Cartoonfestival

Het Cartoonfestival ( van 1 juli tot 3 september )heeft plaats in een grote tent op het strand van Heist ter hoogte van het Heldenplein. Het thema dit jaar is  “Eureka”: De uitvindingen die in de loop van eeuwen hebben plaatsgehad. Hieronder een impressie van deze tentoonstelling.

Het was een regenachtige dag toen ik samen met de kleinzoons naar het Cartoonfestival ging.
Ideaal weer  om dit te bezoeken met kinderen. Dat hebben we ondervonden. Niet gemakkelijk om rustig te kijken en nog minder om foto’s te maken.

Ik heb lukraak een paar cartoons uitgekozen . Kiezen tussen 440 cartoons …pppff
De winnaar van de Gouden Hoed is de cartoon  waar een selfie wordt genomen bij een lijkkist.

Utopia -Het ziekenhuis van de toekomst

Ook de Belgen hebben  meegeholpen aan verschillende baanbrekende uitvindingen:
de saxofoon, de anticonceptiepil,de elektrische bel, de praline…

Er is veel aandacht besteed om de kinderen te boeien. Zij kunnen interessante workshops volgen, opdrachten volbrengen in de cartoonruimtes, vragenlijsten invullen..
Je kunt er zeker een namiddag mee vullen als je alles wilt zien en lezen! Ideaal op een regenachtige dag!

16 gedachtes over “Cartoonfestival

    • Ik ben er de laatste jaren toch elke keer naar toe geweest. Ideaal uitstapje op een regenachtige dag 😉 en nog gratis op de koop toe. Vroeger moest je betalen maar er was een ogenblik dat er een fout geslopen was in het drukken(=vrije toegang) en toen heeft het gemeentebestuur gezegd laat het vanaf nu maar gratis blijven. Sedertdien is dit festival een succesnummer geworden! Het is ook nog gratis reclame voor Knokke-Heist op de koop toe !

    • Die selfie heeft de hoofdprijs gewonnen en ik vind het terecht. Want zeg nu zelf van alles en nog wat worden selfies gemaakt om te tonen dat je erbij was. Ja op die begrafenis waren ze wel aanwezig, hahahah!

    • Het is leuk voor kinderen omdat er zoektochten en wedstijden op maat voor kinderen zijn gemaakt. Bij het binnenkomen zie je al schoolbureautjes staan en leuke zithoekjes op kindermaat. De hele tent is verdeeld in telkens andere kleine ruimtes met elke keer andere thema’s. De cartoons zijn afgestemd op die thema’s. Er waren best moeilijk cartoons die de jongens niet altijd begrepen. “Oma wat bedoelen ze hiermee” De politieke cartoons waren het moeilijkst en zeker als ze uit landen kwamen waar je de problemen niet zo goed kent. Maar eerlijk we hebben niet alle 440 cartoons bekeken. Daar zou je wel tuureluurs van worden. Nog eens teruggaan is de boodschap.

Geef een reactie