Gent 1

Vorige donderdag waren mijn twee vriendinnen en ik in Gent en  toonde ik in een vorig logje hetgeen we laatst gezien hadden die dag  nl de Krook . Nu ga ik verder met de wandeling maar dan vanaf het ogenblik dat we uit het St Pietersstation kwamen en de tram namen naar het centrum.  Het regende niet dus moesten we onze toevlucht niet zoeken naar Flanders Expo , meer bepaald Ikea.

Het was geen stralende dag en het had al geregend . Je ziet dat het wegdek nog nat lag. Mijn twee vriendinnen stapten naar de tram en ik keek nog eens achterom naar het St Pietersstation.

We stapten uit aan de halte Korenmarkt . We zagen onmiddellijk de torens van het Belfort en de St Baafskathedraal en de St Niklaaskerk   met het aanpalende park en de veel besproken Stadshal .

Wat onmiddellijk opviel zijn de metalen medaillons die je op veel plaatsen in de stad tegenkomt. Vlakbij bij het Belfort de medaillon van “de mammelokker“. Sedert grote delen van de binnenstad verkeersvrij zijn heb je nu de mogelijkheid om die straatversiering te fotograferen. De hele dag liepen we in autovrije of moet ik zeggen autoluwe straten. Behalve de tram en taxi was er geen autoverkeer. Een verademing voor de toeristen en andere wandelaars! Wel een grote aanpassing voor diegenen die met de auto niet meer door bepaalde delen van de stad mogen rijden.

Het mooie stadhuis. Rechts  zie je nog een reclamebord.Hieronder volledig in beeld. 🙂

En nòg een grappig uithangbord.

 Blijkbaar zijn hoeden voor mannen terug in!

 We wandelden verder en zagen in de verte al het Groot Vleeshuis

Maar eerst toch even halt houden bij de fameuze Cuberdon kraampjes. De lekkerste van het land ;-). Ook nog een blik op een druk bezochte bakkerij en de winkel van Tierenteyn mostaard vergaten we ook niet in beeld te brengen.    Wat grappig: een smiley op een zolderraam! 

Het plein naast het Gravensteen en het Gravensteen zelf. We gingen deze  niet bezoeken .De lucht zag inktzwart   en we vonden het maar beter om richting ons eetadresje te wandelen. Misschien geraakten we er nog vòòr de bui losbarstte.

We zagen deze mooie huizen aan de waterkant en liepen voorbij het Huis van Alijn. We keken in de etalage van deze behangwinkel waar je nog oud behang kan vinden . Dus wil je nog iets herstellen in je huis misschien vind je hier nog een rolletje van je behang bij de zusters Priem.

Je kunt toch niet voorbij het snoepwinkeltje van Temmerman! Maar wat een pech. Ze waren in verlof tot de volgende dag. We konden toch niet blijven tot de volgende dag hé !

Het begon juist te regenen toen we ons eetadresje bereikten nl de Souplounge . Zalig adresje als je niet teveel tijd wilt besteden om te eten. Hetgeen je op het dienblad ziet liggen kostte ons 5 euro ! Je bent voldaan als je die grote soepbol met alles erop en eraan binnen hebt gespeeld.

Morgen wandelen we verder…

20 gedachtes over “Gent 1

 1. mooi fotoverslag
  Gent blijft gezellig
  staan ze daar nog alle twee die neuzekesverkopers?
  er was toch een verschil, een vriendin kocht bij beide enkele en de ene ware de echte de andere was wat vreemder van vulling

  • Ja ze staan er nog alle twee en doen niets anders dan scheve opmerkingen maken de een over de andere. Het is een attractie op zich. Wellicht gaan ze op het einde van de dag samen een pintje drinken, hahaha!! Je die ene heeft cuberdons met andere vullingen. Ik heb er al eerder eens gekocht maar ik vind die echt niet lekker.

 2. Je hebt er iets heel moois van gemaakt
  Spijtig dat weer niet echt goed was maar jullie amuseren je wel

  • Het weer is voor ons meestal geen spelbreker , we passen er altijd een mouw aan. Het was wel grijs weer en het regende af en toe maar dan zochten we een oplossing met iets te bezoeken of een tearoom binnen te stappen. Bij echt slecht weer blijven we meestal bij mij thuis en wordt het een kletsnamiddag of zoals onlangs een spelletjes namiddag.

 3. Haha, eergisteren ging ik wel naar Ikea, en stond onder de luifel in je eerste foto op de tram te wachten.
  Ik wist niet dat ze een mosterdfabriek hadden in Gent, heb weer iets bijgeleerd door jouw mooie fotoreportage.

  • Ikea staat ook nog op ons programma, dan rijden we er wel met de auto naartoe. Je komt er altijd met onverwachte aankopen buiten! Mezelf kennende zal dat zo zijn 😉
   Jaja deze mosterd is nochtans erg bekend en het is nog straffe op de koop toe.

 4. Wat een leuk verslag! Laatst ging ik voor de eerste keer naar Gent en heb de stad in mijn hart gesloten. Volgende keer ga ik opnieuw met jouw blogje als leidraad!

 5. Ik weet niet hoe het komt, maar ik heb weinig voeling met Gent. Ik verkies Brugge … of om het met Willy Lustenhouwer te zeggen: ‘k èn Bruhhe in mien herte. Gentenaars hebben trouwens de weinig flatterende neiging om West-Vlamingen als achterlijk te beschouwen.

  • Als ik echt moet kiezen dan is Brugge nr één voor mij. Komt het misschien omdat ik er drie jaar schoolliep en zo de stad leerde kennen… Goh maar de helft van de inwoners van Gent zijn niet eens echte Gentenaars maar studenten die er na hun studies zijn blijven plakken. Het is wel een bruisende stad meer dan Brugge,vind ik.

 6. niet alleen interessante informatie , maar ook heel knappe foto’s Magda..

  voor mij is dit bekend terrein, maar je legt wel andere accenten

  het betere blogwerk !

  groeten

  • Ik heb Gent een beetje leren kennen toen de oudste zoon er drie jaar op school was. En zoals alle mama’s denk ik ging ik af en toe eens zijn “kot” kuisen 🙂 . Met het openbaar vervoer is Gent voor mij gemakkelijk te bereiken. Geen gedoe om parking te vinden en met een seniorenpas en een pasje van de lijn niet eens zo duur.

 7. Wat een verrassing om jouw foto’s te zien. Vorig jaar was ik bezig met een stamboomonderzoek en kwam tot de ontdekking dat een van mijn bet-overgrootouders uit Gent kwam. Leuk om deze foto’s van jou te zien

  • Als je lang geleden familie had in Gent dan moet je toch in het echt eens komen kijken naar deze bruisende studentenstad! Er is een universiteit in Gent en bijgevolg zijn er ook veel jonge mensen die op kot zijn en er zelfs na hun studies blijven wonen!

Geef een reactie