Strandwandeling

De jongens wilden gisteren naar het cartoonfestival , maar ze wilden ook even op het strand wandelen. Daarvoor was het echt geen  ideaal weer en tussen de regenvlagen trokken ze even het strand op . De  wandeling duurde echter niet  lang.
Met deze beelden wil ik aantonen hoe het weer van de ene dag op de andere zo kan anders zijn. De dag ervoor deed ik een mooie fietstocht , ik had niet eens een jasje nodig  zo warm was het. Nu waren er op het strand geen ligzetels te zien en een enkele wandelaar. De reddingsdiensten waren wel aanwezig en je mocht zwemmen in de zee want de groene vlag ging uit!
Ook waren er  geen mensen aan de talrijke strand cabines te bespeuren.

Het enige fleurige op de zeedijk waren de mooi gevulde  bloembakken .

Morgen stappen we binnen in de tent van het cartoonfestival

14 gedachtes over “Strandwandeling

 1. In een tent, ging dat vroeger niet in Scharpoord door?
  Ben eigenlijk nooit geweest, niettegenstaande goede intenties.

  OT: raar dat je niet op mijn blog kon reageren, heb nochtans reacties van anderen gekregen. Maar skynet heeft soms kuren, daar is weinig aan te doen 🙂

  • Het Cartoonfestival noemde aanvankelijk het Humorfestival en kende zijn ontstaan in Heist nu meer dan 50 jaar geleden en had plaats in een tent op de markt van Heist. Wegens succes verhuisde het dan naar de Humorhall in Duinbergen (in het Laguna beach gebouw), het vond ook nog plaats in scharpoord en daarna verhuisde het naar een tent vlak voor het Casino en nu is het terug waar het ontstond nl in Heist in een tent op het strand voor het Heldenplein! ( Héél beknopt de geschiedenis van het cartoonfestival)

  • Die volgepakte stranden zijn helemaal mijn ding niet. Er zijn best rustige plekjes aan het strand hoor. Maar de meeste vakantiegangers komen om gezien te worden en dat kan alleen maar op een volgepropt strand. Alleen als het regent loop ik niet graag op het strand.

 2. En Sébastien onder moeders paraplu, al zal het in dit geval vermoedelijk grootmoeders paraplu zijn. Wat vormen zee en strand toch een triestig tafereel als de zon niet van de partij is.

 3. Ik vind de zee bij slecht weer heel mistroostig. Wij hebben ooit nog overwogen om op onze oude dag aan zee te gaan wonen. Maar na een week vakantie met grijs weer en regen (in het laag seizoen) in Duinbergen, hebben we dat idee heel snel laten varen. In een dorp (of stad) dat niet afhankelijk is van toeristen gaat het leven gewoon door. Daar leek alles wel stil te vallen. Duinbergen is dan ook al een rustige plaats van zichzelf.

  • Ik begrijp echt niet dat mensen op hun oude dag hier willen komen wonen. Ze komen meestal uit de stad eerst op vakantie en dan denken ze dat het hier altijd vakantiestemming is. De zomerse drukte eenmaal voorbij valt alles stil en alle animaties van de zomermaanden vallen weg. Praktisch alle appartementen op de zeedijk zijn gesloten zelfs de zomerwinkels. Je moet hier al een vriendenkring hebben wil je hier komen wonen. Op mijn werk heb ik treurige situaties meegemaakt van mensen die hier in de eenzaamheid terecht kwamen want vrienden en familie komen in de wintermaanden ook niet zo gewillig naar de kust. De inwoners zelf hebben hun familie en vrienden en bezigheden en zijn blij dat het rustiger is na de vakantieperiodes.

  • Erg jammer als dit tijdens de zomervakantie voorkomt. Veel inwoners verdienen hun brood op de een of andere manier aan de toeristen en als het zo’n bar weer is blijven de mensen weg van zee en strand of komen ze helemaal niet naar de kust.

Geef een reactie