Knokke Hippique 2017

Sedert een paar jaar is er jaarlijks een groots evenement in de polders tussen het station van Knokke en Westkapelle nl Knokke Hippique. Dit jaar is het de derde editie van Knokke Hippique dat drie weken telkens van donderdag tot zondag plaats heeft . Deze week kan je dit evenement nog bezoeken tot en met zondag 23 juli ! Er is ook een lifestyle dorp , kinderanimatie , foodtrucks en  verschillende optredens en Dj acts. Een uitstap die de moeite loont. Veel volk? Ach het terrein is zo groot dat niemand in elkaars weg loopt 🙂

 In de toekomst komt daar ook een nieuw golfterrein waar men nu al een begin van ziet.


Op verschillende pistes wordt geoefend.


Het gemakkelijkst bereik je deze prachtige site met de fiets.
Er is ook een enorm grote parking voor auto’s voorzien. Alles gratis!!

Veel gelegenheden om je te ontspannen en iets te eten of te drinken.

Een Nederlandse kunstenares, Erna Visser, stelde er haar bronzen beelden tentoon


Overal gelegenheid  om te rusten en/of toe te kijken.

 
Op verschillende pistes gingen wedstrijden door.


Een mooi beeld van een jumping paard.


Op deze piste was juist een wedstrijd klaar. Het terrein werd onmiddellijk klaargemaakt voor een volgende wedstrijd :
Andere combinaties van balken , andere aankleding met bloemen en planten. Een tractor met een soort eg erachter effende de zandondergrond. Een container met water sproeide het zand nat ( ik heb me laten vertellen omdat de paarden niet teveel zouden uitglijden op het droge zand ) en dan begon het effen maken opnieuw.

Overal op het terrein stonden golfkarretjes klaar. Op eenvoudige vraag voerden de chauffeurs je overal heen op het uitgestrekte terrein (gratis)! De grote segways werden door de werknemers gebruikt om zich vlug te verplaatsen. En de kruiwagens …daar hoeft niet veel uitleg bij  denk ik !

22 gedachtes over “Knokke Hippique 2017

 1. Speciaal wereldje inderdaad.. de kouwere vorm van hetgeen daar ongetwijfeld in die kruiwagens afgevoerd werd..! 😉 Niet zo mijn ding hoor, maar je hebt er een mooi verslag van gemaakt.
  Groetjesss!

   • Nee joh.. ik ben al bang voor paarden.. en die kouwe kak-paardenmensen heb ik echt helemaal niks mee.. ik zou er echt niet naar toe gegaan zijn hoor! Er is hier in het Kralingse Bos ook elk jaar een Chio of weet ik hoe dat heet, zo’n paardenwedstrijd.. ben er echt nog nooit geweest en heb daar ook niet de minste zin in. 🙂

 2. En als dat nieuwe golfterrein er eenmaal zal zijn, is er opnieuw een groot stuk fraaie natuur ontoegankelijk voor Jan met de pet en Maria met de sjaal.

  • Daar ben ik echt niet zo zeker van Benjamin, het wordt een vrije golf en niet een elitaire. Wait and see! In elk geval zijn er al grote stukken doodgewone weilanden en akkers tot een mooi stukje natuur omgevormd. Ik kan het weten want als kind woonde ik daar in de buurt.

  • Inderdaad ,als je daar een tijdje rondloopt besef je dat er veel komt bij kijken . En die paarden worden echt in de watte gelegd. Daar zie je echt het kruim van de paardensport. Dat je daar zo maar kunt rondlopen is ook al een unicum want er lopen daar paarden rond die een fortuin kosten!!

  • Het is een evenement om U tegen te zeggen . De organisatie is piekfijn in orde . De signalisatie om er te geraken eveneens. En daarenboven is alles gratis ( geen entrée geld, geen parkeergeld , gratis vervoer op het terrein wat een pluspunt is voor mensen die niet zo goed te been zijn). De drank die je bestelt natuurlijk niet dat zou wel teveel van het goeie zijn 😉

  • Neen er moet echt niet gedrumd worden. Er zal wel meer volk kijken als de grote wedstrijden plaats hebben. Ik ken het jumping wereldje niet maar als je de folders leest komen er nogal ” dure” paarden aan te pas met eigenaars uit rijke landen!!

Geef een reactie