Een stralende dag…

…en daar moet je tegenwoordig echt van profiteren. Dus alle werk laten vallen ( ik ben al een paar dagen intens bezig om de tuin winterklaar te maken), strijken moet ik ook nog maar dat kan later gebeuren.
Ik heb de fiets genomen en ben naar zee gereden. Het was ideaal weer met een blauwe hemel en een stralende zon en een zacht briesje. Zo mooi verdeeld hadden we het niet zo dikwijls de voorbije zomer. Ofwel overdreven warm ofwel erg veel wind  ofwel was het om de haverklap aan het stortregenen.
Niets van dit alles vandaag. Je had niet eens een jasje nodig. Ik had er wel eentje bij want het kan snel fris worden en wie weet hoelang ik onderweg zou zijn… Ik genoot zodanig dat ik vergat  een ijsje te halen bij  mijn geliefkoosde  glacier Post in Duinbergen!

Het was behoorlijk druk op de zeedijk en ook op bepaalde plaatsen op het strand. De zeilbootjes lagen al in rust of werden binnengetrokken met een tractor. Geen opgejaagde drukte , iedereen genoot. Tot ik mijn naam hoorde roepen. Bekenden van bij de Senioren. Op een bankje op de zeedijk hebben we rustig wat zitten bijpraten. Ik reed daarna nog een eindje door .Ik zag de  redders in de duinen , maar ze hadden volgens mij geen werk want   er werd niet gezwommen.
Eenmaal in Heist verliet ik de zeedijk en bracht een bezoek aan mijn schoonzus . Later reed ik langs het fietspad te midden de polders naar huis.
Nu de berg aarde weg geschept is kan je het nieuwe Ziekenhuis AZ Zeno zien. De laatste fase van afwerking is begonnen zowel in het ziekenhuis als de omgeving errond. Ik ben benieuwd wanneer  dit- als het ware zwevend gebouw- zal in gebruik gnomen worden !

 

Het fietspad richting Knokke……met rechts zicht op de landerijen waar het afgemaaide
gras ligt te drogen. Dat dient als hooi voor de dieren tijdens de wintermaandenBij het binnenkomen van Knokke de grote rotonde  met een groot bloemenperk nieuwe stijl.
Geen geraniums mee, wel  veel bloemen en grassen.
Ik reed niet ver van de zeedijk langs een in aanbouw appartementsblok.
In het afgebroken gebouw heb ik 6 jaar gewoond met man en drie kinderen.
Onlangs zei de zoon ” jammer dat je er nooit een foto van gemaakt heb”.
Tja dat was vòòr het digitale tijdperk en toen was je wat zuiniger met foto’s maken.

Weinig wind want de windbroeken wapperden amper. Op één van de strandbars was er een feestje aan de gang! Vlak ernaast werd er van de zon genoten : luierend en spelend!Fietsen en trapauto’s  : je zag er genoeg op de zeedijk!geparkeerde catamarans en er werden er nog binnengereden! De redders hielden nog altijd een oogje in het zeil!

 

20 gedachtes over “Een stralende dag…

 1. Dat ziekenhuis oogt fraai, maar in de inspectierapporten komt het oude Zeno het wel als slechtste uit de bus. Dat proefdraaien lijkt me dus niet zo’n slecht idee..

  • Ja er is veel aan te merken in het oude Zeno. Ze laten de boel maar op zijn beloop nu ze weten dat ze gaan “zweven”. Ik maakte zelf ook deze bedenking : dat ze maar flink proefdraaien voor ze er echt aan beginnen!
   Ik vernam zopas dat er een opendeur zal zijn- héél binnenkort -voor het grote publiek en dat het ziekenhuis pas volgend jaar in het voorjaar opengaat. Nu zijn ze met man en macht rond het ziekenhuis aan het werken:toegangswegen, parkings….

  • Nu de zomerdrukte voorbij is ,is het veel gezelliger aan de zee. Straten zijn niet meer afgesloten en je kan terug op de zeedijk met je auto. Geen files meer in de stad zelf, je kan weer parkeren als je boodschappen wilt doen. Allemaal leuk hoor tijdens de zomermaanden maar daarna mag het voor mij en veel inwoners best wat rustiger worden.

 2. Het was een stralende dag vandaag, ook aan de kust zo te zien. Groot gelijk dat je er met volle teugen van genoten hebt, Magda.
  Dat nieuwe ziekenhuis oogt wel erg futuristisch.

 3. Ik heb sinds kort de fiets van mijn schoonmoeder overgenomen.. en kijk er al naar uit ook eens een tochtje te gaan fietsen.. is lang geleden voor mij, maar als ik hier jouw foto’s zie krijg ik er wel heel veel zin in! 🙂
  Groetjesss!

 4. een ideale dag was het..

  en vandaag krijgen we hetzelfde weertype..

  de architectuur van het ” zwevende” ziekenhuis intrigeert me

  hopelijk kan ik het bij de afwerking eens gaan bekijken

  prettige dag Magda

  • Ik heb de opendeurdag halverwege de bouw gemist. Het scheen toen al de moeite te zijn. Er is sprake dat het ziekenhuis einde dit jaar opengaat. Maar ja er was voordien al geopperd van einde september. Ik heb ondertussen gelezen dat ze eerst gaan proefdraaien, wat ze daarmee bedoelen weet ik niet. Met de bouw van dit ziekenhuis komt er in de omgeving ook een IBIS hotel( budgetvriendelijk wordt gezegd, voor familie die dicht bij de zieken willen blijven) dat in opbouw is en ook een groot funerarium in de omgeving van de parkbegraafplaats( ook in opbouw). In de onmiddellijke omgeving komt er ook de nieuwe golf.(elk jaar met Knokke Hippique zie je de vorderingen ,want die hippique grijpt daar plaats). Er zal zeker een opendeur dag gehouden worden en dan wil ik die mooi uitziend gebouw ook wel eens van dichtbij bekijken. Je ziet het staan in de wijde omgeving of je nu in Heist ,Knokke of Westkapelle bent.

 5. Het was zeker stralende dag geweest voor jou. Het was ook druk aan de strand zo te zien. Najaar kunnen ook prachtig mooi weer hebben. Leuke foto’s. Leuk dat je ook naar schoonzus bent geweest. Wij hebben in de weekend niks bijzonders gedaan. Helaas.

  • Ja het was op plaatsen waar de stranduitbating er nog was wel erg druk. Ik denk dat er een feestje was en overal zag je de mensen wandelen en genieten.De grote zomerdrukte is wel en nu is het echt aangenaam om op de zeedijk te fietsen en te wandelen. Schoonzus was blij om me te zien. We komen al niet zo dikwijls bij elkaar over de vloer. Ja dan wordt er wel een aardig mondje gekletst 🙂

Geef een reactie