Gent 3: St Baafskathedraal en andere

Toen we het Huis van Alijn verlieten had het opgehouden met regen. De straten lagen er wel nog kletsnat bij maar kom het voornaamste was dat het niet meer regende, hoewel… er viel zo nu en dan toch een spatje. We wandelden richting  Korenmarkt  waar je het oude postgebouw ziet, sloegen een smal straatje in en kwamen terug op het Emile Braunplein.

De Korenmarkt

Door een stoffig raam kon ik een foto maken van een rommelige schoenwinkel waar er van boven tot onder en van achter tot voor schoenen gestapeld lagen. Hier zie je maar een deeltje van de winkel. Zou deze mevrouw haar weg vinden tussen al die schoenen?


We hadden iets willen drinken in het Huis van Alijn maar er was juist een grote groep binnengestapt in het café en daarom verkozen we om elders iets te drinken. Mizzd heeft het al een paar keer over  Max gehad , dus gingen we op zoek naar het wafelhuis Max.  Ze hebben daar de beste wafels met fruit en slagroom beweert ze.

Max is ook bekend voor zijn appelbeignets en die hebben we besteld. Overheerlijk!

Met de stadshal in hun rug keken de vriendinnen over de reling naar het park en wat trok daar hun aandacht? Een fotoreportage van een bruidje. Maar die had het koud zo te zien!

We wandelden voorbij het NTGent  ( Stadstheater) met zijn mooie gevel.

We stapten  de St Baafskathedraal binnen.

Hoewel er goed zichtbaar pictogrammen stonden dat je noch mocht filmen noch mocht foto’s maken liep iedereen te filmen en foto’s te maken. Ik heb dan met mijn gsm ook een aantal foto’s gemaakt. Wat een mooie en rijke gestoffeerde kerk.

 

Gebroeders Van Eyck

We wandelden over  de François Laurent brug en zagen de  bekende Vlerick school.

Dan bereikten we de Krook  waarover ik in het eerste logje over Gent vertelde. Na het bezoek aan de Krook liepen we langs de oude bibliotheek. We wisten dat we niet zo heel ver meer waren van het station. Toch even vragen. Een studente zag dat de vrouw aan wie we de weg vroegen ons niet kon helpen en kwam onmiddellijk naar ons toe . Ze stelde ons voor om de bus te nemen tot aan het station want het was toch nog een eindje wandelen. Dat zagen wij wel zitten want we waren toch al een flink aantal uren onderweg. Zij zocht op haar gsm om welk uur we een bus hadden die een beetje correspondeerde met de trein die we wilden nemen. De bushalte was vlak naast de oude bibliotheek en we dienden nr 77 te nemen. Fijn om zo’n jonge mensen tegen te komen! Dank je wel lieve studente.
We hadden nog ruim de tijd om even in het vlakbij gelegen shoppingcentrum- Zuid binnen te lopen. Of we iets gekocht hebben. Jaaaa, een paar Tshirts aan halve prijs!
Dan de bus op en tien minuten later stonden we aan het station-Gent StPieters. De trein bracht ons probleemloos tot in Brugge en daar waren er voor de zoveelste keer problemen om de trein te ontkoppelen. Een deel naar Knokke en een deel naar Blankenberge. Een kwartier vertraging! Het komt geregeld voor dat ze de wagons niet kunnen ontkoppelen . Soms komt er dan een andere trein om de reizigers tot in Knokke te voeren ,terwijl de hele trein doorrijdt naar Blankenberge!

Zat het weer niet helemaal mee ,we hebben in elk geval genoten van deze vriendinnendag en maken al plannen voor nog zo’n dagje in Gent.

20 gedachtes over “Gent 3: St Baafskathedraal en andere

 1. niet fotograferen in de kathedraal..

  dat verwondert me enigszins Magda..

  ik zie niet in waarom niet en tenslotte betalen we met zijn allen het gebouw..

  een interessant vervolg enkel jammer dat het weer niet meezat

  prettige dag

  • Toen ik die verbodstekens zag borg ik al mijn camera op. Ik heb nog niet veel meegemaakt dat je niet mag fotograferen in een kerk. Meestal zonder flits dat begrijp ik nog. Gezien iedereen er ongestoord toch foto’s aan het maken was heb ik het ook maar gedaan .Ik heb me wel beperkt.
   Och het weer zat niet mee ,maar we pasten er wel een mouw aan en vanaf de Max tot aan de trein was het weer opgeklaard. Toch nog een droog einde gehad 😉

 2. inderdaad Magda mooi of slecht weer jullie weten er altijd het beste van de te maken;
  af en toe een winkeltje binnengaan, iets lekkers eten ja ook dat is gezellig

 3. Prachtige foto’s weerom. Ik heb er van genoten.
  Veel te lang geleden, dat ik nog een keer in Gent was, maar door je foto’s heb ik toch even het gevoel gehad door Gent te lopen.

 4. Wat stom dat je in de St Baafskathedraal niet mag fotograferen.
  Maar jullie lieten het duidelijk niet aan jullie hart komen.
  Ook de regen niet.

 5. Tjaa.. die appelflappen zien er ook goed uit, maar nu weet je nóg niet hoe lekker de wafels bij Max zijn hè.. hahahahahahaaaa!
  Leuk weer al die bekende plekken, alleen dat shoppingcentrum.. dat ken ik niet.. maar dat hoeft ook niet! hahaha!
  Lief van dat meisje dat ze jullie zomaar even hielp.. dat scheelde toch een eind stappen en dat is na zo’n dagje Gent toch wel lekker hè!
  Groetjess!

  • Ik dacht trouwens dat je alleen niet beneden in de crypte mocht fotograferen.. maar dat deden de Vlaamse dames waar ik mee op stap was ook gewoon.. ikke niet hoor! 🙂

  • Het zijn geen appelflappen hoor, maar wel beignets met een schijfje appel erin die in een frituur gebakken worden.. Het eerste is een bladerdeeg gebakje met stukjes appel of enkel appelmoes erin. Ik heb het niet zo voor die krokante wafel.
   Ja dat was erg lief van dat meisje om zomaar naar on toe te komen en ons verder te helpen. Het scheelde een ferm stuk dat we niet hoefden te wandelen.

   • Mijn moeder noemde dat vroeger ook appelflappen.. toen had je die driehoekige nog niet bij ons. Als ze oliebollen en appelflappen bakte voor Oudjaarsavond waren het deze dingen.. een schijf appel , door het beslag halen en bakken! Ik noem ze meestal nog steeds zo.. vind het méér ‘flappen’ dan die andere dingen en ‘beignets’ is zo’n sjiek woord hahahahahhaaa!

Geef een reactie