Luxemburgse Familie op vakantie.

Een nichtje met haar man van de Luxemburgse familie was hier een weekje in verlof. En zoals het een gastvrouw betaamt ben ik meer met hen bezig geweest dan met de pc. Schitterend weer hebben ze niet gehad. Maar het was hier aan de kust stukken beter dan in Luxemburg. We konden hier nog op stap gaan terwijl het in hun thuisland maar bleef regenen. Deze middag zijn ze hier onder een  stralende zon vertrokken en ze lieten me weten dat ze de regen tegemoet reden en dat het ginder de hele dag al regende en de dagen ervoor ook!!

Wij verlangden hier naar regen want aan de kust heeft het heel wat minder geregend dan in het binnenland. Maar voor hen vond ik het jammer. Al met al is het nog meegevallen en hoe verder in de week hoe beter het weer werd .
Ze zijn er alleen op uit getrokken terwijl ik voor eten zorgde , maar na een paar uitstapjes alleen hadden ze toch liever dat ik meeging . Zo trokken we naar Sluis , ze vonden het een pittoresk stadje en kochten er cadeautjes voor het thuisfront . We zijn er ook blijven eten. We konden die middag zelfs buiten eten onder een parasol maar die stond er meer om de wind op te vangen want zon was er niet .
We reden naar Cadzand om van daaruit het Zwin te bekijken en het nieuwe haventje. Lang bleven we er niet want de wind was wel niet zo erg als de vorige keer dat ik er was , maar aangenaam was het evenmin.
Lange wandelingen zaten er niet in want nichtje is 5 maanden zwanger maar we wandelden dan met de auto door Knokke zodat ze het Casino ,La Réserve, de Kustlaan met al die dure winkels kon zien. Langs de zeedijk hadden ze zelf al gereden . En ze waren verwonderd dat er in Knokke-Heist ook een mooi bos was toen we er doorreden op weg naar huis.
De meeste avonden waren mooi en zonnig en dan reden we naar zee…om een ijsje! De man was een ijsjesliefhebber en daar waren er nog ,hihi! We zagen een heel mooie zonsondergang. Voor hen was dat werkelijk een spektakel om die zon in zee te zien ondergaan.
Ook een hoeve ijs mocht niet ontbreken op één van die avonden. Dat vonden ze zo leuk want zoiets kwam bij hen niet voor  dat je niet alleen ijs maar ook kersen , kersenbier en confituur kon kopen op een boerderij. We waren er beslist niet alleen . Veel auto’s maar ook de meeste fietsers die hier langs kwamen hielden halt om een ijsje te kopen.
Het was een mooie week niettegenstaande de zon het meestal  liet afweten. Het was al heel veel dat de regen soms maar enkele ogenblikken duurde en het was ook helemaal niet koud. Er zijn plannen gemaakt om dit deze zomermaanden nog eens over te doen en zelf ga ik ook nog naar Luxemburg deze zomer.

 

14 gedachtes over “Luxemburgse Familie op vakantie.

    • Dat is inderdaad waar. Samen met opa zijn wij jaarlijks naar Luxemburg geweest naar de zus van mijn man en later naar de drie kinderen van zijn zus. Zelf gingen die kinderen op vakantie naar het zuiden. Begrijpelijk natuurlijk want de winters zijn in Luxemburg niet mals. Maar nu is er een inhaalbeweging richting Belgische kust. Wat ik erg leuk vind natuurlijk!

    • Het weer was niet ideaal maar we hebben er allemaal van genoten. Zij dat ze eens aan de zee waren en ik omdat ze na verleden jaar nog eens zijn afgekomen. Dus moet het de eerste keer wel goed meegevallen zijn.

Geef een reactie