Vogels in mijn tuin

Wanneer ik ‘s morgens opsta is mijn eerste werk de rolluiken omhoog trekken, de luiken opendoen en tegenwoordig ook de achterdeur opzetten. Vlekje zit al te wachten om naar buiten te gaan want het water in een schaal buiten is lekkerder dan die in haar glazen kom binnenshuis. Meestal komt Flappie ,de buiten poes ook aangerend  om eten te krijgen. De laatste weken komt hij later. Het beestje is weer een stuk van zijn vacht aan het verliezen. Niet enkel zijn haar maar letterlijk haar en huid. Van de dierenarts heb ik medicatie gekregen en tot mijn verwondering eet ze het op. Ik draai het wel geplet in haar eten maar dieren ruiken het vlug dat er iets in hun eten zit.
Dan komen de vogels aan de beurt. Vergeten zal ik het niet want een grote kraai komt al krassend door de tuin gevlogen  met twee eksters in zijn kielzog. Wanneer die gegeten hebben komen de merels, een koppel bosduiven en het koppeltje tortelduifjes tevoorschijn. Er blijft dan nog graan genoeg voor de meesjes, vinkjes en ander klein grut. Ik kan ze niet benaderen want dan duiken ze in de haag. Maar ik zie ze wel af en aan huppen. Als bedanking krijg ik de mooiste serenades te horen vanuit de bomen.

Alsof ze het wisten : ik kreeg ze met moeite op de foto. De tortelduifjes en in het cirkeltje, een vinkje, en de kraai zit op het dak van het tuinhuis. De eksters lieten zich niet fotograferen . Ik denk dat ze allemaal geschrokken waren van een enorm grote meeuw die eventjes kwam paraderen in de tuin.  De meeuw op de foto krijgen lukte me niet!

Ondertussen heb ik de boomschors mooi onder de struiken uitgestrooid.

Nog wat verder werken in de tuin zat er gisteren vanaf 16uur gisteren niet meer in. Het is dan flink beginnen regenen.
Vandaag is het met tussenpozen ook aan het regenen en het gras afrijden zal voor volgende week zijn. Bloemen zijn geplant , groenten gezaaid en geplant, boomschors uitgestrooid, hier en daar gewied, veel tuinafval is meegenomen door een buurman die kwam vragen of ik nog iets naar het recyclage park moest brengen. Hij moest toch zelf ook. Lief hé!

Ik ben tevreden van mijn tuinwerk deze week. Nu gewoon alles bijhouden. De zomer mag beginnen.

Toen we een tijdje terug in Luik waren zag ik vòòr het station Luik-Guillemins  een jonge vrouw met een boodschappenwagentje op het grote plein vòòr het station . Van zodra zij de tas opende kwamen talrijke duiven aangevlogen! Zij strooide hele zakken met graan .

12 gedachtes over “Vogels in mijn tuin

  1. Oh vogelgezang, iets waar ik elk jaar na de winter naar uitkijk. Hoewel wij hier enkel een gemeenschappelijke tuin hebben, geniet ik toch met volle tuigen mee van jouw eigen-tuin-verhalen. Ik herken er veel in. Hier word ik overigens ook regelmatig gewekt door het prachtige gezang van een vogeltje, daar word ik echt telkens blij wakker van! Zou dolgraag weten welke vogel dat is (ik hoor vaak zeggen dat een merel zo mooi kan zingen?).

  2. Neen er zitten geen kauwen. Die zijn ietsje kleiner dan een kraai en hebben een grijze schijn aan de hals. Deze kraai is pikzwart en altijd in zijn eentje. Die komt iedere keer erg agressief aangevlogen, ik maak me uit de voeten als die krassend in de tuin arriveert.

  3. Het valt me op dat je in je opsomming van vogels die je tuin bezoeken geen kauwen vermeldt. Te mijnent verschijnen ze in groen getale. Ze zijn luidruchtig en bijzonder vraatzuchtig, tot spijt van het kleiner grut.

  4. Gelukkig eet Flappie medicijnen op. Aparte naam. Leuk al die vogels om te fluiten. Bij ons balkon druk bezig met jonkies te voederen. Gaart goed. Binnenkort gaan ze uitvliegen. Je hebt wel hele grote tuim om onder houden. Prachtig hoor.Donker luchten. Brrr.. Prachtig foto’s. De laatste foto is echt schitterend. Deze vrouw heeft hart voor dieren.

    • Als ik op het terras zit ,probeer ik te zien waar die kwetteraars zitten. De kleine vogeltjes maken nog het meest “muziek” Nu de bomen bijna hun volledige bladerdek hebben is het moeilijk om de kwetteraars te zien.

Geef een reactie