garnalen

Ze zijn onbetaalbaar aan het worden !

Gelukkig heb ik een buurman die één keer per week in alle vroegte naar de vismijn gaat en daar rechtstreeks aan de vissers garnalen koopt.( De vissers mogen hun eigen deel verkopen). Ik betaal 10 euro voor een kilo en dan zet ik mij aan het werk om ze te pellen. Een werkje van anderhalf uur voor 1  kilo. Er zijn garnaalpelsters die er een uurtje over doen , maar ik ben al blij dat het me lukt.
Ik hoorde van de poetshulp dat ze deze week in een viswinkel gepelde garnalen zag liggen aan …40 euro te kilo. Omdat ik haar niet onmiddellijk geloofde keek ik de dagprijs na op internet en daar zag ik prijzen staan van meer dan het dubbele!
Straks kun je de garnalen per stuk kopen!!! Ik denk over te schakelen op kreeftjes 😉

 

12 gedachtes over “garnalen

 1. Garnalen vind ik heerlijk. Helaas zijn ze al jaren vrij prijzig. Daarom kies ik altijd voor de Noorse garnaal en niet voor de Hollandse op een wit broodje. De zoute haring is gelukkig nog te betalen 2,00 euro.

  • ik eet enkel de grijze Noordzee garnaal graag. niet de Hollandse roze garnaal. Alle vis is tegenwoordig duur en ik koop enkel vis die alhier gevist wordt . Met die ingevoerde weet je nooit wat je op je bord krijgt.

 2. Prijs je gelukkig met je buurman én met de vissers! De gepelde garnalen die wij in de winkel kopen hebben qua smaak weinig gemeen met verse ongepelde garnalen. Maar het is gemakkelijk en ongepelde zijn niet altijd beschikbaar.

  • Toen ik nog werkte kon ik regelmatig aan vis geraken bij collega’s die wel iemand kenden die in de visserij zat. Maar de wetgeving is zo streng geworden dat de vissers zelf niet meer durven te verkopen behalve het deel waar ze recht op hebben. Ja dat zijn buren van het eerste uur en toen kenden we elkaar nog allemaal en hielpen elkaar met van alles en nog wat. Ik ga daar eens een logje over maken ! Ik schreef er wel eens over op mijn vorige blog maar dat is ook al zo lang geleden.

 3. Ik lust ze niet. Maar ik denk wel dat een kilo óngepelde garnalen heel wat minder aan gewicht aan gepélde oplevert dan een kilo.. misschien had je maar een paar ons garnalen over? Dan is het natuurlijk wel duurder dan een tientje per kilo.. die 40 per kilo voor gepélde garnalen in de winkel zal niet veel schelen! Het is natuurlijk erg tijdrovend werk.. en vroeger werd dat vaak zwart gedaan als thuiswerk.. maar dat mag natuurlijk allemaal niet meer. En tja.. dan wordt het heel wat duurder allemaal hè.. die mensen moeten toch ook goed betaald worden voor dat tijdrovende werk.
  Groetjesss!

  • Je hebt ongeveer 300 gram over van 1 kilo ongepelde. Die 40 euro is dan in feite niet zò duur. Maar toen ik op internet ging kijken wat de prijs ongeveer is bv in Oostende dan kwam ik al vlug aan meer dan 100 euro de kilo! Ongepelde garnalen schommelen tussen 14 à 20 euro de kilo in de winkel. Allemaal toch duur voor zo’n klein “beestje” waar je nog flink werk aan hebt eer je die kunt opeten.

 4. Als je ze zelf pelt dan valt de prijs nog wel mee. Wij pellen ze ook altijd zelf, al is dat een hele karwei. Maar garnalen zijn inderdaad al lang geen alledaagse lekkernij meer.

 5. Een vriend van mij die restaurateur is noemt ze het Noordzee Kaviaar.
  Ik blijf ze lusten maar ben niet zo bedreven in het pellen.
  Alhoewel ik ze voor mijn eigen consumptie wel vlotjes kan pellen.

  OT: ja, die HP boeken en films zijn super. Ik heb er van genoten.

 6. Ze zijn bijna niet meer te betalen.Ik betaalde in de week 5.10 euro voor 200 gram maar de roze garnalen smken naar niets en dus toch liever onze echte zeegarnaaltjes als is dit niet voor elk dag..Moet zeggen dat je aan een goed tempo garnalen pelt..Ze zijn ook zo lekker.

Geef een reactie