De maandelijkse uitstap: Gent

De vorige uitstap was naar Gent en het was ons zo goed bevallen dat we nog eens naar Gent reisden, maar deze keer met een stadsplan op zak. Het was wel leuk zonder stadsplan en we vroegen de weg aan  toevallige voorbijgangers die ons allemaal erg vriendelijk hielpen. De contacten waren op zich erg leuk maar we verloren er ook veel tijd mee.
Deze keer kozen we niet voor de Soup Lounge maar stapten we de Hema binnen aan de Korenmarkt. Een mooie zelfbedieningszaak , we aten een bol aspergesoep met een belegd speltbrood erbij.

Daarna trokken we naar de Primark. We wilden met eigen ogen zien wat die goedkope zaak allemaal verkocht. Je vindt er altijd wel iets dat je kunt gebruiken en ik begrijp best dat jonge mensen, aan zeer democratische prijzen hun inkopen doen.
Het is geen rommelige winkel zoals velen beweren maar er ligt enorm veel op de rekken. En de rommel maken de kopers tenslotte  zelf door te graaien in de kledij en het gewoon op een hoop terug te gooien.

Na een tijdje schoven we aan om te betalen.   Dulle griet
Toen we daar stonden merkten we dat de Soup Lounge
vlak over het nabijgelegen bruggetje was.
En wij de vorige keer maar zoeken waar die primark toch kon zijn 🙂

Na dat winkelen hadden we  zin in een kop koffie en we namen er een wafel bij.
Plaats genoeg op de praktisch lege terrassen op de vrijdagmarkt.
De meeste mensen zaten binnen waar het veel koeler was. Het was ook erg warm die dag.

 Nu was het tijd om aan het culturele luik van onze uitstap te beginnen. 🙂
We vroegen de weg aan de kelner toen we onze koffie dronken:
De Baudelostraat in tot aan de grote rode bloempotten

We wandelden langs mooi gerestaureerde huizen ,
maar zagen ook zijstraten die er erg verwaarloosd uitzagen.

We zagen de vlaggen  waarop stond Holy Food Market. Dat was ons doel.

“De 16de-eeuwse Baudelokapel – voormalige kerk, klooster, bibliotheek en kunstcampus – is nu een eettempel en bar. Je kunt er terecht voor heerlijk streetfood – van een krokettenkraam tot Libanees of Russisch – maar ook voor zeevruchten of oesters. Vegetariërs vinden hier een ruime keuze. De bar verwent je met cocktails en een groot aanbod bieren op vat.”

Zo wordt de Holy Food Market aangeprezen. Holy Food Market is geïnspireerd op voedselmarkthallen zoals in Barcelona, Kopenhagen of Rotterdam , maar dan in miniversie. Lees ook eens wat een foodjournaliste  over Holy Food vertelt: klik

 Een verwijzing dat het ook een bibliotheek geweest is!
Het felle zonlicht door de kapelramen bemoeilijkte het maken van heldere foto’s . Sorry.

En toen was het tijd om met de tram terug te rijden naar het St Pietersstation om vervolgens met de trein huiswaarts te keren met onze primark aankopen  en de bekende cuberdons. Maar eerst wandelden we nog door een verwilderde natuurtuin vòòr het station. Héél rustgevend  om op je trein of tram te wachten.

23 gedachtes over “De maandelijkse uitstap: Gent

 1. Je mag dan wel beweren dat die Primark geen rommelige winkel is, maar het rek met kleding lijkt me toch geen schoolvoorbeeld van orde te zijn.
  En wat heb jij daar in vredesnaam in handen. Als dat een boodschappentas is … wel dan kan daar in alle geval veel in, maar handig? Ik weet het niet, hoor.

  • Dat rek was inderdaad rommelig ,maar alleen wat er bovenop gegooid lag van winkelende mensen. Eronder lagen er mooie stapeltjes. Natuurlijk valt die rommel eerst op. Die winkeltas was het onhandigste wat ik ooit in handen heb gehad in zo’n warenhuis. Het sleepte bij normaal vasthouden gewoon over de vloer. En ik mocht die tas sleuren want de twee vriendinnen gooiden er ook alles wat ze kochten bij ,het waren toch maar kleine dingen 🙂 “Handig zo’n grote flexibele tas” zeiden ze .

