Laatste donderdag van de maand…

…en die laten we niet zomaar voorbijgaan. Met ons drietjes (twee oud collega’s en ikzelf) waren we opnieuw op stap.
De ene collega zag ik  twee zomermaanden niet. Zij was op reis en dan oppas voor de kleinkinderen en de zorg voor een dementerende moeder…
Met de andere collega was ik al meer dan één namiddag op stap deze zomer.

We zoeken telkens uit waar we samen een namiddag kunnen doorbrengen. Het is niet enkel bijkletsen en koffiedrinken . Er moet ook iets cultureels bij , zeggen  mijn vriendinnen. We zochten het niet te ver want met de hevige regenvlagen van gisteren dachten we dat het vandaag ook van dat zou zijn. We zouden een spelletjesnamiddag  houden , daar hebben we een vorige keer enorm veel plezier aan beleefd.

Maar deze dag begon stralend en het bleef mooi weer tot ver in de namiddag. Dus géén spelletjes namiddag. We reden naar Lissewege , het witte polderdorp, waar er tijdens de zomermaanden een beeldenwandeling is.

We begonnen in de Paul D’Hondtstraat waar de bewoners elk jaar  een nieuw thema uitwerken . Vorige keer hadden ze al de bomen in een brei- of haakwerk gewikkeld. Dit jaar hadden al de bomen een vogelhuisje. Ik kon niet kiezen en heb maar al de bomen gefotografeerd… Hieronder een deel van de vogelhuisjes.

 

Daarna wandelden we het dorp in om even langs het Vaartje te wandelingen . Het anders zo mooi bebloemd vaartje droeg de sporen van hitte,wind en regen.

Langs het vaartje zie je overal beelden staan   Een mannelijk naakt en een kikker in het Vaartje.


We wandelden niet tot het einde want we hadden ons al flink bezig gehouden bij de vogelkastjes .

Toen we langs het Vaartje wandelden zat er een bejaarde dame in een rolstoel  in haar open deur die ons aansprak en zei dat we ook eens moesten kijken aan de overkant in het huisnummer 28 . Zij had daar vroeger gewoond en daar waren veel kunstwerken te zien. Wij beloofden dat we dit zeker zouden doen.
Het gebouw moet een handelsbestemming gehad hebben want er was een grote inrijpoort met daarachter een héél grote tuin. Deze tuin stond vol kunstwerken.Het bleek een centrum te zijn voor slechtzienden en blinden die daar hun werken tentoonstelden en waar je cursussen kon volgen in half vergane gebouwen .Gedeeltelijk in open lucht en gedeeltelijk in half open bebouwingen. Iedereen kon zich inschrijven om er een of andere cursus te volgen.


De grote tuin met allerlei kunstwerken.


We waren alle drie onder de indruk van deze kunstwerken !


Daarna gingen we verder in de richting van  de Onze-Lieve-Vrouw Bezoekingskerk
Op het  plein vòòr de Kerk staan  beelden


Binnen de kerk waren er ook tal van kunstwerken waar ik hier een deel van toon.

Kunstwerk buiten categorie:
koffie verkeerd en op het bord de restanten van een pannenkoek mikado!!

29 gedachtes over “Laatste donderdag van de maand…

 1. […] In 2017 waren het vogelhuisjes en in het log dat ik daarover gemaakt heb kan je zien dat de beeldenroute uitgebreider was . Er stonden meer beelden vòòr de kerk en in de kerk zelf was er ook een tentoonstelling. Lees er meer over hier klik […]

 2. Lissewege is in de zomer een echt kunstenaarsdorp. Zo te zien zijn er dit jaar weer prachtige werkjes te bewonderen. En een pannenkoek mikado maakt zo’n namiddag helemaal compleet.

  • Toen wij er waren was het rustig , blijkbaar een sluitingsdag voor veel zaken. Niet erg want we gingen er naar toe voor de beelden! Wat ook héél mooi is in Lissewege is de avond dat er een lichtenfestival is. Daar komt veel volk op af.

 3. Zoveel vogelhuisje ik heb nooit gezien. Heel vrolijk vogelhuisje zijn dit. Wat voor mij op de balkon. Dan komen alle koolmeesje op af. Afgelopen zomer twee keer gebroed. Jonkies ook uitgevlogen zo leuk. Toen hadden wij filmpjes gemaakt en wat foto’s gemaakt. Kunstbeelden ziet daar ook prachtig uit. Heel mooi gezicht. Kinderen vinden iets leuks om te maken. Leuke foto’s!

 4. haha nee uit die prachtige vogelhuisje kan je echt niet kiezen
  veel mooie foto’s nam je, leuk om het nog eens terug te zien
  dat voor de slechtzienden is er elk jaar, heel mooie dingen maken ze daar, wij snoepten daar iets, snoepen voor het goede doel 🙂

  • Ik was er eerder ook al ,maar ik denk dat het nu toch uitgebreider is. Door jou logje kwam ik er toe om ook eens met eigen ogen te gaan kijken naar de beeldenroute en natuurlijk ook naar die talrijke vogelhuisjes. Het moet toch een gezellige buurt zijn om zo samen te werken.

 5. prachtige foto’s uit het “witte dorp” Magda

  die vogelnestjes hebben ze goed bedacht

  de Abdij Ter Doest niet bezocht?

  in elk geval het betere blogwerk

  groeten

 6. Wat een creativiteit zit er onder de mensen. Mooie foto’s voor uw verzameling. Groet, Gemma
  N.B. Ik heb een extra blog met als titel Woordspelingen. Misschien leuk om eens te kijken?

 7. Het is bijna te veel om één keer te behappen, deze post. Misschien voor jullie tijdens je bezoek ook wel.. zóveel te zien, dan komt het op het laatst niet goed meer binnen hè. Maar gelukkig konden jullie uitrusten.. en toen kwam er blijkbaar wél nog wat binnen hahahaaa! Heel mooie uitstap!
  Groetjesss!

 8. O wat fijn om dit te lezen. Lissewege is een mooi dorp en een wandeling langs het Vaartje met al de beelden is leuk. Het was er wel super rustig omdat het de sluitingsdag was van veel tearooms en cafés. Bij de kerk heb je het eethuisje Huyze Saeftinghe waar we gezellig konden een pannenkoek eten 😉
  Wij zijn langs het Vaartje op huisnr 28 binnengestapt waar je kunt zien wat VZW Handicap Art doet oa.voor blinden. Hopelijk is dit ook open als jullie langsgaan.

Geef een reactie