Een wandeling in Cadzand (nl)

Vandaag was het in vergelijking met gisteren een koele dag. De hele morgen was het wat bewolkt en dat scheelde al vlug verschillende graden, ook Vlekje voelde het verschil. Terwijl ze gisteren niet eens haar mand uitkwam om te eten of te drinken  en ook niet even naar buiten wilde, stond ze deze morgen al aan de achterdeur te wachten om haar inspectieronde te doen in de tuin!
De lucht was zuiver zeiden ze in het weerbericht , alleen oppassen voor de uv stralen en de ozon. Dus dacht ik ,we zullen maar eens een dagje overslaan met werken in de tuin en eens genieten van zo’n gezonde dag.
Want al de dagen van de voorbije week had ik ‘s ochtends  in de tuin gewerkt:  snoeien van de zijkanten van de laurierhaag( zolang ik maar niet op een ladder moet staan) en het opruimen van de bladeren .’s Avonds was het dan mijn ronde doen om water te geven aan bloemen en planten. Mijn neef  was gekomen om in mijn plaats  ( 😉 )op de ladder te staan en te snoeien. Maar die verdween zodra de middag naderde , hij zag het niet meer zitten bij die hitte vooral als hij dan in volle zon bezig was.

Dus werd de vriendin vandaag opgetrommeld en zij mocht beslissen waar we gingen wandelen. Zij koos voor Cadzand.
Toen we uit de auto stapten waaiden we bijna omver ! Zo’n sterke wind en dan nog koele wind . We trokken allebei een licht jasje aan! En kozen een laag pad richting het haventje van Cadzand. Zo bleven we even uit die heftige wind.

Onderweg zagen we grote  bloeiende bereklauwen staan. Hier en daar waren er al struiken gesnoeid. Maar er stonden er nog veel en dan nog zo dicht bij het wandelpad!!

Toen we aan het haventje kwamen kregen we niet alleen  te maken met een sterke wind maar sloeg het stuifzand pijnlijk tegen je kuiten.
We zijn een eindje de strekdam opgewandeld  maar met zo’n sterke wind was het helemaal niet aangenaam. De weinige wandelaars op de strekdam keerden ook al vlug terug.

Het was erg rustig in het haventje. Het was ook nog niet echt weekend.

In de verte de haven van Zeebrugge .
Het water was woelig en groen van kleur. Onweer op komst, zei mijn vader dan.

Er liggen behoorlijk wat jachtjes en sommige zijn aardig uit de kluiten gewassen!!

We wandelden over de sierlijke brug naar de andere kant


Aarzelende vakantiegangers of ze wel dan niet op het strand zouden gaan. De wind was echt heftig.


Door de hevige wind kozen we liever een terrasje op het plein beneden om een koffietje te drinken


Mooie duinen en achter de duinen bouwwoede!


Even goedendag zeggen aan de Sluiswachter.


We keken nog even of het hoog of laag water was in het Zwin:
Laag water want er was praktisch geen water in de Zwingeul.
Toen stapten we op dit pad naar beneden
waar de auto op een nieuw aangelegde parking stond.

Het was een mooie wandelnamiddag en het deed zeker deugd
(niettegenstaande de felle wind )na al die erg warme dagen.

18 gedachtes over “Een wandeling in Cadzand (nl)

  1. Dat was letterlijk wat ze noemen “uitwaaien aan zee”. Maar het loonde zeker de moeite, Magda, om de natuurkrachten te trotseren voor deze mooie wandeling.

  2. Natuurlijk, sedert die hoed tijdens de reis naar de Achterhoek in een bolletje is gedraaid en er wat slapjes uitziet, vind ik het een ideale hoed om me voor de straffe zonnestralen (met veel UV daarenboven )te beschermen. Deze keer niet gemakkelijk met die straffe wind. Ik moest hem met beide handen vasthouden of die vloog het zeegat in!

  3. Maar best dat je niet bent afgekomen . De wind was heftig en echt waar het voelde zelfs koud aan bij momenten. Je zou het tegenwind gehad hebben richting Knokke. Je zag niet veel mensen op of naast het strand. De zon was er in de namiddag wel en die gaf ook warmte als je maar ergens beschut kon zitten.

  4. Amai, het is daar precies nogal veranderd. Ik ben er een jaar niet meer geweest maar ik ken Cadzand niet meer terug. Eigenlijk was ons plan om gisteren te gaan fietsen van Cadzand naar Knokke (da’s zo ons vaste route, om ‘s middags te kunnen gaan eten bij Alexandra, een ijsje te nemen bij La Poste en nog wat ‘hangen’ in een beach club voor we terugfietsen), maar we hoorden van de windkracht 5 en zijn maar in de Kempen een toerke gaan doen.

    • O nog een late verjaardagswens voor jou!!
      Ja ik weet dat die zware brandwonden kunnen veroorzaken ,daarom begrijp ik niet dat er van de gemeente uit niets gedaan wordt tegen die planten. Want die vermeerderen zich zienderogen!

Geef een reactie