Zoute Grand Prix bis

Zondagvoormiddag was het weer goed en ik ben in mijn democratische auto gesprongen om in Heist de Zoute Gt Sprint te bekijken. Wat een power zit er in die wagens ! Zoals de sprint voor de Old timers is er ook een sprint voor de GT wagens.
Geen regen gezien zoals op vrijdag voor  The Flying 1/4 mile en bijgevolg was er enorm veel volk op het korte parcours om deze wagens te bewonderen.
Tentjes van de plaatselijke handelaars zorgden voor een natje en een droogje in de straat naast het parcours. Ook de auto’s die hadden deelgenomen ” slenterden” terug door deze straat en konden van nabij bewonderd worden.

Zelf heb ik rondgelopen om de wagens van verschillende kanten te kunnen zien. Het best ging het toen ze in een rij stonden te wachten om het snelheidsparcours af te leggen.
De auto’s waren het doel maar de middelen om tot bij die auto’s  te geraken waren vooral fietsen !!! Overal stonden fietsen geparkeerd. Een jongen dacht wellicht dat hij met een GT reed zoals hij zijn Quad startte!! En in de lucht werd het gebeuren gevolgd door een drone!

Een klein overzicht van de deelnemende auto’s :

Het enige voertuig dat gedurende deze sprint door Heist kon rijden was …de tram .
Zelfs de bolides moesten halt houden voor de tram! De deelnemende auto’s staan aan te schuiven om één voor één het parcours af te leggen . De quad maakt nog meer lawaai dan de brullende motoren van de auto’s!
De drone hield het gebeuren in de gaten.

Wil je meer weten over dit gebeuren ? Bekijk dan de blog met foto’s en filmpjes:  klik

14 gedachtes over “Zoute Grand Prix bis

  1. met mijn bescheiden wagen, zou ik daar ook niet naar toe gereden zijn Magda :-

    prachtige impressie bracht je ons

    en die beelden met de drone gemaakt vind ik ook heel knap

    groeten

Geef een reactie