Strandwandeling tussen Zeebrugge en Blankenberge.

Zondag reisde de Luxemburgse familie weer huiswaarts. Een echte zonvakantie hebben ze niet gehad. We hebben er toch het beste van gemaakt met enkele wandelingen en avonduitstappen.

Maandag kwamen de kleinzoons op vakantie. Ze waren allebei uitgeteld na de examenperiode. Ik heb ze die dag maar rustig laten lummelen in de zetel. Maar gisterenmorgen stond er eentje op ” Oma gaan we vandaag wandelen langs de zee'” . Beiden hadden lang geslapen en hadden weer volop energie. Voor wat hoort wat en ik vroeg of ze wilden meehielpen om nog een lading groenafval naar het recyclagepark te voeren. Neef had ik nog niet teruggezien om die lading weg te voeren.
Cedric heeft de hele auto volgestouwd met zakken vol bladeren en takken . Gelukkig is mijn auto geen limousine maar een gebruiksvoorwerp! Even stofzuigen en je zag niet meer dat er een lading groenafval in vervoerd werd!!

Daarna reden we naar het strand van Zeebrugge( voorstel van Cédric want de vorige keer gingen we richting Zwin en Cadzand). Het was laag water en in mijn ogen moest je wel een kilometer wandelen om aan de boord van de zee te geraken. Het was al lang geleden dat ik met de kleinkinderen deze strandwandeling deed. Het viel me op dat niet alleen het strand enorm breed was maar ook dat er overal kleine duinen zijn ontstaan waar zelfs al helmgras op groeide.

De zon was wat omfloerst  maar het was aangenaam wandelen met de lichte zeebries. In volle zon zouden we er niet aan begonnen zijn denk ik. Méér dan een uur wandelden we langs de zee vooraleer we Blankenberge bereikten. Ik was wel toe aan even rusten en dat deden we met een ijsje gezeten op de banken van de Pier!

Maar we moesten ook terug want de auto stond in Zeebrugge !  Dat zag ik niet meer zitten want het is niet te onderschatten om een uur in het zand te wandelen en toen ik voorstelde om de tram te nemen tot Zeebrugge was het “ja” van de jongens bijna oorverdovend. Lang moesten we niet wachten op de kusttram want tijdens de zomermaanden is er om de tien minuten een tram!

De jongens zeiden toen we thuiskwamen “oma het was een zeer geslaagde middag” . Daar doe je het toch graag voor!

Strand van Zeebrugge Stranddouche( en die werkte ! ) Even springen op de kleine duinen.
Wat zij kunnen kan oma ook( al sprong ik niet zo hoog 😉  )

Een eind wandelen naar de zee toe.
Eenmaal zon en dan weer geen zon

Het zeewater was niet koud .
Cedric probeerde de overdraaiende golven op foto te zetten. 

Mooie spiegelbeelden in de stilstaande waterplassenZeebrugge achter ons.

 De Pier van Blankenberge vòòr ons De Pier gezien vanop de zeedijk

 Gedaan voor vandaag.
De beachclub ging sluiten  Een ijsje  dat verdienden we wel na zo’n wandeling!

15 gedachtes over “Strandwandeling tussen Zeebrugge en Blankenberge.

 1. Je bent vast heel trots op de kleinzoons. En terecht. Ze houden je vast jong, leuk hoe je ook van de duin springt.
  Die stranddouche vind ik bijzonder tof.

  OT: wij zitten hier voor een week, aanstaande maandag keren wij terug naar huis.
  Beklaag mij niet dat ik naar hier gekomen ben. Het is niet zo ver, amper 450 km rijden en de natuur is hier prachtig.

  • Ik ben als oma echt fier op die twee kleinkinderen. Je mag overal met hen naar toe gaan. Ze zijn ook erg behulpzaam ( méér voor hun oma dan voor hun ouders. “Oma zaagt niet” ). En alle twee studeren ze goed, want dat is toch ook altijd afwachten .
   Ik spring niet van het duin maar er wel op. Alleen is mijn sprong niet zo hoog als die van de jongens 🙂
   Die douche stond zo verloren op dat grote strand, ik vraag me af of die veel wordt gebruikt!

   Pieterbie, ik ben er zeker van dat je een mooie week achter de rug zal hebben. De driedaagse naar de Sallandse heuvelrug onlangs is mij ook zo meegevallen . En er waren vooraf reacties van” och ga je maar naar Nederland op reis”. Ik heb het me niet beklaagd( alleen de hitte die dagen was er teveel aan)

 2. Leuke vrolijke foto’s zijn het geworden. Kleinkinderen vinden aan de strand wandelen erg leuk om te doen. Kleinkinderen hebben verdiend zo dagje om ijsje te krijgen. Gezellig!!

  • De kleinkinderen wonen niet aan zee en van kleinsaf aan ben ik in de vakantie altijd met hen naar zee geweest om te spelen of te wandelen. Wandelen hebben ze altijd graag gedaan met de voeten in het water.. Maar ik had ook een ijsje verdiend hé 🙂

 3. een flinke wandeling die duidelijk deugd gedaan heeft Magda.

  de vierde foto springt er voor mij letterlijk en figuurlijk uit..
  .
  langs onze kust keer ik ook altijd met de kusttram terug

  prettige dag vandaag

  • Het was ideaal weer om op het strand te wandelen.
   Niet gemakkelijk -die vierde foto- om op het juiste moment te klikken! Een aanloop en dan op het duintje springen. Hebben we gelachen!
   De tram terug, het geeft je meer kans om verder te wandelen!

Geef een reactie