Groenten tussen de bloemen!

Het snoeien is gedaan. Het heeft wat langer geduurd dan gepland . Door de hitte kon de tuinman niet een hele dag doorwerken .’s Middags stopte hij er mee ,het was dan 33°. Geen weer om nog verder te werken. Dit jaar is de laurier haag een flink stuk korter gemaakt en de dikke stammen die uitstaken zijn met een kettingzaag bewerkt. Een serieuze karwei.
Ik heb geholpen met het bijeenharken van de bladeren . Heel veel zakken zijn al naar het recyclage park. Er wacht nog een hele lading! Het enige wat ik niet veel moet doen is  gras afrijden !!

 Groenten tussen de bloemen. Ja je leest het goed. Ik had van de kleinzoon plantjes gekregen zoals courgette, komkommers, pompoen, minipaprika’s, tomaten… De groententuin lag er zo droog bij dat ik moeilijk plantgaten kon maken voor al die plantjes. Maar geen nood ik heb de meeste tussen de bloemen geplant ! Groeien doen ze en bij de hitte stonden ze nog wat beschermd ook. Links boven een physalis plantje, links onder mini tomaatjes in een bloembak!
Dat de natuur wat door elkaar is zie je aan de bloemen die allemaal terzelfdertijd  bloeien. Andere jaren volgen ze elkaar een beetje op. Nu bloeien, rozen, reukerwtjes, phloxen, zelfs bepaalde hostas die pas in augustus bloemstengels dragen … allemaal in één keer.

Tomaten, paprika, pompoen en courgette.

14 gedachtes over “Groenten tussen de bloemen!

    • Zeker weten, want ipv van alles op korte tijd aan de kant te hebben heeft het meerdere dagen geduurd. De groenten tussen de bloemen doen het uitstekend. Er staan al tomaten aan en de courgettes hebben talrijke bloesems. Dat wordt een goede oogst!

  1. Snoeien in hoge temperaturen is niet te doen. Tuin man heeft wel gelijk om eerder te stopen. Meestal snoeien doe je toch najaar. Het is niet goed hoge temperaturen te doen. Wij hebben gelukkig balkon. Maar het moet ook dooie bloemen eruit halen. Mooie bloemen heb je in de tuin. Mooie foto’s.

  2. Groenten tussen de bloemen.. waarom ook niet ?

    zo’n laurierhaag onderhouden is een serieus karwei

    en dat heb ik proefondervindelijk vastgesteld 🙂

    prettige dag

    • Normaal is het al een serieus werk maar nu nog meer omdat er dikke takken met een kettingzaag zijn afgezaagd. Tuinman (neef)heeft nu zelf ondervonden dat het gemakkelijker is om te snoeien als je jaarlijks de boel bijhoudt en de takken niet laat verhouten. Eén kant had ikzelf de dikkere takken met een groot snoeimes korter gemaakt en dan snoei je vlug met een heggenschaar.
      De groenten staan er met hun goesting tussen de bloemen 🙂

  3. Groenten tussen de bloemen … ’t is ne keer iets anders. 😉
    Ik zie dat je ook stokrozen hebt staan. Die vind ik zo mooi. Bij ons is de laatste gisteren beginnen bloeien. We hebben ze nu in vijf verschillende kleuren.
    Ik ga ook eens een ’tuin’-logje schrijven.

    • Het was het enige plekje in de tuin waar ik nog ene putje kon spitten om die groenten te planten! En ze groeien!
      In de grote tuin die ik vroeger had een eindje verder van mijn woning had ik veel stokrozen in verschillende kleuren ook een héél donkere( bijna zwart). Nu heb ik er niet meer zoveel en bij de laatste stormwind zijn er enkele geknakt. Ik vind het altijd zo mooi als die beginnen bloeien ,want het is raden welke kleur ze zullen hebben! Deze zijn nu vastgebonden aan eens tam van de struik erachter. Hopelijk waaien ze nu niet meer omver.

Geef een reactie