Met de fiets onderweg

Het was zondag een mooie zonnige dag , ideaal weer ook om te fietsen zeker met het zachte briesje dat er was. Ik had geen zin om me in de drukte van de kust te gooien als ik al die auto ‘s de stad zag binnenrijden. Even het binnenland in op rustige wegen te midden van de natuur. Daar kan ik echt tot rust komen. Overal stond het graan oogstrijp wat  vergeleken met vroeger bijna een maand eerder is.
Ik fietste langs Sluis ,over Heille naar Middelburg (B). Ik was op landwegen bijna de enige fietser. Heerlijk. En op de andere wegen was er een breed fietspad. Het laatste stukje was een kassei weg , niet met van die vierkante kinderkopjes maar  met rode  bakstenen. Die weet ik al  liggen toen ik nog kind was, ik vervloekte die toen al en nu nog meer. Er was ook geen greppeltje waar je kon fietsen. Het teisterde mijn zitvlak dat toen aan rust toe was! 

Langs deze eindeloze landweg staat het graan ook klaar om geoogst te worden, tarwe en gerst. In de verte de bomen van de autoweg rond Sluis.

Zondag of niet de boeren waren overal druk bezig met oogsten! Graan maaien, stro persen in pakken en vervoeren!

De veldbloemen zoals ik me die herinner toen ik kind was. Toen groeiden ze letterlijk tussen het graan. Met de sproeimiddelen van tegenwoordig groeien er geen bloemen meer tussen het graan!

Veel schapen in een weide  en sommigen zochten verkoeling aan de drinkbakken. Het huis daar vlakbij op de onderste foto is een toonbeeld van de koppigheid van de bewoners. De man wilde geen stukje grond aan zijn voorgevel afstaan voor een fietspad. De gemeente Sluis heeft er korte metten mee gemaakt. Ze hebben een breed  fietspad aangelegd en de rijbaan een beetje versmald en rode paaltjes geplaatst. Deze toestand bestaat al zólang dat de meeste bestuurders die situatie kennen en  de auto die eerst bij die paaltjes komt voorrang geeft!

 Deze streek kent vele kreken. Daar wordt ook regelmatig gevist. Ik had de grote camera niet mee en met de gsm kan ik echt niet veel inzoomen. Bijgevolg geen vissertje te midden van het riet!

De Damse vaart over en dan nog een kwartiertje fietsen voor ik weer thuis was. Een fietstocht van ruim twee uur. De rusttijd bij dochterlief niet meegeteld.

20 gedachtes over “Met de fiets onderweg

 1. snap wat je bedoelt met die kasseien. Hier in Oostende zijn er veel straten die in heel slechte staat zijn, over de fietspaden ga ik zwijgen. Gisteren ging ik met de fiets boodschappen doen, op een bepaald moment dacht ik dat mijn fiets in twee zou breken van de oneffenheid van de straat, niet te doen.

  OT: neen, Vinyl was mij niet aan het uitdagen, hij had net gezwommen, zoals je zelf kunt opmerken, en ik hem een commando gegeven om halt te houden zodat ik die foto kon maken.

 2. een vrij lange fietstocht door de polders Magda…

  daar moet je in “”form” voor zijn..

  en het leverde mooie rustgevende foto’s op

  prettige dag

 3. Wat een mooie fietstocht en ik begrijp best dat je de drukte van de toeristen wou onvluchten.Heerlijk zo tussen al dat groen dat bewijzen de mooie zomerfoto’s

 4. Een mooie en gezonde fietstocht op de boerenbuiten, da’s puur genieten Magda. Het achterland van de kust leent zich daar ideaal voor. Zulke tochtjes op het platteland doe ik ook graag, al doe ik die dan meestal te voet, want lange tijd op een zadel zitten lukt mij niet meer.

  • Ik doe mijn “wandelingen ” liever met de fiets . Ik krijg gemakkelijk rugpijn te voet. Misschien komt het ook wel omdat ik al altijd méér gefietst heb dan gewandeld. Ik hou van het weidse uitzicht op het platteland en ik fiets ook graag in mijn eentje.

Geef een reactie