Avondmarkt in Heist

Ik schreef het al dat een avondmarkt pas om 17 uur mag starten. We bleven dan ook nog wat op ons gemak genieten van de pannenkoek/wafel in de tearoom. Toen we zagen dat de avondmarkt gestart was wandelden we op de zeedijk want daar ging de avondmarkt door,langs de kraampjes en tenten. De markt had plaats op de hele zeedijk van Heist en dat was toch een flink eind wandelen.
Het was  fris en er was ook veel wind. Ik had geen jas mee genomen en op den duur heb ik me op deze markt een rood jasje gekocht ( jaja dat is mijn kleur hé). Ik was in feite van plan geweest om tijdens de solden nog een tussenseizoen donsjasje te kopen en voilà ik kwam zo’n kraam tegen met allemaal jasjes in alle kleuren. Duur helemaal niet:  20 euro. Daarvoor kan je toch geen kou lijden.
Dat het nodig was bleek toen ik gisterenmorgen opstond met lichte hoofdpijn en een kuch hoestje. En dan moet je weten dat ik vandaag op controle moest bij de neus-keel-oorarts ! Pff , maar de echo toonde dat de neuspoliepen  gekrompen waren  vooral de ene en nu maar verder sprayen en nog eens op controle gaan vlak vòòr de winter! Het moet lukken want ik ben als de dood voor een ingreep. In elk geval voel ik zelf dat het al veel beter gaat en dat ik niet om de haverklap met hoofdpijn geplaagd wordt als ik in felle wind wandel of fiets.

Terug naar de avondmarkt: het was dus fris , de zon liet het afweten en de dreigende wolken losten gelukkig geen water. Dat was toch al iets. Ik had deze zomeravondmarkt nog nooit bezocht en vond het leuk. Ik heb daar  groene en rode kaas gekocht en komijnkaas ( wat je in België praktisch niet vindt). Ik deed ook een meloen en een ananas mee en daar voel ik me toch wat bedot. De prijs was niet per stuk maar volgens gewicht. Hoe je toch moet opletten hé!

Nog niet druk toen we de wandeling startten! De strandterrasjes zaten  nog behoorlijk vol.


Het rook er zo lekker naar wafels met chocolade , aardbeien en slagroom!


Ook hier zijn de hoedjes terug te vinden. Ik weet iemand die erg gelukkig zal zijn. Ik heb nl hun adres gevraagd.
Wat bleek : ze staan tijdens de zomermaanden op de markt in de gemeente waar die kennis woont.


Ook de retro auto’s waren in grote getale aanwezig.
Nieuw retro me dunkt en 50 euro voor een brandweerwagen is toch niet goedkoop !


Hier kocht ik de groene- , rode- en komijnkaas!


Ook aan de kinderen is gedacht en aan de “grote ” kinderen aan het visjeskraam.


Dreigende wolken weerhielden sommige vakantiegangers niet om nog wat langer op het strand te blijven.


Ik heb me niet laten verleiden tot het eten van een aardbei gedoopt in chocolade noch in een glaasje cava!


Worsten in alle maten en uit alle windstreken


Toch nog volk op de stranduitbatingen en op de strandterrassen niettegenstaande de strakke wind.


Macarons daar ben ik niet zo dol op ,hoewel het stukje dat ik te proeven kreeg wel lekker smaakte naar  caramel .   Ik eet veel liever een mattentaartje.


Dit kraam had enorm succes. Hoewel ik 25 euro voor een luchtig gevalletje
waar je geen zware zaken moet in opbergen toch prijzig vond.
Er waren goedkopere èn steviger.

Een crossstep! Loodzwaar! Goed hanteerbaar zei de verkoopster!
Geef mij dan maar die step achteraan!
We waren benieuwd naar deze naaimachine.
Maar nog in het heengaan nog in het terugkeren hebben we die machine te zien gekregen!!
De man bleef maar prutsen aan zijn mobiele kraampje!

Keuze genoeg in olijven en of dat vlees echt van de hoeve komt  laat ik in het midden!

Dit is geen loos bericht! En niet alleen op een zandbank kun je geisoleerd geraken maar het zand is  op bepaalde plaatsen bijna drijfzand!

