk. Ik heb de foto geselecteerd in mijn Flickr album (al mijn foto’s staan in albums op Flickr) en de hyperlink hier geplaatst. Als je je cursor op de foto zet, dan zie je de link onderaan in je scherm.
    Je foto moet dus al ergens op internet staan en dan heb je maar gewoon de code of de link te copy/pasten.

 5. Arena is indrukwekkend. Heb ooit nog een stierengevecht gezien.Ik moest toenzowel de strijdlust van de stier als de elegantie van de toreador bewonderen
  Ik vraag mij wel af of dit al dan niet gruwelijker is dan de jacht waarbij men de dieren opjaagt en ze soms vewondt zonder ze te kunnen doden,waarbij het dier dan een hele poos gekwetst rondloopt vooraleer het sterft. Bij een stierengevecht is men tenminste zeker dat het dier uit zijn lijden wordt verlost

 6. Prachtige foto’s! Mijn echtgenoot is een tijdje geleden met een zakenrelatie naar een stierengevecht gaan zien en hij vond dat verschrikkelijk. Waarschijnlijk had hij zo een bezoek aan de arena interessanter gevonden.

Geef een reactie