De juiste maat!

Gisteren was het in de namiddag mooi weer en  ik wilde de deur uit , ik was  lang genoeg binnenshuis gebleven met die vervelende verkoudheid( behalve zondagmiddag toen ik over de middag naar de rally ging kijken en dan weer vlug naar huis).
Ik moest absoluut nog een paar sandalen kopen en een paar wandelschoenen. Ik had op de laatste donderdag van mei samen met de twee vriendinnen drie paar schoenen gekocht in een winkel in Blankenberge. Een winkel waar je alle bekende merken kan vinden. Er was een mooie actie die week en ik wilde daar van profiteren. Ik kocht een paar sportieve lederen schoenen in jeanskleur , een paar wandelschoenen en een paar geklede schoenen. Ik ben niet het type om veel en dikwijls te winkelen , maar als ik winkel dan zorg ik dat ik geruime tijd voort kan.
De schoenen werden aan de kant gezet want tijdens de zomermaanden draag ik meestal sandalen en thuis loop ik veel blootvoets. Om in de tuin te werken staan er een soort klompen aan de achterdeur.

Waarom ik dit vertel?  Toen ik in augustus de schoenen wilde inlopen merkte ik dat ze wat strak zaten . Ik stak het op  gezwollen voeten door de warmte en ook op het feit dat ik steeds maar sandalen had gedragen. Zelfs spanners instoppen of nat papier erin proppen niets hielp tot ik in de gaten kreeg dat de schoenen , alle drie paar – een maat te klein waren!!! Daar stond ik: terugbrengen was geen optie , de aankoop was een paar maanden geleden gedaan en ik had de schoendozen in de winkel achtergelaten ! Het winkelmeisje die maat 40 was gaan halen in de reserves  had de verkeerde schoenen ingepakt! In het vervolg zal ik beter uitkijken 🙁
Het paar wandelschoenen had ik zover uitgerokken zodat ik ze kon dragen , maar ook niet om er dag aan dag mee rond te lopen. Dus trokken Julia en ik gisteren terug naar Blankenberge en heb ik twee paar schoenen gekocht  maat 40( goed nagekeken deze keer):een paar sandalen en een paar wandelschoenen.
Die andere schoenen heeft mijn dochter meegenomen. Ze zag ze graag. Dan is er toch iemand die er deugd van zal hebben.

Van die schoenen heb ik geen foto’s genomen , maar wel van de zonnige wandeling op de zeedijk waar het strand er straks weer verlaten bij zal liggen! Van het Leopoldpark waar het nu kalm was  en van de Paravang en het jachthaventje.

Baggerboot in de verte De paravang Zicht op het haventje Het Leopoldpark met zijn minigolf, snookergolf, tennis….

 

24 gedachtes over “De juiste maat!

 1. Ik heb schoenenmaat 39 of 40. Het is zo verschillend. Wat ziet deze strand mooi uit. Het is weer opgeruimd. Prachtig wandeling heb je gemaakt. Bij golf banen ziet heel goed verzorgd uit. Mooie foto’s geworden.

 2. Ik vind nooit ofte nimmer de juiste maat. Mijn linkervoet is namelijk een 42 en mijn rechtse een 41. Mocht je iemand kennen met een linkse 41 en een rechtse 42 dan mag je hem doorverwijzen.

 3. Ook ik word blij van die foto’s van de zee (wij zijn meer dan 10 jaar elk weekend naar zee geweest) Gelukkig vindt je dochter de schoenen mooi en kan zij ze gebruiken! Fijn weekend!

 4. amai, wat een tegenvaller van die schoenen, zeg, dat is echt balen.
  Mooie beelden breng je hier van de kust, een van mijn favo plaatsen 🙂

 5. opruiming op het strand Magda

  mooie foto’s, waarbij de laatste 4 mijn voorkeur hebben..

  nog een geluk dat je dochter op kleinere voet leeft 🙂

  prettige avond

 6. Gelukkig kon je dochter de schoenen gebruiken.
  Weet je. Ik heb eens meegemaakt, dat ik schoenen paste en toen ze later met de doos kwamen, dat er een andere maat in de doos zat :-/

 7. Magda, het kan deugd doen als je schoenen, waar je een tijd mee aanliep en die te klein zijn, terug uit doet. Maar da’s geen optie natuurlijk.
  Gelukkig passen de schoenen wel voor je dochter en heb jij nu nieuwe schoenen in de juiste maat.

 8. Met schoenmaten moet je oppassen. Zo kies ik standaard schoenmaat 43 en meestal passen ze perfekt. De laatste keer echter kon ik in de schoenen”zwemmen” zoals ze hier zeggen. Toen probeerde ik maar even maat 42. Tot mijn verwondering paste die uitstekend.

  Foto’s van de zee en het strand zie ik ook graag passeren.

 9. Herkenbaar Magda, een aantal jaren geleden kocht ik instappers bij van Haren waar je zelf je schoenen kunt uitkiezen die in rekken staan in dozen. Jan en alleman passen deze schoenen en leggen soms de schoenen niet terug in de bijbehorende doos. Ik deed de doos open en de schoenen bevielen mij op het oog. Maat 38 stond er op de buitenkant van de doos. Ik had nogal haast omdat de parkeertijd in de garage al voorbij was en gunde mij geen tijd om de schoenen te passen. Het was mijn eigen schuld. Bij thuiskomst bleek een van de schoenen een andere maat te hebben, te weten maat 37 en ik heb maat 38. Gelukkig kon ik ze de volgende dag nog ruilen omdat ik er niet op had gelopen. Mooie foto´s overigens.

  • Wat het allemaal zo bizar maakt is het feit dat de verkoopster eengrotere maat is gaan halen en die drie paar schoenen pasten! Zij heeft de verkeerde meegegeven en thuis gekomen heb ik dit niet meer nagekeken. Gelukkig kon jij ze nog gaan omruilen maar ik had ze weggezet omdat de zomer begon en ik dan meestal sandalen draag.

Geef een reactie