We hadden de tram genomen uit vrees geen parkeerplaats te vinden. Héél verstandig van ons!  Er is toch om de tien minuten ( tijdens de zomermaanden) een tram tot aan een bepaald uur  s’ avonds en er is altijd plaats op het parkeerterrein naast het treinstation. De “oudjes” rijden gratis met de tram 😉

 

 

14 gedachtes over “Avondmarkt in Heist

 1. Toch wat weinig volk voor een avondmarkt, lijkt mij. De strakke wind zal daar wel mee te maken hebben.
  1 belangrijk voordeel: je kunt ten minste rustig foto’s maken 🙂

 2. Hallo Magda,
  plezierig verslag. Omdat ik tegenwoordig nagal wat last heb met mijn computer, komen de foto’s moeilijk door en kan ik er maar een klein stukje van zien. De eerste foto zie ik helemaal. Het is zo herkanbaar, ik heb aan jarenlang aan Albertplage vakentie genomen met de kinderen.
  Ik kom zeker eens terug hier, mijn vrouw is ook verzot op mattentaarten. Niet moeilijk eigenlijk, ze is van Geraardsbergen.
  Groetjes,

  • Joris dit is wel de zeedijk in Heist. Toch een stukje verwijderd van de Albertplage.
   Jammer dat je de foto’s niet helemaal kunt zien. Bij sommige log heb ik dat ook maar vooral als er veel foto’s opstaan. Hier is dat dus ook het geval.
   Ik ben wel niet van Geraardsbergen maar ik eet ook héél erg graag mattentaarten 🙂
   Tot ziens he !!

 3. Ik ben, voor zover ik het me kan herinneren, nog nooit naar een markt geweest, laat staan een avond- of een rommelmarkt. Misschien moet ik dat maar eens gaan doen, want die mattentaarten zien er verrukkelijk uit.

  • Naar een markt ga ik zelden maar die speciale markten hier in de zomermaanden vind ik altijd wel iets speciaals. Hoewel veel nieuwigheden vind je er nu bepaald ook niet. Maar het is de sfeer die het doet. Ben je ook gek op mattentaarten? Die zagen er echt héél lekker uit en dan die rotskoekjes maakten ze ter plaatse en je kreeg er dan een stuk dat nog lauw was om te proeven. Verser kan niet !

 4. Lekker.. komijnenkaas, hou ik ook wel van. Maar die kleurtjes kaas.. hmm.
  Het lijken me eerder macroontjes dan macarons, da’s volgens mij toch wat anders. Ik vind dat allemaal lekker hehe.. mattentaarten heb ik ooit een mini-stukje van bij een verwenkoffie gekregen.. niet echt genoeg om goed te kunnen proeven. 🙂
  Sjee.. dat zal schrikken geweest zijn, als de prijs niet per stuk maar per gewicht was.. ik had de boel zo weer teruggelegd denk ik hoor.
  Groetjesss!

  • Ik ben dol op komijnkaas en zal er altijd kopen als ik in Sluis ben. Di rode kaas was gekruid met zongedroogde tomaatjes en die groene was met pesto. Erg lekker van smaak allebei( mochten eerst proeven vooraleer te kopen). Ik had maar beter moeten opletten want het stond op het prijskaatje. Het waren ook echt grote exemplaren.

 5. zonder garen? of zou het onzichtbare zijn? 🙂
  een mens ziet wat op zo’n avondmarkt, met familie de avondmarkt in Middelkerke voor een stuk gedaan, je ziet dingen waar je t bestaan niet van wist haha
  leuk verslag

  • Ik heb die naaimachine niet zien tevoorschijn komen niet in het doorgaan en ook niet toen we terugkeerden. Ik was ook nieuwsgierig en had veel zin om eens te vragen wanneer hij een demonstratie ging geven. Maar de koude wind weerhield me en mijn vriendin had het ook koud. Dus liever maar opstappen dan.

  • Hoe later het werd hoe meer volk er op de zeedijk liep. Het waren hier wel méér toeristen dan in de namiddag op de rommelmarkt. Jammer dat het zo fris werd anders hadden we er nog langer rondgeslenterd.

Geef een reactie