 2. Ik ging in London de primark binnen in januari. Mijn pet was van mijn hoofd gewaaid op de ferry, ik was die kwijt. Liep in Londen rond met een koud hoofd. Veel keuze hadden ze niet qua hoofddeksels voor mannen. Ik kocht er een hoedje, waar mijn vrouw niet warm voor liep. Het ding kostte dan ook maar 5 pond. Later kocht ik een retro pet in een boetiek die mij 59 pond kostte.
  Maar de koffie was heerlijk in de Primark in Londen, echt wel een super koffiebar.
  In Gent kan het vreselijk druk zijn om er te winkelen. Ik ging er nog eens langs net voor Kerstmis vorig jaar. Ook al weer lang geleden 🙂

  • Ik vind het er leuk om in rond te lopen en je vindt altijd wel iets: voor de dochter grappige slippers voor 3 euro , een mooi tapijtje als je uit het bad stapt 5 euro. Voor mezelf een hip slaapkleedje ,ideaal voor de hitte nu. Ach het valt allemaal niet van zo hoog. Het zijn meestal ook hebbedingetjes . In elk geval heb ik er veel studentjes zien rondlopen die allemaal een wit zwart gestreept jurkje droegen, de ene droeg het kort en de andere dan weer lang, die lagen daar 8 euro geprijsd . Leuk toch als je budget niet groot is en je bent dan nog “in” ook met die aankoop! Een koffiebar heb ik in Gent niet gezien.

 3. Gent staat altijd garant voor een leuke uitstap, Magda. Er is altijd wel weer iets anders te zien of te beleven. En honger hoef je zeker niet te lijden.
  Groetjes !

  • Gent heeft ons in zijn ban ,een volgende uitstap zal weer Gent zijn. Met de trein doen we er een uurtje over ,dat valt best mee . Weet je wat we wel eens willen doen? Het Gravensteen bezoeken. Dat is geleden van onze kindertijd 🙂

 4. en leuke uitstap Magda..

  de “Holy Food Market.” een leuk concept, al vind ik het woordje “holy” toch wat overdreven..

  prettige zondag

  • Dat vind ik eerlijk gezegd ook overdreven ,maar het verwijst naar de vorige functie van dit gebouw. Hoewel het was ook eens een bibliotheek. En een echte foodmarket vind ik het niet. Ik hoop voor de uitbaters van niet ,maar mij lijkt het meer een hippe trend die vlug zal overwaaien.

 5. Aaah.. Gent, altijd goed in welk seizoen dan ook! Maar de Primark.. die sla ik er wel over hoor.. ik ben niet zo van het shoppen als ik een citytripje doe.. die Primark hebben we hier ook en dan kom ik er ook al zelden hahahaa! Alleen voor babykleertjes als ik er weer eens een achterneefje of -nichtje bij gekregen heb.. die zijn daar echt leuk.. en inderdaad goedkoop.
  Die FoodHall zijn wij langsgelopen op weg terug naar station Gent Dampoort.. dat is daar vlakbij. Daar had je ook op de trein kunnen stappen!
  Groetjesss!

  • Die Primark in Gent is de dichtste voor ons en die wilden we wel eens zien. Het was best leuk en voor spulletjes die je toch maar korte tijd draagt is het best meegenomen. Neen Dampoort is niet ideaal voor ons. Dan moeten we in Gent-St Pieters overstappen op de trein naar Knokke of Blankenberge ( trein die ontkoppeld wordt in Brugge). Starten we in Dampoort dan is het de trein naar Oostende en moeten we overstappen in Brugge en daar moeten we dan een half uur wachten.

 6. Weer een leuke uitstap!
  Die food markets, je kan er tegenwoodig niet meer omheen. Antwerpen heeft er ook een … toen wij er waren was het er heel druk en helaas heel vuil. Tafels worden niet afgeruimd of afgekuist. Bah! Neen, doe mij dan maar Rotterdam. Dat is een hele mooie én een hele propere.

  • Hier was het niet druk omdat het namiddag was en de meeste eettentjes waren gesloten. Maar het schijnt er ‘s avonds ook aanschuiven te zijn en dikwijls al rechtstaand te eten. Ik heb het liever rustiger als ik ergens iets wil eten.

Geef een reactie