De zon vandaag !

Met zijn oranje kleur en rode rand leek de zon vandaag op een vuurbal.
Saharastof, dat deze kant op waait, en de roetdeeltjes uit de rook van de enorme bosbranden in Portugal en het noorden van Spanje zijn verantwoordelijk voor de bijzondere kleur van de zon. De stofdeeltjes breken het zonlicht en filteren het deels, waardoor de lucht geeloranje kleurt en de zon roder.( internet)
Het was deze morgen daardoor ook merkelijk frisser dan gisteren. Het weerfenomeen bezorgde me een lichte aanval van sinusitis . Gelukkig vlug onder controle met de nodige tabletjes en met binnenblijven deze morgen.
In de namiddag kreeg de zon het een beetje voor mekaar om door die stofdeeltjes te breken en zag je al een stralenkrans rond de  zon die van kleur ook minder rood werd. Het werd buiten ook al merkelijk warmer.
Rond 18.30 uur was de zon aan het ondergaan en weer kreeg ze die rode gloed.
Benieuwd wat het morgen zal worden!

De eerste foto rond 11 uur: de lucht was toen niet meer rood maar rozig geworden .
De tweede foto rond 15 uur : de stralenkrans van de zon kwam door de grijze lucht.

Deze foto’s zijn genomen rond 18.30uur .
De lucht had niet de  kleur zoals bij andere zonsondergangen
Er hing een sluier over.

17 gedachtes over “De zon vandaag !

  1. Ik hoorde het Frank De Boosere ook zeggen, van dat saharstof. Op de auto lag er idd een zichtbaar dun laagje daarvan. Straf toch, hoe alles een invloed heeft op elkaar… De zon zelf kregen we hier niet echt te zien, het was een overtrokken dag gisteren.

  2. Ik zag veel van deze zon op de foto’s. En ook op de nieuws. Het was raar gezicht oranje zon. Lucht was dan ook oranje te zien. Dit komt nooit voor. Niet goed. Mooie foto’s had je gemaakt. Nog bedankt lieve berichtje.

  3. Ik hoop dat veel mensen rondom mij ziek zijn. Ook mijn vrouw kloeg eerder van de week.
    Ik ben ook nogal gevoelig aan de sinussen maar heb tot nu toe geen last.
    Ik hoop dat het bij jou snel beter mag worden.

  4. Het toeval wilde Magda dat vanavond op het nieuws in Nederland dit spektakel ook aan de orde was. Zelfs in Duitsland was dit te zien aldus de presentator.

    • Het was echt een opvallend verschijnsel en op FB waren de foto’s hierover talrijk. Een verschijnsel wat zeker niet alledaags kan genoemd worden. Tijdens het weerpraatje na de nieuwsberichten werd er ook uitvoerig over verteld.

Geef een reactie