Even een tussendoortje…

Ik was  in Brugge  waar dit weekend de Kantdagen plaats hadden op het Walplein. Twee Brugse vriendinnen nodigden me uit . Dat sla je niet af hé! Ik nam voor alle zekerheid de trein naar Brugge. Met een lang weekend voor velen leek me dit het gemakkelijkste: geen parkeerproblemen.
Het was koppen lopen in de omgeving van het begijnhof en het Walplein . Maar toch plaats genoeg om een fotootje te maken! Het Walplein stond bomvol met terrasjes en de boom in het midden was versierd met kleurige linten.

De kantklosters toonden hun kunnen , en garen en klosjes … kon je er ook kopen moest je ook willen kantklossen !

Ondertussen kwamen de toeristen ook een kijkje nemen. Verschillende keren met een  Free Guide. Deze pikken de plaats in van de echte stadsgidsen en vragen enkel een fooi! Van oneerlijke concurrentie gesproken.
We zagen ook de immer goedlachse  radiopresentator  Nico Blontrock die zich gewillig liet fotograferen.  
Op een terras achteraan een koffiehuisje ver van de drukte ,trakteerden we onszelf op een verwenkoffie en konden we rustig wat bijpraten.
Daarna wandelden we richting station waar de twee vriendinnen elk richting huiswaarts reden ( de ene met de bus de andere met de fiets)  en ik de trein nam. Maar eerst zochten we tussen het groen vlakbij het station de zomerbar op gelegen in een klein parkje  tussen het Stationsplein en de Boeveriepoort . Ik wist niet eens dat er daar zo’n mooi stukje groen was. Vorig jaar was de zomerbar aan de Gentpoort en het jaar ervoor aan de Gistfariek. Telkens een groot succes. Door zijn eenvoud en nonchalance! Nog open tot september.

20 gedachtes over “Even een tussendoortje…

 1. Magda, de eerste foto van de kantklossers. De tweede van rechts is mijn mama 🙂 Toevallig dat je net van hun een foto hebt genomen!
  Ik mail haar de foto ook door als dat mag.

 2. In het mooie Brugge is er altijd iets te beleven, Magda. De kantklosters van Brugge zijn wereldberoemd. Het lijkt me daar een gezellige bedoening te zijn geweest.

  • Het was er erg druk en de toeristen vonden het natuurlijk enig om dat kantklossen te zien. Er was in de brouwerij de Halve maan ook een tentoonstelling over kant en zo. Maar daar zijn we niet geweest. We vonden het té druk. Vandaar dat we op een rustig achter terrasje gingen zitten om wat bij te kletsen.

 3. Wat ziet in Brugge leuk uit. Leuk dat je twee vriendinnen ook mee nam. Het was jullie gezellig geweest. Ik hou wel gezellig straatjes. Het is daar altijd beleven. Mooie foto’s.

  • We zijn met zes ‘( school)vriendinnen die regelmatig samen optrekken. Nu eens met de een en dan eens met de andere. Sedert vele jaren gaan we met zijn zessen ook op een meerdaagse reis. Dit jaar staat Sevilla en Wenen op de lijst! Ik verheug er me al op.

 4. Wat een leuk doorkijkje is de eerste foto van deze post geworden! Een schoolvoorbeeld van ‘minder is meer’. Leuk al die watervogels zo op het gras.
  Brugge is altijd goed, natuurlijk, zou er ook nog eens moeten geraken. Eigenlijk zou ik eens op een zondag naar Brugge moeten kunnen fietsen. Dat zou deugd doen.

  OT: natuurlijk proefde ik die 8 whiskies met Babs en het jonge volkje. Je moet dat opbouwen. Ze bleven wel allemaal bij ons slapen, hoor. Ik ga geen volk alcohol schenken en ze dan in het verkeer sturen, zo onverantwoord gedraag ik mij niet.
  Namiddag bij Gerda & Guido was super!

  • Ja ik vind die foto niet alleen geslaagd maar was ook verwonderd dat ik al die toeristen even niet voor de lens had! De foto van mezelf voor de Lac d’ amour is ook eentje zonder toeristen. Vriendin stond er zo demonstratief dat de mensen een ommetje maakten achter haar om ,hahahah!
   Ik wens je succes als je eens gaat fietsen naar Brugge, hopelijk kom je dan geen autobussen vol japanners tegen! En die Free guides zijn een ware plaag aan het worden. Ik heb er zelfs al over gelezen. Eén van de Brugse vriendinnen is zelf een officiële gids en ze luisterde wat die Free Guide te vertellen had. Die vertellen maar halve waarheden! Jammer.
   Mooi van je dat je ze allemaal te slapen legde. Hopelijk niet te veel katers de andere dag ,:-) 🙂

 5. Aah.. Brugge die scone.. wil er ook wel weer eens heen! 🙂
  Voor kantklossen moet je in Brugge zijn.. al heb ik me door welingelichte bronnen laten vertellen dat ook de duurdere kantkloswerken in de souvenirshops uit China of Taiwan komen..! 🙂
  Groetjesss!

  • Ik zou er het geduld niet voor hebben maar het is leuk om te zien hoe vingervlug ze die klossen leggen . Met die vier dametjes op een rij heb ik een hele tijd een praatje gevoerd. Zij beweren dat je een paar “slagen “moet leren en eenmaal dat onder de knie kun je verder oefenen! Zij waren van een kantclub uit Balen!! Zij vertelden dat die oudere dame op de foto eronder gekend is voor haar autoritair gedrag: zodra je maar aanstalten maakt om een foto te nemen klopt ze luidruchtig op een plakkaatje dat je haar moet betalen. Ik heb niet betaald maar maakte een foto van haar toen ik bij die vier dametjes stond 🙂

 6. Kantklossen komt inderdaad veel voor. Ooit ben ik ook in Brugge geweest. Hier in Nederland kom je het kantklossen vrijwel niet tegen.

Geef een reactie