Een korte vakantie

Ik ben al een paar dagen terug thuis maar verkeerde nog een beetje in vakantiemodus.
Onverwachts bij thuiskomst leuk bezoek gekregen en dan de kinderen opzoeken. De twee poezen vroegen ook wat extra aandacht . Ik heb ze extra geborsteld en geaaid. En ook wat extra lekkers gegeven( hoewel ik zeker ben dat ze van de catsitter genoeg eten kregen).
Gezien de weersvoorspellingen niet denderend waren voor deze week heb ik gras afgereden en ben ik de groentetuin ingedoken om boontjes te plukken , een paar extra grote augurken te oogsten ( die eet ik dan als een komkommer) en vandaag heb ik de uitjes en sjalotten uitgetrokken en in bakjes te drogen gelegd in het tuinhuis. Juist op tijd want deze middag is het aardig beginnen regenen!!
De bloembakken op bepaalde plaatsen hadden extra water nodig ( door de overkapping krijgen die meestal geen druppel water als het regent).
Tussenin heb ik de vele foto’s die ik genomen heb nagezien en kan ik ten eerste die opsturen naar de familie( want daar was ik al die dagen naar toe) en ze ook verwerken in mijn blog.

Vorige dinsdag vertrok ik samen met een vriendin met de trein naar het Groot Hertogdom Luxemburg. Een lange treinreis maar met de auto doe je er ook zo lang over. Het is ook veel goedkoper met de trein. Mijn vriendin en ik betaalden elk voor de heen en terug reis 36,50 euro. Dat noemt een escapade ticket. Als senior is het wel goedkoper maar het kan ook voor niet senioren.
De heenreis verliep probleemloos voor ons. Maar voor een paar vreemdelingen verliep het niet zo goed. De conducteur haalde er eerst een tweede conducteur bij , daarna twee mannen van securail met kogelvrije vest aan. Het leek ook niet tot een oplossing te komen en toen we in Namen halt hielden stapten een drietal  politiemannen op( onherkenbaar gemaakt op de foto ) en namen een aantal van hen mee. Daarna werden alle reizigers door de politiemensen verzocht hun reisbiljet en hun identiteitspapieren te tonen. Dit verliep allemaal héél rustig , maar het gaf toch op dat ogenblik een onbehaaglijk gevoel!

Dat gevoel was al vlug over toen mijn nichtje ons opwachtte in het mooie station van Luxemburgstad.


De stad  op één glasraam samengevat.


Prachtige plafondschildering


De voorzijde van het station

Start van een paar prachtige dagen in dit mooie landje en bij lieve familie.!

9 gedachtes over “Een korte vakantie

  1. Welkom terug! Mijn excuses dat ik nog niet langs kwam, maar ik het het te druk gehad de afgelopen week.
    Ik wist niet dat het station van Lux stad zo mooi was aan de binnenkant. Wij bezochten de stad een aantal jaren terug en logeerden dan in het Mercure hotel aan de overkant van de straat die langst de voorkant van het station loopt. Maar wij reisden er met de wagen heen, dus ik ben het station nooit binnen gewandeld. Je ziet maar. Straks gaan wij naar Glasgow en ik weet dat het station daar de moeite loont.

  2. In de trein van België naar Nederland ook al een paar keer aan de hand gehad.. krijg er geen onbehaaglijk gevoel van, vind het alleen maar fijn dat ze de boel duidelijk goed controleren als ze het niet vertrouwen.
    Mooi station inderdaad.. ben alleen maar ooit met de auto naar Luxemburg geweest.. ook naar de stad.. vond het een heel bijzondere, zo doorsneden hè.
    Groetjesss!

  3. Nooit geweten dat Luxemburg zo’n mooi station heeft. Moeten we eens gaan bekijken …
    Je stukje doet me terugdenken aan mijn mama. Zij reisde ook altijd met de trein want ze kon geen auto rijden. Naar mijn zus in Monschau, en één keer per jaar aar haar Kuuroord in Beieren waarbij ze zeker drie keer moest overstappen. Ze moet toen al rond de 80 geweest zijn. Hoe zij daar van genoot …

  4. Prachtig reis heb je gemaakt. Alleen in de trein kun je wat gebeuren. Bij ons moet verplicht ov kaart mee doen. Of voordelig kaarten via Google doen. Zo doe wij het.Sommige gaan gewoon erin die niet betalen. Dit hebben wij ook meegemaakt in de trein. Gelukkig ging het goed. Mooie foto’s van deze kerk. Lood ramen is altijd indrukwekkend om te zien.

Geef een reactie