De Serres van Laken

Op de voorlaatste dag dat je de Serres van Laken kon bezoeken trokken de  senioren met de trein naar Brussel om dan met een bus naar Laken te reizen. Op het plein vòòr het Paleis was het een drukte van jewelste, maar in de serres zelf was alles wat gedoseerd en had je in feite geen last van drummende rijen bezoekers. Hier en daar wel even een opstopping maar al bij al viel het enorm mee.
Eerst werd je omgeleid aan de buitenkant van de serres zodat je ook het mooi onderhouden  park kon zien, langs het huisje waar Koningin Elizabeth veel vertoefde en musiceerde , om dan in de lange en grote serres te wandelen.
Een prachtige medinella plant trok ieders aandacht. Jarenlang had ik er zelf eentje maar dan in een kleiner formaat tot die op ineens afstierf. Jammer.
Na de grote koepelvormige serre belandden we in een langwerpig gebouw met een grote serre op het einde. Je vond er souvenirshops ,je kon er drank en gebak kopen en wat uitrusten in de grote serre. Je kreeg een koninklijk bekertje om je koffie uit te drinken :-).

Toen was het bijna sluitingstijd (17 uur) en wandelden we langs een opvallende grote gele pioenstruik terug naar de uitgang. De bus bracht ons terug naar het station en de terugreis met de trein verliep probleemloos!

22 gedachtes over “De Serres van Laken

  • Ik vraag me af of de koninklijke familie er zelf af en toe in wandelt . Dat onderhoud moet een fortuin kosten en die drie weken dat het publiek er voorzichtig mag in rondlopen moet dan ook nog entreegeld betalen.(2,5 euro dat gegeven wordt aan een goed doel). Reken daarbij de beveiliging die drie weken !! ook niet minnetjes.

 1. een koffietje in een koninklijk bekertje, inderdaad, daarvoor doe je het 🙂

  OT: Italiaanse windhonden zien er inderdaad heel broos uit 🙂
  en Simon van mijn nichtje poseert inderdaad super voor de foto. Een echt showbeestje.

 2. Wauw wat is daar heel mooi om te kijken. Echt schitterend. Ik ben sprakeloos om jou foto’s te bekijken. Zoiets hebben in Nederland niet. Ja Keukenhof. Koepel kun je lekker eten. Gezellig druk daar. Ik hou wel van.

 3. prachtig allemaal
  mooie foto’s nam je
  lang geleden dat ik er eens was, maar was toen te veel rijtje schuiven en nog geen kans efkes te zitten laat staan een koffietje en gebak

  • Antje we gingen op één van de laatste dagen en wellicht is het dan zo druk niet meer. We moesten echt geen rijtje schuiven. Volk is er natuurlijk maar je kon je eigen tempo bepalen en die serre waar je even naar het toilet kon en iets drinken of snoepen was zeer welkom!

 4. Schitterende uitstap! ‘t zou voor mij ook wel wat geweest zijn hoor.. prachtig die planten allemaal! en die oude serres.. wauw!
  Groetjesss!

  • Dat moet je zeker eens doen .Elk jaar zijn de serres een drietal weken open voor het publiek. Gemakkelijk te bereiken: vanuit het Noordstation met een bus van de lijn die stopt aan het paleis van Laken. Geen gedoe met parkeren en zo.

  • Het was de moeite waard om het eens terug te zien. Vooral omdat er vernieuwingen waren in het parcours: meer buiten zodat je de serres goed kon zien en het park natuurlijk en de enorme tearoom die je met een zucht van verlichting graag zag om je benen even te laten rusten!!

 5. een bezoek overwaard Magda

  het park, de architectuur van de serres en de bloemen

  en je bracht dit schitterend in beeld

  groeten

  • Al deze foto’s zijn met de gsm getrokken. Zoonlief had de camera geleend om communiefoto’s te maken voor het kind van zijn schoonzus en natuurlijk niet onmiddellijk teruggebracht ! Een grote camera in de drukte is niet gemakkelijk . Het moet te vlug gaan en met een gsm gaat het vlugger . Ik heb niet al te veel moeten achter de groep rennen . 😉

 6. Echt wel de moeite hé. Wij zijn er twee jaar geleden nog eens geweest. Toen was het buiten ook zo druk. Maar binnen viel het gelukkig mee.
  Heel mooie foto’s heb je weer gemaakt!

 7. Prachige foto’s! Een 10-tal jaren geleden hebben wij de serres eens bezocht en dat was toen ook al de moeite. Nu lijkt het me wel nog veel interessanter! In het park mochten we toen niet en het had wel leuk geweest als we nadien nog iets hadden kunnen drinken. Volgend jaar ga ik zeker eens terug!

  • Van mij was het ook al een aantal jaartjes geleden en toen mochten we de koninklijk stallen bezoeken vooraleer naar de serres te gaan! Nu was de wandeling buiten de serres ook groter dan vroeger en die cafetaria is welkom als je een paar uur hebt rondgeslenterd!

Geef een reactie