Ik geraak er niet…

Heb je ook van die weken dat je dagen niet lopen zoals je zelf zou willen ? Wel dat is hier deze week gebeurd.
Ik wist dat ik deze week twee keer naar de dokter moest. Niets ernstigs hoor : half jaarlijkse nazicht voor de ogen  en  half jaarlijks nazicht voor mijn neuspoliepen. Bij de oogarts was het deze keer uitzonderlijk lang wachten.  Wellicht was er iets tussengekomen  want  gewoonlijk moet je niet  langer dan een kwartier  wachten. Daarvoor maak je tenslotte ook een afspraak in haar privé en niet in het ziekenhuis. Door het lange uitlopen  was ik te laat voor iets anders. Dat was een tegenvaller. Dat moest ik dan op een andere dag doen.
Bij de neus-keel en oogarts was ik wèl vlug geholpen. Ik kreeg van hem toch gedeeltelijk goed nieuws. De ene neuspoliep was minuscuul geworden de andere nog niet. Nog een beetje afwachten of die binnen een half jaar ook flink gekrompen zal zijn. Blijkbaar deed ik iets verkeerd met het sprayen. Misschien dat het nu beter zal evolueren. Ik schreef er al over in mijn vorig logje. Maar ik  wil echt niet klagen want ik ging daarna op ziekenbezoek bij een kennis van de seniorengroep en die is er heel wat erger aan toe met een darmziekte.

Ik heb in juni een nieuw bankstel besteld ( een  2 1/2 zit en een 2  zit)en dat zou in augustus geleverd worden   want het jaarlijks verlof zat in die tussenperiode. Nu belden ze woensdag op dat het bankstel binnen was en of ze vrijdag mochten leveren. Ja natuurlijk  mochten ze dat. Daar had ik me nog niet aan verwacht. Als datum was  voorzien half augustus. Nu moest ik er voor zorgen dat het oude bankstel ( twee eenpersoons zetels en een driezit)  de deur uit waren. Dat is gelukt maar die zetels moesten eerst twee dagjes in mijn garage staan  vooraleer die konden opgehaald worden en daarvoor had ik wel hulp nodig en ook gevonden .
Had ik geen koper gevonden  dan nam de firma het oude bankstel mee tegen betaling!! Deze middag kwamen de kopers  de zetels ophalen en ik weet met zekerheid dat dit kroostrijk gezin er nog veel deugd aan zal hebben.
Waarom ik die dan wegdoe?  Ik wilde kleinere zetels en met een hogere zit. Zalig zitten …en liggen! 😉

Maar nu de living half ontruimd was  heb ik het parket opnieuw ingeolied!  ’s Avonds zeker geen zin meer om achter de pc te kruipen.  Vandaag heb ik uitgebreid genoten van de nieuwe zetels want het was geen weer om er met de fiets op uit te trekken. De hele dag met tussenpozen waren er regenbuien en stortvlagen. Maar ik had een leuk werkje! Morgen is er de jaarlijkse BBQ van de senioren en mij werd gevraagd of ik de tafeldecoratie wilde doen.
Ik ben al uren bezig geweest met bloemstukjes te maken en tussen de vlagen door ben ik  de tuin in gerend om takken, bladeren , bloemen af te knippen.  Bijna klaar want het regende op den duur zo hard dat ik het opgegeven heb . Morgen ochtend nog een vijftal  stukjes af te werken en dan naar het feest! Iedereen die dit wil mag na de BBQ de bloemstukjes meenemen naar huis. Dat was vorig jaar zo’n succes dat ik er dit jaar véél meer heb gemaakt.

Een deel van de bloemstukjes staat al klaar op een dienblad .
De onderste foto’s zijn voorbeelden van een bloemstukje.
Alles uit eigen tuin geplukt.

11 gedachtes over “Ik geraak er niet…

  1. Wij bestelden ook nieuwe zetels, ze worden de 21e geleverd. Intussen ga ik het w-e van de 12e en 13e de living eens lekker behangen. Ons oude bankstel gaat volgende week de deur al uit. Zo staan ze niet meer in de weg voor het behangen een voorbereiden. En intussen verhelpen wij ons wel met de relax zetels 🙂

Geef een reactie