Park 58

Vandaag moest ik op controle voor mijn neuspoliepen. Ik had er geen goed gevoel bij . Ik heb veel te vlug last van de sinussen als er veel wind is en zeker als die wind zo koud is. Ook altijd het gevoel verkouden te zijn en bij het opstaan hoofdpijn die wel overgaat als ik een tijdje op ben.
Mijn voorgevoel kwam uit. Niettegenstaande dagelijks sprayen was de linkerpoliep wel gekrompen maar de rechter was gegroeid. Nu moet ik twee maanden tweemaal daags sprayen  met mijn hoofd achterover gebogen. Morgen moet ik naar het ziekenhuis een neusscan laten maken. Na twee maanden valt onherroepelijk het verdict: ofwel is de poliep ferm gekrompen ofwel wordt het een kijkoperatie.
Gezien ik zo gevoelig ben voor medicatie zie ik daar vreselijk tegenop en van narcose ben ik achteraf erg misslijk.
De dokter begrijpt mijn schrik en legde uit dat hij daar echt rekening kan mee houden en alles zo kan voorbereiden dat ik  achteraf geen nevenverschijnselen krijg. Die man is zo vriendelijk en meelevend , geeft uitleg en toont  met een echo hoe die poliep eruitziet dat je al vlug zou zeggen “doe maar”.

Ik kwam ietwat beduusd buiten en had zin om even een wandelingetje te maken vooraleer in de auto te stappen. De woning van de arts is gelegen vlakbij een park. Daar ging ik even kijken want ik had vernomen dat het park zal heringericht worden.

Park 58 dankt zijn naam aan de wereldexpo van 1958, waarbij een deel van het duingebied als park werd ingericht. Een deel van het oorspronkelijke duingebied bleef evenwel bewaard onder de vorm van schrale, vrij kalkrijke duingraslanden en duinstruweel. De flora op deze schrale duingraslanden is bijzonder rijk en bevat soorten die elders aan de oostkust nagenoeg volledig verdwenen zijn. Via een beheersovereenkomst met het gemeentebestuur is dit unieke gebiedje in beheer van Natuurpunt afd. Knokke-Heist. Het gebied is volledig vrij toegankelijk, mits het nodige respect voor de aanwezige natuurwaarden. Er is begonnen met het kappen van uitheemse struiken en kleine bomen in de duinen. De grote populieren worden daarna  verwijderd. Door het landschap meer open te maken, zullen de oorspronkelijke duinplanten meer kans krijgen en kan het duingrasland uitbreiden. Die biotoop herbergt veel zeldzame fauna, zoals de duinsabelsprinkhaan, en flora met onder meer het geel zonneroosje, kuifhyacint en grote tijm. ” (bron: gemeentebestuur) 

Behalve de ingang die met zijn pergola altijd mooi is en zeker als de klimplanten bloeien  , lijkt het park nu  meer op een slagveld. Bij de bevolking is er veel commotie geweest en zeker op een site die enkel gaat over Knokke en Heist  met oude teksten en foto’s en prentkaarten. Er werd al gedacht dat het park zou omgevormd worden tot bouwgrond voor villa’s. Maar zo ziet het er niet naar uit. Het park wordt weer een duingebied met de daarbij behorende vegetatie. Aan de andere zijde van het park houdt de watertoren de wacht!

 

17 gedachtes over “Park 58

 1. Een mooie wending die je hier kon geven aan een niet zo’n leuk voorval. Ik hoop vooral mee dat je goed zal geholpen worden.

 2. Hoop dat 2x sprayen zal helpen en je binnen korte tijd beterschap zal voelen.Wat het park betreft kan ik dit niet liken.Dat men dat eens in de herfst doet of winter .De vogels zitten met nesten en de mens wil wandelen in de natuur.Ik ben voorstander van de natuur maar zal die heren nooit begrijpenOk dat de natuur last kan hebben van exoten maar een heel natuur gebied in de lente verwoesten als een bouwwerk dat is natuur verstoren op een moment dat er veel leven is!!!!!

 3. nog even afwachten dus, hopelijk is een operatie niet nodig, nu geven ze iets hé dat je zo slecht niet bent na de narcose, ik kan daar ook niet tegen, moest overgeven
  ja een park moet soms ook een onder handen genomen worden, in de brielmeersen zijn ze ook hier en daar veranderingen aan het doen sinds het in handen is van de provincie

  • Ik hoop echt dat tweemaal per dag van sprayen beter zal helpen dan eenmaal zoals ik tot nu toe moest doen. In geval een operatie nodig is ,zal hij voorbereidingen treffen ivm die narcose.
   Park 58 was een letterlijk versleten park . Jammer dat ze het zover laten komen vooraleer er aan opknapping wordt gedaan.

 4. Neuspoliepen is heel vervelend. Je kan kan erg las van hebben. Geen pretje. Hopelijk krijg je gauw uitslag. Door sprayen helpt wel beetje. Maar het is wel vervelend iets. Je bent daarna naar de park gegaan. Wat mooi de bomen. Alleen park word bijgehouden. Daar zijn de lui bezig. Sterkte voor jou.

 5. 2 maand afwachten Magda .. vervelend

  ik hoop maar dat je inmiddels er niet te veel last van hebt

  Park 58, ik heb het even opgezocht..

  ik had geen idee dar er daar een parkzone was

  groeten

  • Behalve de pergola bij het binnenkomen trok het op niet veel meer. Het was hoognodig om daar eens met bulldozers rond te rijden! Ik vind het wel fijn dat ze het opknappen zoals ze ook het gen. Willemspark( t bosje van Heist) hebben opgeknapt. Dat kreeg ook al zoveel negatieve kritiek omdat er daar flink werd gesnoeid. Maar die azijnpissers van toen moeten nu toch toegeven dat er knap werk is geleverd. De “vieze venten” die er toen ronddoolden omdat de ondergroei verwilderd was en er weinig open plaatsen waren, zullen het wel niet meer wagen !!
   Willy zolang ik oplet en niet teveel in koude wind loop of fiets gaat het en gezien we toch de zomermaanden tegemoet gaan valt dat best mee.

 6. Tja.. wat moet hè magda.. en die nevenverschijnselen trekken ook wel weer weg hoor.. da’s even doorbijten.
  Dat park moet nog even weer mooi begroeien.. werkzaamheden dienen ook te moeten gebeuren en da’s dan ook even doorbijten hehe.
  Nu lees ik hier ‘kuifhyacint’.. die bloemetjes zag ik in Frankrijk en heb op moeten zoeken wat het was.. ik vond het echter meer op blauwe druifjes lijken dan op hyacinten en wat blijkt..? de Latijnse naam is muscari comosum.. en muscari is toch echt een blauw druifje hè! 🙂
  Groetjess!

  • Wat moet dat moet dan maar, maar ik ben er toch niet gerust in. Vandaag een ct sinusscan ondergaan. Nu nog twee maanden twee maal daags( eerst maar 1xdaags)sprayen maar nu op een andere manier, en dan hoor ik het wel.
   Het park is momenteel één doorwoeld duinlandschap en bloemen en plantjes zijn nu niet te zien. Dat zal voor later worden als het park weer in orde is gebracht. De opknapbeurt had al veel langer moeten plaats hebben. Het park lag er wat verwilderd bij en nu het opgekuist wordt merk ik dat het in feite groter is dan ik dacht.

Geef een reactie