Boer Lieven in Westkapelle

Gisteren nam ik in de late namiddag als de temperatuur wat gezakt was en er een zacht briesje verkoeling gaf, mijn fiets om nog wat boodschappen te doen. Zoals ik regelmatig doe deed ik dat via een grote omweg. Er zijn mooie en brede fietspaden om naar het centrum te rijden en dat maakt het fietsen des te aangenamer ( en met een e-bike mag er zelfs wat meer dan een briesje zijn  😉 )
Ik reed oa. langs de zelfoogst boerderij , Het Polderveld ,  van boer Lieven. Boer Lieven heeft zich  ruim een jaar terug gevestigd op een groot stuk landbouwgrond van twee voetbalvelden groot. Hij is daar gestart met het kweken van gekende groenten maar ook van de zogenaamd vergeten groenten. Het initiatief kent een groot succes en veel gezinnen hebben zich ingeschreven voor een oogstaandeel en mogen dan het hele jaar door zelf hun groenten  oogsten.

Klik zeker eens op Polderveld en Boer Lieven om wat meer te vernemen over de boer en de zelfoogst boerderij !

De zon zat laag en het was moeilijk om tegen de zon in scherpe foto’s te maken.

 

13 gedachtes over “Boer Lieven in Westkapelle

  1. Hmm.. ik laat het kweken en oogsten wel aan de boeren over.. ik koop groenten wel kant en klaar in de winkel hoor! 😛
    Groetjesss!

    • Veel mensen blijken dit fijn te vinden want er zijn reeds veel gezinnen ingeschreven en vooral gezinnen met jonge kinderen. Dan zien zij dat eieren niet aan de bomen groeien en dat groenten niet zomaar in zakjes zitten zoals in de warenhuizen!!

      • M’n dochter, die studeert voor kleuterjuf, kreeg net de opdracht om voor ‘haar’ klasje zelf groentjes te kweken. Benieuwd of we hier binnenkort de kiemplantjes te zien zullen krijgen. Geweldig, toch, zulke initiatieven. Kinderen van jongsafaan betrekken bij het hoe en wat.

Geef een reactie