Ik ga weer naar school…

 

…in de maand september. Een mens is nooit te oud om te leren.
Mijn laptop is naar de vaantjes , op en versleten,  om daar nog mee te werken moet je meer dan engelengeduld hebben. De IT specialisten  in de familie hebben nog geprobeerd om die up to date te maken. Maar het helpt allemaal niet. Ik heb nog altijd de vaste pc die héél goed is maar dan moet ik altijd boven in mijn bureau zitten en ik wil ‘s avonds ook al eens beneden zitten , dan kan ik TV kijken en tussenin op de IPad mails lezen  of op de blog bezig zijn. De zoon heeft een recente IPad kunnen overkopen van iemand die in de branche werkt .Om de zoveel maanden verkopen die mensen hun IPhone, Ipad of Pc. Dan kan je echt koopjes doen. Zo eentje heb ik nu via de zoon gekocht.
Maar werken met een Apple is toch helemaal anders en ik ben ook niet gewoon om op een IPad te werken. Telkens de zoon langs komt ( om te eten)toont hij me het een en ander. Maar ik vind het vervelend voor hem om in die korte tijd dat hij hier is bezig te zijn met de IPad.
Vandaag was het opendeur in de school in Heist en ik had van de leraar bij wie ik jaren terug verschillende pakketten PC les gevolgd heb hierover een mailtje gekregen. En toen zei het “pling” in mijn hoofd. Ik ben naar de opendeurdag geweest en heb me ingeschreven om vanaf september een driemaandelijkse cursus te volgen .
Ik zal een beginnerscursus overslaan want de beginselen van pc ken ik nu toch al jaren, maar de lesgever zal de grote lijnen van die cursus voor een apple doormailen voor me. Lief hé!

Ik  zie er al naar uit  al is er één minpuntje. De cursus is ‘s voormiddags en dat betekent vroeg opstaan. Blèkes!

26 gedachtes over “Ik ga weer naar school…

  1. Ik werk afwisselend met een pc, een Mac en een iPad. Ik heb alles zelf uitgezocht en ben daarbij niet op noemenswaardige problemen gestuit, maar ja … ik ben dan ook een miskend genie. Wie lacht daar?!

  2. Ik wens je heel veel succes en vooral toch ook wel veel plezier toe!
    Ik zou er zelf helemáál geen zin in hebben trouwens.. neem m’n petje voor je af!
    Groetjesss!

    • Ik leer het liever van een deskundige dan zelf te zitten prutsen. Een mens is nooit te oud om iets bij te leren. Toen ik pc les volgde heb ik er ook vrienden gemaakt die ik tot heden nog ontmoet! En na al die jaren kwam ik er bekende gezichten tegen toen ik me ging inschrijven.

  3. Goed van je Magda. En wat die voormiddag betreft, je moet maar denken dat je dan nog de hele namiddag vrij bent om te doen wat je wil.

Geef een reactie