‘t Berkenhof in Kwadendamme (Nl)

 

Na de lekkere mosselen vertrokken we  voor een bezoek aan ‘t Berkenhof in Kwadendamme. Na een half uurtje rijden kwamen we in een klein dorpje waar wellicht de enige bezienswaardigheid ‘t Berkenhof was met een Tropical Zoo, een Dino Expo, een Vlindertuin, een fossielenmijn en voor de kinderen  een indoor Kidsjungle en een Buitenspeelbos.

Toen we binnenstapten met 76 mensen werden we naar een mooi cafetaria geleid waar we koffie/thee met een typisch Hollands appelgebak met enorm veel slagroom kregen. Het appelgebak was  lauwwarm, alleen jammer dat er geen bolletje ijs bij was (hihihi).  We kwamen in feite pas van een uitgebreid maal met mosselen en frieten en we zaten alweer aan tafel. Het was me wel het smoefeldagje want ‘s morgens kregen we al koffie met vers gemaakte cake zoveel als we wilden en een bord met verschillende  soorten kaas . Die avond heb ik echt niets meer gegeten thuis, alleen een glas karnemelk om de spijsvertering te bevorderen!

Na de koffie/thee kon elk van ons op eigen tempo rondlopen. Sommige mensen deden het uitgebreid anderen gingen liever  na een korte wandeling op één van de zonnige door hoge hagen omzoomde terrassen zitten. Ik hoorde niet bij die laatsten 🙂

Ik had mijn grote camera niet meegenomen en dat was echt een flater van me( niet helemaal wakker toen ik die morgen vertrok 🙂  ). De omstandigheden in ‘t Berkenhof waren met het glazen dak en de zon inval niet zo ideaal om met een gsm foto’s te maken. Een vriend heeft me zijn foto’s doorgestuurd waarvan ik er enkele van gebruikt heb zoals de fossielen en sommige dino’s. Dank je wel JP.


Na de koffie/thee en het gebak konden we vrij rond wandelen in de grote serres.

 
Veel dieren die ik niet bij naam ken en er zo al historisch uitzien zoals die reuzenpad!


Zo’n glad velletje  en die gleed zomaar over je handen heen
maar je moest die laten glijden niet vasthouden.
Toch griezelig.

  Ik zou die niet graag tegenkomen!Fossielen: een heel mooi ingerichte ruimte.
Maar de belichting maakte het zo dat ik geen mooie foto’s kon nemen met mijn Gsm

In de kidsjungle is er een ruimte waar er kinderfeestjes kunnen gehouden worden.


Heel veel vlinders waren er niet meer. In een afgesloten ruimte hingen de poppen.
Heel veel groen en vijvertjes met vissen en kronkelende paadjes en bruggetjes.
Ik kan hier onmogelijk alles op mijn blog zetten.

Een bezoek overwaard en bij een volgende keer neem ik zeker de grote camera mee!!

18 gedachtes over “‘t Berkenhof in Kwadendamme (Nl)

 1. die dino’s zien er toch redelijk erg plastiekerig uit, hoor.
  Maar goed, je heb je er precies toch wel geamuseerd, dat is het belangrijkste aan zo’n uitstap.

  • Wat had je gedacht Pieterbie!! Dat het echte waren die ze een kalmeermiddel hadden gegeven hahaha. Toegegeven ik heb er al mooiere gezien in een park in de Eifel. De kleinkinderen schrokken zich in het begin een hoedje want ze hadden die voorhistorische monsters opgesteld in bosachtig gebied.

  • Neen die schildpad is ook niet echt. Maar iedereen twijfelde er toch aan en bleef lang kijken of er niet ergens een kleine beweging te bespeuren was. Zelfs geen knipoog !!!.
   Je moet dat etablissement eerder rekenen onder de noemer attractie voor groot en klein.

 2. Beetje vreemde mix van dingen om te bekijken, maar wel de moeite! 🙂
  Ik vraag me af waarom mensen klagen over foto’s die ze met hun gsm maakten.. ik wilde een paar jaar geleden een bepaald cameraatje kopen en toen vond die verkoper in die zaak al dat een gemiddelde smartphone betere foto’s maakt dan dat Canon(!) cameraatje! Ik was het daar niet mee eens, maar als ik nu foto’s zie die met zo’n gsm gemaakt zijn zie, doen ze er inderdaad niet veel voor onder. En het heeft als voordeel dat je niet met zo’n grote camera hoeft te sjouwen.. maar míjn Canonnetje is ook niet groot. Daarom dat die vent mij die liever niet wilde verkopen.. het moest een groter (duurder!) exemplaar worden.. maar die wilde ik niet. Slechte verkoper.. was bijna zónder camera de zaak weer uitgelopen hoor! 🙂
  Groetjesss!

  • De vlindertuin was er eerst ,maar in de winter zijn er wellicht weinig of geen vlinders en dan hebben ze er dino’s en fossielen aan toegevoegd. De Kids jungle is dan weer erg leuk voor jonge kinderen en er kunnen verjaardagsfeestjes gegeven worden.
   Er zijn verschillende terrassen buiten van elkaar afgescheiden met hagen en dan is er binnenin een groot prachtig restaurant en een tweede waar wij de koffie met gebak kregen en overal bloemen en nog eens bloemen.
   Buiten is er ook nog een oerwoud nagebootst wat ook erg leuk is voor kinderen. Zelf hadden we de fut niet meer om door die struiken en bomen te dwalen . De oudjes waren moe!!
   Ik ben zelf heel tevreden van mijn Samsung gsm en kan er mooie foto’s mee maken. Het overgrote deel maak ik tegenwoordig met de gsm. Maar als de omgeving niet zo ideaal is zoals in die serres hier dan heb je wel een reflexcamera nodig en inderdaad ik zie er ook af en toe tegenop om die mee te sleuren!

 3. Deze vlindertuin is echt super om te kijken. Vlinders zijn mooie beesten om te zien. Brrr.. jij durft om slang te vast houden. Je was totaal niet bang voor slang. Mooie kleur heeft deze slang. Leuke foto’s om te kijken. Het was zeker erg warm. Ik ben zo uit de vlindertuin. Mooie foto’s.

  • Erg warm was het niet in die tuin en veel vlinders waren er ook niet meer. Twee jonge mensen liepen met slangetjes rond en probeerden je te overtuigen om die eens over je handen en armen te laten glijden. Je mocht ze niet vastpakken gewoon hun ding laten doen nl. glijden!! Leuk hoor 🙂

  • Véél vlinders waren er niet meer maar ze hadden erg mooie natuurhoekjes gecreëerd. Och die slang was mensen gewoon en die beestjes waren erop getraind. Er waren er in meerdere kleuren. Eerst was ik niet erg happig ,maar op den duur wil je dat zachte velletje ook eens over je handen laten glijden. Ja hun vel is héél zacht.

  • Ik kende dit dorpje ook niet , maar het is wel gemakkelijk te vinden. Maar het is wel een mooie uitstap voor jong en oud.
   Toch wel Willy, ik heb veel foto’s van Kwadendamme wat moeten bijwerken . De lichtinval veroorzaakte een soort sluier die ik toch wat kon bijsturen.

  • Het was beslist een mooie uitstap dat rustig verliep en waarbij we veel hebben gezien en geleerd. Alleen het eten was er teveel aan, hahaha! Dat konden we vooraf niet weten hé ,maar het was in elk geval héél attent. Ze rekenen er zeker op dat we nog eens terug gaan denk ik 😉

Geef een reactie