Druiven plukken

Julia en ik hebben dinsdag druiven geplukt  bij de werkgever van de zoon. Er staat daar een enorme boom(jaja geen struik maar een boom) vol met sappige druiven. De druiven groeien als het ware in het wild waarmee ik wil zeggen dat ze niet gesnoeid worden. Ze zijn erg zoet maar de grote trossen dragen te kleine druiven voor echte consumptie. Je moet echt de velletjes uitspuwen. Jammer  want het is een heel goed ras.

Ik heb gevraagd of ik druiventrossen mocht afknippen. Hoe meer hoe liever want de overrijpe druiventrossen vallen zomaar op hun terras. Dus gewapend met snoeimessen en een paar emmers zijn we druiven gaan knippen!!
We hebben samen vier emmers geknipt en daar heb ik in de sapmachine van mijn weckpot 15 liter sap van gekregen!! Aan zoveel liter had ik me niet verwacht. Om niet overhaast te werk te gaan met gelei maken en fruitsap, heb ik al het sap gesteriliseerd . Dan kan het verwerkt worden als Julia en ik daar zin in hebben.

Het was leuk om dit samen te  doen en het was nog leuker in gezelschap van dieren die daar rondlopen: een paar vrolijke donkergrijze konijntjes die nieuwsgierig aan de omheining kwamen kijken en samen de gekste bokkesprongen maakten, een viertal struisvogels die zogenaamd ongeïnteresseerd naar ons keken en de papegaai die bij de minste beweging van ons aan het krijsen sloeg !

19 gedachtes over “Druiven plukken

  • Op die immense velden druiven plukken lijkt me zwaar werk en zeker als je het niet gewoon bent. Hier knipten we zoveel druiventrossen af tot we dachten ” nu hebben we er genoeg” Ik wilde dat ook eens doen in mijn jeugdjaren maar mocht niet van mijn ouders( en toen luisterden tieners nog naar hun ouders 🙂 ) Maar een vriend die wel was gegaan zei dat hij na de druivenpluk kapot was. Het is niet één dag maar alle dagen en liefst zo rap mogelijk.

 1. Druiven ziet heel goed uit. Donkere konijntjes zijn Vlaamse reuzen. Zijn zo groot. Mooie konijnen zijn dit. Struisvogel zijn grote vogels om te zien. Leuke beesten. Ara’s hebben prachtig kleuren. Mooie foto’s! Doei..En fijn weekend.

  • De druiven waren erg zoet en er hingen er massa’s. We hebben er maar een klein gedeelte van geplukt. We hebben nu al zoveel sap. Op den duur weet je niet meer wat aanvangen met al dat druivensap. Ja de man is dol op dieren . Hij heeft ook prachtige boerenpaarden lopen en doet mee aan wedstrijden met deze paarden.

  • Op een zonnig plaatsje tegen een gevel aan groeien die goed. Ook de oudste zoon heeft lekker druiven maar hij snoeit ze en zorgt er voor dat elke tros wat wordt uitgedund dan is de druif zelf veel groter.
   Die konijntjes waren grappig om te zien en zo’n dikke vacht hadden ze.

   • Precies toch wel heel wat werk aan zo’n druivenranken. Maar ‘k kan me zo voorstellen, hoe fijn het moet zijn om van je eigen oogst te kunnen eten/drinken.

  • ja muskaat druiven zijn erg zoet ,maar deze moeten niet onderdoen wat zoet zijn betreft. Alleen jammer dat de druif zelf te klein is om te eten . Veel sap dat wel maar een te stevig velletje en dat moet je echt uitspuwen.

 2. Ah ik lees dat je het sap ook niet onmiddellijk gebruikt maar invriest om later te verwerken. Ik heb geen plaats meer in mijn twee diepvriezers voor zoveel sap , dus steriliseer ik het. Ja met zijn tweetjes was het wel leuk om doen. Ik zal er ook niet ver naast zijn van 50 kg: drie grote emmers en een soort tobbe die we met zijn tweetjes moesten dragen! Dinsdag allemaal sap van gemaakt en woensdag alles in bokalen en gesteriliseerd.

 3. Ik heb de druiven in mijn tuin verleden week geplukt en door de sapmachine geduwd.Het h een klein 50kiligram geplukt en heb nog een deel voor de vogels laten hangen.Het sap vries ik in il nadien condituur of gelei van te mane of gewoon als sap te drinken0.Ben wel blij dat de klus weer geklaard is.
  Mooie foto’s en met 2 dat werk veerrichten is altijd veel aanfe,amer.

Geef een reactie