Zoute Grand Prix

 

Van donderdag 5 tot zondag 8 oktober is het weer één en al auto in onze mondaine badplaats  en wat voor auto’s 😉

Ik ben al elk jaar één dagje  gaan kijken  want er is elke dag wel iets anders te beleven. Maar dit jaar moet ik toch even passen. Ik ben flink verkouden geweest en aan de beterhand en het is voor mij niet geraadzaam om in dit mottige weer lang buiten te lopen. Regenbuien met af en toe wat zon. Maar wanneer de regenbuien ophouden weet je niet , meestal is het tegen de avond en dan valt er niets meer te beleven. Daar bovenop nog flink veel wind.

Donderdag kon je al de deelnemende auto’s bewonderen in de Kustlaan en de Zeedijk. De volgende dagen was/is er wel telkens iets anders te beleven.

Gisteren was ik op de koffie bij Julia en toen kon ik een aantal auto’s vanop haar balkon op de foto zetten. Ze deden een rally en kwamen door haar straat. Ook van bij mij thuis hoorde ik ze- een straat verder- rijden want die auto’s maken nogal wat lawaai als ze optrekken.

Vandaag, zaterdag,  deden ze een toer in Zeeuws Vlaanderen tot in Yerseke . Zouden ze daar ook mosselen gegeten hebben ? Ik was even bij dochterlief in Middelburg(B) en toen ik wilde wegrijden vlogen er verschillende bolides voorbij  terug naar hun standplaats aan het Albertplein.

Ik wist dat ze op vrijdag de fameuze The FLYING ¼ MILE deden in Heist: een snelheidsproef op korte afstand. Maar het miezerde zo en ik bleef maar wijselijk thuis. Ik wist dat een vriend bij de senioren, zelf fotograaf en autoliefhebber , er heen zou gaan en ik kreeg de volle toestemming om zijn foto’s te gebruiken. Ze staan online voor allen die interesse hebben. Dus heb ik er hier een aantal overgenomen. Hij had 70 foto’s van deze Flying 1/4 mile genomen!!  Of er belangstelling was zie je op de onderste foto. In de loop van de namiddag was het gelukkig opgehouden met regenen ,gelukkig maar zowel voor de bestuurders als voor de kijkers.

Zondag, morgen dus, kun je op 14 verschillende podia de nieuwste modellen van super luxe wagens bewonderen , dan is er nog een concours d’ élégance  van de wagens langs de zeedijk  en nog een tijdrit vlak na de middag. Hopelijk zit het weer een beetje mee ,want ik zou  die auto’s die je anders toch zelden op de wegen tegenkomt  graag eens in werkelijkheid willen zien.

16 gedachtes over “Zoute Grand Prix

 1. Die auto’s zijn wel heel mooi om te zien! Enkele jaren geleden zijn we er ook naartoe geweest, maar wat ik me er vooral van herinner was de stank van de brandstof in de Kustlaan

 2. Ik ben niet ‘s wereld’s grootste autofreak, maar zelfs mij is het duidelijk dat dit heel speciale wagens zijn.
  ook wel een streling voor het fotografische oog.

  • Een auto is voor mij een gebruiksvoorwerp en dient voor vervoer van personen en afval naar het vo-containerpark hahaha. Maar ik kan enorm genieten van al die opgeblonken oude cars en dan die super dure auto’s die je hier niet alle dagen ziet rondrijden. Ik heb een deel van dit meerdaagse evenement -waarbij Knokke-Heist overrompeld wordt met uitzonderlijke auto’s en kijklustigen- wegens het slechte weer en een ferme verkoudheid gemist. Maar vandaag ben ik toch zelf eens gaan kijken! Reportage komt er nog aan.

 3. Het is nogal een evenement ieder jaar hé. Vorig jaar zijn we ook een dagje gaan kijken. Geheel toevallig trouwens want eigenlijk gingen we voor het strand dat weggespoeld was!

  • Die dagen is het hier dan erg druk. Jammer dat het weer zo wisselvallig was. Je ziet overal in de stad auto’s rondrijden met de klever op hun portieren ” Zoute Grand Prix ” Aan de foto’s te zien die op FB circuleren heeft het weer de inwoners zelf niet weerhouden om in Knokke of Heist te gaan kijken. Het is ook een leuk spektakel als je die ziet racen tussen strobalen : starten plankgas en remmen zo kort mogelijk bij de Flying 1/4 Mile.

  • In onze senioren groep maken we daar geen problemen over. Natuurlijk moet je niet doen alsof die foto’s van jou zijn hé. Ik stuur er ook altijd op nar mensen die er om vragen als we op uitstap zijn geweest.

   Ik kan al niet goed tegen medicatie , dus zijn het ook nooit zware die ik van de dokter krijg en dan duurt het wat langer voor ik van bv een verkoudheid vanaf ben. Ik was allang blij dat de sinussen niet weer opspeelden.

 4. Wat heb jij goede vrienden die hun foto’s aan je doorsturen.Gelukkig was je zo verstandig om eerst helemaal uit te zieken.?Want hervallen kan je beter voorkomen

Geef een reactie