Mosselen!

Met een dubbeldekbus  deden we vandaag een super mooie uitstap . Het was de jaarlijkse uitstap met de senioren naar Yerseke om mosselen te  eten. We waren met 76 mensen! Het restaurant kan dit grote aantal aan. De bediening was vlot, het personeel vriendelijk en de goedgevulde mosselen waren lekker . Vanuit onze gemeente is het toch dik anderhalf uur rijden om in Yerseke te geraken. Enkel om te eten denken jullie? Neen neen, de dag werd goed gevuld omdat we in de voormiddag nog een bezoek brachten aan een Kaasboerderij en in de namiddag een Vlindertuin en Fossielen museum. Maar daar later meer over want de dag begon vroeg en eindigde laat!

18 gedachtes over “Mosselen!

  • Normaal eet ik liefst mosselen klaargemaakt door mezelf thuis. Ik heb het niet zo begrepen op al die kruiden ,of in de room of in de wijn. Maar in Yerseke zijn ze echt klaargemaakt zoals mijn moeder ze indertijd ook klaarmaakte. Met selder en ui en niet te fel gekruid!

 1. Mijn ouders en een groot gedeelte van de familie gingen elk jaar naar het Mosselfeest in Yerseke.. maar ik niet! ik lust ze niet en kan bovendien die geur niet ruiken zonder misselijk te worden.. dat hele stadje rook er dan naar.. yuckk! Geen uitstapje voor mij dus dit.. maar jullie hebben je geamuseerd en da’s het belangrijkste! 🙂
  Groetjesss!

 2. Zoals beloofd heb ik je blog vandaag weer eens bezocht. En dan zie ik zo’n pan met mosselen. Ik ben er gek op. Mijn man is zo lief om ze af en toe voor me klaar te maken hoewel hij ze zelf niet lust.

  • Inderdaad een grote bende! Maar alles verloopt altijd prima. De oudjes zijn gedisciplineerd hoor!! hahaha! Iedereen altijd op tijd terug in de bus , iedereen behulpzaam voor elkaar want er zijn soms minder validen bij en niet echt kliekjes die altijd willen samentroepen. Dat is het leuke zo heb je altijd eens iemand anders naast je in de bus. Ze hadden me op de bus naast een mevrouw was die recent weduwe is geworden. Met een knipoog naar mij” je gaat haar wel een beetje bezighouden hé” Bedoelend dat ik haar wat afleiding zou bezorgen en tegen haar hadden ze gezegd ” er komt iemand naast je zitten die nogal kan babbelen” ,hahahah! Weet je dat bij het gesprek bleek dat ik haar kende van vroeger jaren toen er nogal problemen waren met haar vader en broer en ze bij mij terecht kwamen!!! Veel herinneringen werden opgehaald!

 3. Ik wou mijn laatste avond in Glasgow Welsche mosseltjes eten als voorgerecht. Maar ik had pech: te veel klanten hadden mij dat voor gedaan een ze waren uitgeput.

  • O dat denk je, maar dat is niet zo. Op de kaasboerderij kregen we een mooie rondleiding en daarna werden we uitgenodigd op de koffie met cake en stukjes kaas. En natuurlijk trok iedereen ook eens naar het winkeltje om kaas te kopen of een of ander gadget! ‘t Zijn geen boeren meer zoals vroeger, het zijn gewiekste commerçanten! We waren toch ruim twee uren op de boerderij. Dan twee uur in het restaurant en daarna van 15 tot 18 uur in een Vlinder – en Fossielentuin. En daarenboven stond de koffie met de typische appeltaart al klaar toen we daar kwamen. Al met al een smuldagje!! Dus toch ruimschoots de tijd overal !

Geef een reactie