Stad Luxemburg 1


Zodra we het station verlieten wandelden we richting  Passerelle, ook wel bekend als het Luxemburg viaduct over de vallei van de rivier Pétrusse.  De brug is 290 meter lang, bestaat uit 24 bogen en ligt 45 meter boven de bodem van de vallei. Je hebt er een prachtig zicht over de benedenstad (Grund)  en je ziet van daaruit de rotsen met de casematten . De ingang om de casematten te bezoeken ligt op de Bockbrug.

Trein viaduct Pulvermühle


Mooie uitzichten op de benedenstad

Hier start de wandeling om in de casematten neer te dalen!

De kazematten van Luxemburg bestaan uit een ondergrondse militaire vestigingsgordel in de Luxemburgse hoofdstad Luxemburg. Ze waren onderdeel van de Vesting Luxemburg die in 1867 deels werd gesloopt. Overgebleven zijn nog 17 km casematten, gedeeltelijk over verschillende verdiepingen verdeeld. Tijdens de twee wereldoorlogen deden de kazematten dienst als schuiloord. Zo’n 35 duizend mensen vonden er bescherming tegen aanvallen en bombardementen.
Eindeloze trappen zijn tot 40 meter diep in de rotsen uitgehakt. Wij hebben er maar een klein deel van bezocht. Sommige delen zijn echt beklemmend , veel trappen en donkere gangen . De uitzichten op de benedenstad zijn erg mooi.

Wij namen daarna een toeristisch treintje dat ons helemaal naar de benedenstad voerde(  Grund) .  Morgen meer daar over…

8 gedachtes over “Stad Luxemburg 1

 1. Oooh, een reisje naar Luwemburg, dat loont altijd meer dan de moeite. De laatste keer dat ik er was hebben we Luxemburg stad helaas niet bezocht. Maar ik wil er zeer graag nog eens naartoe. Zeker als ik deze mooie foto’s zie. Prachtige uitzichten over de stad en die kazematten zijn behoorlijk indrukwekkend.

  Geliked door 1 persoon

 2. Zeer herkenbaar je foto’s. Heb wellicht op mijn blog nog ergens ongeveer dezelfde foto’s staan.
  Ik bezocht de casematten niet. Reden: mijn vrouw bezeerde haar knie een paar dagen voor wij naar Luxemburg vertrokken. Operatie was nodig. Dus zij was niet zo mobiel en zag het afdalen niet zitten. Ik ben vooral zo veel mogelijk bij haar gebleven, je gaat niet samen op reis om niet samen te zijn 🙂

  Geliked door 1 persoon

 3. Ah ja zie.. dat bedoelde ik dus.. zo’n gespleten stad met dat hoge en lage gedeelte! We hebben met Lennox nog weleens beneden in dat grote park gewandeld.. goooh lang geleden alweer!
  Groetjesss!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.